Netatmo NWS01-EC review

netatmo nws01-ec review

▲ Netatmo NWS01-EC © Bol.com

Om het beste advies te kunnen geven hebben wij weer een review gedaan over een slim product. Dit maal over een slim weerstation, het slimme weerstation van Netatmo: de Netatmo-NWS01-EC.

Op het gebied van weerstations gebeurt er veel. Hoewel deze ‘gadgets’ sowieso al erg slim zijn, kun je ze tegenwoordig ook nog eens koppelen met bijvoorbeeld je smartphone! Onlangs hebben we de Netatmo NWS01-EC getest. In deze review ontdek je de grootste voordelen en pluspunten van het Netatmo weerstation. Check onze ervaring!

Functies van de Netatmo NWS01-EC

netatmo nws01-ec heeft weeralerts

De Netatmo NWS01-EC heeft weeralerts die een seintje geven als het gaat regenen!

De functies van de NWS01-EC gaan ver op het gebied van weermetingen. Zo is de luchtvochtigheid geen uitzondering en kun je met verschillende modules binnen én buiten meten. Laten we snel duiken in de verschillende functies van deze Netatmo!

De 5 meest interessante functies van dit smart weerstation:

 1. Binnen en buiten meten: je hebt van Netatmo binnen en buiten modules, waardoor je zowel het klimaat buitenshuis als in het huis kunt meten en monitoren.
 2. Verschillende meetfuncties: de NWS01-EC kan veel weermetingen verrichten. Zo kun je uiteraard de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk buiten meten. Binnen hebben we zelfs de geluid kunnen meten, de luchtkwaliteit en het CO-2 niveau!
 3. Koppelen met smartphone via app: het weerstation is te koppelen met je smartphone of tablet via een applicatie. Zo kun je met bijvoorbeeld een grafiek weergave het weer analyseren.
 4. Kijk naar verleden, heden en toekomst: interessant, je kunt met het weerstation via de app het verleden en het heden bekijken. Maar nog interessanter: ook weersvoorspellingen doen! Erg handig voor bijvoorbeeld het plannen van een barbecue in de tuin aankomend weekend.
 5. Stel automatische meldingen in: wanneer jij je was buiten hangt, wil je natuurlijk niet dat je er na een kwartier achterkomt dat het regent. Je kunt met deze Netatmo automatische meldingen instellen, bijvoorbeeld als het gaat regenen.

Pluspunten van de Netatmo NWS01-EC

Met bovenstaande functies geniet je direct van een aantal mooie voordelen en pluspunten. We zetten de pluspunten van de Netatmo NWS01-EC allemaal even op een rij:

 • Makkelijk uit te breiden: met behulp van mooie meetapparaten kun je het weerstation eenvoudig uitbreiden. Zo kun je er tot wel drie apparaten extra aankoppelen om nog meer weermetingen te kunnen doen. Vet!
 • Weerstation ziet er strak uit: wat zijn wij weg van de vormgeving van dit smart weerstation! Door zijn RVS behuizing is het zeker een mooie toevoeging in bijvoorbeeld de vensterbank binnen.
 • Goede kwaliteitsmetingen: we zijn zeker te spreken van de kwaliteit van de metingen. De weermetingen gaan ver en zijn zeer nauwkeurig, ook als we reeds ervaringen van eerdere gebruikers erbij pakken.
 • Makkelijk te monitoren via smartphone of tablet: een van de grootste voordelen is dat je eenvoudig kunt monitoren op je tablet of smartphone. De grafieken bekijken is oprecht interessant, helemaal omdat je hiermee ook weersverwachtingen kunt maken.
 • Handige alerts bij slecht weer: ook een groot pluspunt is het instellen van alerts. Zo kun je instellen dat je bij regen automatisch een seintje krijgt op je smartphone, zodat je snel de was naar binnen kunt halen.

Minpunten van de Netatmo NWS01-EC

Als we de minpunten erbij pakken, kunnen we eigenlijk niet zoveel benoemen. Het smart weerstation is van goede kwaliteit. Bij een goede kwaliteit hoort echter ook een hogere prijs, wat dan echt het enige minpuntje is wat we kunnen opnoemen.

 • Prijs aan de hoge kant: in vergelijking met andere weerstations is de prijs (zo’n € 139,-) een stuk duurder dan andere varianten. Echter is er wel sprake van topkwaliteit en ziet het weerstation er super strak uit.

Specificaties van de Netatmo NWS01-EC

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van dit smart weerstation van Netatmo die we op een rij hebben gezet.

NETATMO NWS01-ECTESTRESULTATEN
BedieningVia applicatie
AansluitingDraadloos
VoedingBinnen: USB-muuradapter
Buiten: 2 AAA battijeren
Locatie metingBinnen en buiten
Prijs indicatie€ 139,-

Conclusie Netatmo NWS01-EC review

netatmo nws01-ec review

★★★★★

Ons oordeel over Netatmo NWS01-EC

Wanneer jij bereid bent om wat meer neer te leggen voor een kwalitatief hoog weerstation, ben je bij deze Netatmo NWS01-EC aan het juiste adres. De metingen zijn nauwkeurig, het weerstation ziet er strak uit en je kunt hem eenvoudig uitbreiden. Als kers op de taart kun je hem ook nog koppelen aan je smartphone! De 5 sterren dik verdiend in onze ogen!

Bekijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
philips hue go review

Philips Hue Go Review

▲ Philips Hue Go slimme draadloze lamp © Bol.com Een huis wordt steeds slimmer, vooral slimme verlichting in combinatie met slimme…
Lees meer