Nest Thermostat-bug zorgt voor problemen bij gebruikers

apparaten die je kunt koppelen aan nest thermostaat

▲ Nest Thermostat aan de muur © Google

Als eigenaar van een Nest Thermostat kun je deze week tegen een vervelend probleem aangelopen zijn. Een bug zorgt er namelijk voor dat je de toegang tot de slimme thermostaat kunt verliezen binnen de Google Homea-app. Een oplossing lijkt niet aanstaande.

Problemen met Nest Thermostat

Daar klagen verschillende eigenaars over op zowel Twitter als Reddit. Iedereen meldt hetzelfde probleem: de thermostaat is niet meer te bedienen binnen de Google Home-app. Wanneer je dat probeert, dan komt er een Nest-accountmigratiepagina in beeld te staan die je niet kunt overslaan.

Doe je toch een verwoede poging de stappen te doorlopen, dan loopt dat op niets uit. Waarom dit gebeurt is onduidelijk — gebruikers melden namelijk dat ze de migratie al achter de rug hebben en snappen dus niet precies wat er gebeurt.

Wat dit verhaal nog iets vreemder maakt, is dat het nieuwe model van de Nest Thermostat helemaal niet gekoppeld is aan je Nestaccount. Dat houdt in dat een migratie dus ook helemaal niet nodig zou hoeven zijn. Vooralsnog lijkt het erop dat dit niet het enige model is waar de problemen bij aanwezig zijn. Ook eigenaars van de Thermostat E zijn de toegang verloren.

Google is van de problemen op de hoogte, maar heeft nog niets gemeld over een mogelijke oplossing. Goed om te weten: hoewel de Google Home-bediening nu stuk is, kun je je thermostaat nog wel bedienen via stemcommando’s voor de Google Assistent.

De klachten vind je terug op Twitter (inclusief repliek van Google) en Reddit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts