Nest koppelen aan Hue

Bij het gebruiken van Nest apparaten, kun je al snel de wens hebben om meerdere smart home producten hiermee te verbinden. Er zijn allerlei smart home scenario’s denkbaar, waarbij dit super interessant is.

Sinds enige tijd is het mogelijk om Nest te koppelen met de slimme verlichting van Hue. Hiermee kun je zowel een veiliger als een groener smart home creëeren. In deze blog zet ik Nest koppelen aan Hue centraal: ik bespreek enkele scenario’s en leg je stap voor stap uit hoe je kunt deze twee met elkaar kunt koppelen.

philips hue starterskit met mini

Interessante Hue starter kit met Google Mini

Met deze starter kit van Hue heb je de perfecte start als het om slimme verlichting gaat. In dit pakket vind je namelijk alles wat je nodig hebt, slimme lampen, een bridge en een Google Mini om de lampen te bedienen met spraak.

Bekijk Meer info

Scenario’s bij Nest koppelen aan Hue

Bij een smart home wordt het pas echt leuk wanneer jij meerdere apparaten of diensten met elkaar in verbinding brengt. Je kunt op die manier met de gegevens van het ene apparaat, een reactie uitlokken bij een ander apparaat. Dit kun je ook doen met Nest apparaten in combinatie met Philips Hue lampen. Bekijk hieronder twee interessante smart home scenario’s.

1. Bij verlaten van huis gaan Hue lampen automatisch uit

Nest biedt met de Nest Cam Indoor een mooie slimme beveiligingscamera aan voor in huis. Deze camera is gekoppeld op basis van het feit of jij thuis bent of onderweg. Wanneer de camera dus opmerkt (of ingesteld is) dat jij op dat moment weggaat of niet thuis bent, zullen de Hue lampen uitgeschakeld zijn.

2. Bij rookdetectie gaan lampen op de juiste wijze branden

Heb je een slimme rookmelder van Nest en Hue lampen aan het plafond hangen? Dan kan het echt interessant worden op het gebied van veiligheid. Door Nest te koppelen aan Hue, kun je bij rookdetectie de Hue lampen automatisch aan laten zetten. En dan ook nog op de juiste lichtsterkte, zodat je door de rook heen kunt kijken. Lees mijn artikel voor meer informatie over een slimme rookmelder met Hue koppelen.

Stappenplan: Nest koppelen aan Hue

Met onderstaande stappen kun je eenvoudig een koppeling realiseren met de Nest apparaten en Hue slimme verlichting. Het is belangrijk dat je zowel voor Nest als voor Philips Hue een actief account hebt en de individuele producten goed geïnstalleerd zijn. Volg wanneer dit zo is de stappen:

  1. Ga naar de website https://nest.meethue.com
  2. Druk op ‘Get Started’
  3. Ga vervolgens naar ‘Connect Hue’
  4. Log nu in met je Philips Hue account
  5. Geef Philips Hue vervolgens toestemming op de Nest app te vertrouwen
  6. Klik vervolgens op ‘Connect Nest’
  7. Er staat nu een inleiding met de mogelijkheden van Nest wanneer deze gekoppeld is met Hue, druk op ‘Continue’ om door te gaan
  8. Log nu in met je Nest accountgegevens
  9. Nest en Hue zijn nu succesvol aan elkaar gekoppeld

Je kunt nu aangeven wat Philips Hue lampen dienen te doen in specifieke situaties bij Nest producten. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld bij het verlaten van het huis de lampen automatisch uitgaan en aangaan wanneer je terugkomt. Je hoeft bij de verschillende instellingen alleen maar schuifjes om te zetten. Heb je nog geen Nest thermostaat? Bekijk dan hier of er nog een aantrekkelijke Nest thermostaat aanbieding is.

google nest hub

Google Nest Hub – bedien je Nest en lampen met spraak

Met de Google Nest Hub kun je de lampen en Nest thermostaat koppelen, hiermee kun je dan de apparaten bedienen op het display of met spraak.

Bekijk Meer info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
eufy slim slot

Eufy Smart Lock

Eufy verkoopt ook slimme deursloten, zo zijn er momenteel al drie verschillende modellen. Helaas zijn ze nog niet officieel in Nederland geïntroduceerd.
Lees meer