Nest Aware – Het abonnement voor je Nest apparaten

google nest aware

▲ Google Nest Aware in de Nest-app © Smarthomeweb

Met een gerust hart een paar weken op vakantie kunnen, je huis in de gaten houden als je aan het werk bent of lekker relaxed met vrienden achterin de tuin zitten terwijl je weet dat de postbezorger ieder moment langs kan komen. Dat is wat Google Nest voor jou kan betekenen.

Bij Google weten ze heel goed hoe belangrijk het is om een veilig huis te creëren. Daarom hebben ze een uitgebreid aanbod aan slimme beveiligingsapparaten, zoals Nest Hello de videodeurbel en verschillende indoor en outdoor camera’s. Om het beste uit je beveiligingsapparaten te kunnen halen is Nest Aware van Google Nest in het leven geroepen. Het abonnement dat van jouw huis een veilig thuis maakt.

Wat is Nest Aware?

Nest Aware is het abonnement dat ervoor zorgt dat jij alles uit je Google beveiligingsapparatuur kan halen. Met Nest Aware kan jij altijd en overal live videobeelden kijken en opgeslagen beelden terugzien tot wel 2 maanden geleden! Zonder Nest Aware kun enkel live beelden van je slimme beveiligingscamera of deurbel bekijken en beperken opgeslagen beelden zicht tot 3 uur.

Zo kan je jouw huis in de gaten houden als je op zakenreis bent of even kijken wat je hond allemaal uitspookt als jij een dag van huis bent. Naast deze handigheidjes zorgt Nest Aware er ook nog eens voor dat je een melding op je telefoon ontvangt wanneer er iemand voor de deur staat. Met het Nest Aware abonnement kan je letterlijk alles in de gaten houden wat er in en om je huis gebeurd.

Ook heeft Nest sinds kort een Nest Plus abonnement, met dit abonnement kun je zelfs 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen terug kijken en 10 dagen dag en nacht videogeschiedenis. Heeft de camera dus een gebeurtenis gemist, dan kan je alsnog 10 dagen terugkijken of er misschien toch iets plaatsgevonden heeft.

Welke Nest producten werken met Nest Aware?

Nest Aware is het abonnement waardoor je gebruik kan maken van alle functionaliteiten van de Nest Hello videodeurbel, indoor Nest beveiligingscamera en outdoor Nest beveiligingscamera’s. Daarnaast kan je ook nog alle beelden bekijken op de Google Nest Hub. Doordat je Nest Aware op alle soorten Google beveiligingsapparaten kan gebruiken geef je de beveiliging van je huis een echte upgrade.

nest hello deurbel met camera

Nest Hello video deurbel

Zie altijd wie er voor de deur staat, ook wanneer je niet thuis bent. Met Nest Aware kun je de opgenomen beelden 30 later nog terugkijken.

Bol.com Coolblue

nest cam indoor

Nest Cam Indoor

De Nest Cam indoor is een slimme binnen camera van Nest. Deze camera herkent ook personen en waarschuwt je wanneer er iets niet klopt. Ook is er nog een Nest Cam IQ indoor.

Bol.com Coolblue

GOOGLE-NEST-Cam-Outdoor

Google Nest Cam Outdoor

De Google Nest Outdoor Cam is een slimme beveiligingscamera voor buiten. Met zo’n camera kun je de omgeving om je huis in de gaten houden, bij beweging krijg je direct een berichtje. Ook heeft Nest IQ Outdoor camera’s die automatisch inzoomen en bewegingen van personen kunnen volgen.

Bol.com Coolblue

De extra opties voor Nest Aware

Tuurlijk kan je de Nest Hello en Nest cams ook aanschaffen zonder Nest Aware, alleen de basisfuncties zijn dan te gebruiken. Met een Nest Hello videodeurbel kan je live beelden bekijken en heb je toegang tot momentopnames van 3 uur geleden. Als je een Nest cam hebt zonder Nest Aware dan heb je alleen beschikking tot de livebeelden.

Het is daarom zeker de moeite waard om te overwegen om wel een Nest Aware abonnement aan te schaffen. Naast de eerder genoemde pluspunten is er namelijk nog een extra voordeel. Met Nest Aware worden de opnames van alle videodeurbellen en camera’s namelijk meteen opgeslagen op jouw eigen beveiligde Google cloudplatform. Vervolgens kan je op elk apparaat met een beeldscherm de opnames bekijken. Beelden terugzien en van een poging tot inbraak of diefstal is hierdoor een fluitje van een cent.

LEES OOK:
Google Nest Hub Zoom meeting binnenkort mogelijk

Nest Aware: de kosten (2de generatie)

Over de kosten van het Nest Aware abonnement kunnen nog wel eens discussies ontstaan. Dit komt omdat sommige gebruikers nog de eerste generatie Nest Aware en andere de vernieuwde betere versie hebben aangeschaft.
Het oude Nest Aware gaf je 3 abonnementskeuzes:

 • 5 dagen data terugzien voor 5 euro per maand
 • 10 dagen data terugzien voor 10 euro per maand
 • 30 dagen data terugzien voor 30 euro per maand

De eerste generatie Nest Aware gebruikers moest voor elke Nest Hello en Nest cam die ze in huis hadden een apart abonnement aanschaffen. Nu kan je wel raden dat dat veel te duur was. Daarom is er begin 2020 het vernieuwde Nest Aware in het leven geroepen. Met deze 2de generatie Nest Aware ben je een stuk voordeliger uit. Zo betaal je nu 5 euro per maand of 50 euro per jaar en kun je 30 dagen videogeschiedenis en gebeurtenissen terugkijken. Ook zit er geen beperking meer op het aantal camera’s of apparaten, maar geldt het abonnement voor elk Nest apparaat.

Verder is er ook een nieuw abonnement in het leven geroepen: Nest Aware Plus. Met Nest Aware Plus kun je zelfs 60 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen terugkijken en 10 dagen dag en nacht videogeschiedenis. Voor dit abonnement betaal je iets meer namelijk 10 euro per maand of 100 euro per jaar. Later in dit bericht vertellen we meer over het verschil tussen Nest Aware en Nest Aware Plus.

De betaalmogelijkheden

Nest Aware is een abonnementsdienst die je gewoon in de Google Playstore kan kopen. Je hebt dus wel een Google account nodig om het abonnement te kunnen aanschaffen. Helaas is het momenteel alleen mogelijk om een Nest Aware abonnement aan te schaffen met een creditcard. Andere betalingsmogelijkheden worden helaas niet ondersteund in Nederland. Wel zien dat dit in de VS wel mogelijk is.

Nest Aware vs Nest Aware plus, wat is het verschil?

Het vernieuwde Nest Aware kent twee opties: Nest Aware en Nest Aware plus. Je betaald vanaf nu één prijs voor de beveiliging van je hele huis ongeacht aantal camera’s. De vernieuwde Nest abonnementen zijn wel degelijk verschillend. Niet iedereen zal eht pluspakket nodig hebben. Kijk dus goed wat precies je doel is bij het aanschaffen van Nest Aware.

De plus variant kan je zien als de duurdere versie van de twee, maar je krijgt wel degelijk meer mogelijkheden voor je geld. Je krijgt er namelijk 60 dagen beelden terugkijken in plaats van 30 en je krijgt 10 dagen dag en nacht videogeschiedenis.

Tip: Als je meteen voor een jaar een Nest Aware abonnement aanschaft dan bespaar je tussen de €10 en €20 euro en krijg je een Google Nest Mini cadeau van Google!

Hoe werkt het Nest abonnement?

Om een Nest abonnement aan te kunnen schaffen moet je de volgende stappen doorlopen:

 • Download de Nest app in de Apple Store of Google Play
 • Maak een account aan door op “Sign in” te drukken
 • Voer je email adres in
 • Verzin een password (deze moet bestaan uit hoofd- en kleine letters, minstens één symbool en minstens één nummer)
 • Check de Terms of Service
 • Bevestig je account door op “activate” te drukken in je ontvangen welkomstmail

Check altijd voordat je op activate drukt of je e-mailadres wel echt klopt en check na het activeren even je mailbox (en de spam folder) om je Nest account definitief te maken.

FAQ: veelgestelde vragen over Nest Aware

Er bestaan veel vragen rondom Nest Aware, vooral met de komst van de tweede generatie Nest Aware. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen opgesteld en beantwoord omtrent het abonnement van Nest.

Kan ik het nieuwe Nest Aware uitproberen?

Jazeker! Sinds begin dit jaar kan iedereen – als nieuwe klant, maar ook als overstapper van de eerste generatie – een proefperiode van 30 dagen aanvragen. Na deze periode stopt het abonnement vanzelf, tenzij je besluit het nieuwe Nest Aware definitief aan te schaffen.

Kan je Nest Aware zonder creditcard aanschaffen?

Helaas is het momenteel in Nederland alleen mogelijk een Nest Aware abonnement af te nemen met een creditcard.

Hoe kan ik Nest Aware opzeggen?

Dit hangt af waar je jouw Nest Aware hebt aangeschaft. Als je dit bij Google zelf hebt gedaan dan kan je jouw abonnement opzeggen via de Google Store. Heb je jouw abonnement aangeschaft via een partner van Google dan zal je daar je abonnement moeten stopzetten.

Kan ik mijn huidige eerste generatie Nest Aware-abonnement houden?

Je kunt de eerste generatie Nest Aware-abonnement blijven gebruiken en verlengen. Pas wanneer jij er klaar voor bent kan je overstappen naar de nieuwe versie. Je kunt echter geen nieuwe eerste generatie Nest Aware-abonnement meer toevoegen als je bent overgestapt naar een Google-account.

Wat heb ik nodig voor Nest Aware?

Om Nest Aware te kunnen gebruiken heb je een werkende wifi-verbinding nodig en een Nest beveiligingsapparaat.

Het kan goed zijn dat jij nu nog met een vraag loopt over Nest Aware die niet in onze FAQ te vinden is. Stel je vraag gerust via een berichtje, dan kijk ik met je mee en helpen we je graag met het beantwoorden van je vragen.

8 comments
  1. He Geert, Excuus ik heb het even nagekeken en is inderdaad niet mogelijk om in Nederland de Nest Aware te betalen zonder creditcard. Ik denk dat ik hem per ongeluk op de VS had staan, daar is het namelijk wel mogelijk om te betalen met PayPal, betaalpas etc. Ik ga het even aan passen bedankt voor de tip!

 1. Kan ik met Nest ook geschiedenis terugkijken van data voor mijn Aware abonnement. Dus stel: Ik heb iets verdachts gezien op mijn camera 2 dagen geleden en ik wil dit vervolgens terug zien kan ik dan snel upgraden naar Nest Aware?

 2. Ik vind het naar dat wij nu camera s hebben maar geen abonnement kunnen Nemen omdat dat alleen met creditkaart kan , je world nu verplicht omdat aan te Schaffer wat Ik Niet van plan Ben , beetje heel jammer van het toch wel sure systeem

 3. Dit is dus weer de waanzin van Google. Je schaft dure spullen aan maar kunt er niks mee omdat je zonder creditcard niet kunt betalen! Bied een oplossing voor deze waanzin. Ik ga ook zeker geen creditcard aanschaffen. Het NestAware abo wordt daarmee € 25,00 duurder per jaar! De macht van deze clubs moet gebroken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
chromecast installeren stappen

Chromecast installeren

▲ Afstandsbediening © Pixabay Het kan verdraaid handig zijn: met z’n allen een video bekijken op een grote televisie…
Lees meer
Speakers rechtstreeks op tv aansluiten

Speakers rechtstreeks op tv aansluiten

Niet alle luidsprekers kunnen rechtstreeks aan je televisie worden gekoppeld, in veel gevallen is een versterker noodzakelijk. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om je luidsprekers direct met je televisie te verbinden.
Lees meer