Nespresso geeft nu koffieadvies via Google Assistant

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Nespresso zet in Nederland een audio-assistent neer waarmee advies kunt krijgen op gebied van koffie. De assistent kun je via Google Assistant aanspreken, hij adviseert je dan over verschillende soorten koffie. Ook laat hij je Boutiques en recyclepunten zien. Probeer het zelf en zeg: “Hey Google, praat met Nespresso”.

Nespresso-google-assistant-app

Nespresso koffiecups © Unsplash

Nespresso is de samenwerking aangegaan met Google om een handige Google Assistant app voor consumenten te introduceren. Deze is in het leven geroepen om persoonlijk koffieadvies te geven en om je wat meer informatie te geven over de herkomst van ingrediënten. Ook kan hij je verschillende recepten laten zien én je vertellen waar je heen kunt om nieuwe cups te kopen of juist oude te recyclen.

Nespresso-assistent: de eerste Google Assistant toepassing voor koffie.

Nederland is het eerste land waar deze adviestool wordt geïntroduceerd. De functies die nu in plaats zijn, zijn dan ook de basis voor advies dat wereldwijd aan koffiedrinkers gegeven kan worden. Naast dat het dus in alle waarschijnlijkheid naar meerdere landen uitgebreid zal worden, zullen er gaande weg steeds meer functies toegevoegd worden. Je kunt nu op Android, iOS en op verschillende slimme apparaten de Google Home app van Nespresso bedienen.

Alhoewel dit dus de eerste Google Assistant app voor koffie is, zijn er al wel meerdere bestaande mogelijkheden op gebied van koffie. Zo kun je via Google Assistant verschillende koffiemachines bedienen en dus op afstand een verse bak koffie zetten, ideaal! Lees ook ons advies over slimme koffiemachines, daar vertellen we wat de functionaliteiten zijn én welke opties in onze ogen het beste zijn.

Hoe bedien je de Nespresso Google Assistant app?

Je kunt de applicatie gemakkelijk oproepen door “Hey Google, praat met Nespresso” te zeggen, via bijvoorbeeld de smart speaker van Google. Op dat moment staat de Nespresso-assistent voor je klaar en kan hij reageren op verschillende commando’s. Dit zijn de commando’s die vanaf nu op de Google Assistent in werking zijn:

  • “Ik wil koffieadvies”: Door je een aantal vragen te stellen, kan Nespresso je een persoonlijk advies geven over de verschillende koffiecups. Dit doen ze door te filteren op basis van de soort koffie (espresso, lungo, ristretto of koffie met melk), de sterkte van de koffie en het moment wanneer je de koffie wilt drinken.
  • “Ik wil informatie over…”: Nespresso geeft niet alleen advies over welke koffie voor jou een goede keuze kan zijn. Ook heeft het extra informatie over o.a. ingrediënten en de afkomst daarvan.
  • “Ik wil een koffierecept maken”: Wil je zelf een speciale soort koffie maken, zoals bijvoorbeeld een ijskoffie? Dan kun je met dit commando een compleet recept krijgen die je daarbij helpt.
  • “Ik zoek een Boutique”: Zo Krijg je via Google Assistant alle Boutiques bij je in de buurt te zien. Daar kun je vele soorten koffie proeven en kopen. Ook kun je hier natuurlijk aanvullend advies krijgen van Nespressomedewerkers.
  • “Ik zoek een recyclepunt”: Er zijn al vele recyclepunten voor de koffiecups die Nespresso verkoopt. Op deze manier krijg je de punten op een rijtje en zie je waar je het beste heen kunt met je cups.

Al met al is de Nespresso Google Home app eenvoudig te bedienen en is het een handige toevoeging voor mensen die willen variëren met de koffie die ze drinken. Bovendien is er veel te leren over koffie, met de applicatie krijg je gemakkelijk veel informatie over je favoriete koffie. Een mooie toevoeging aan de Google Home apps dus!

 Aanbieding! 
ad slimme koffiemachine

Melitta Barista T Smart deze week met 20% korting

Met de Barista T Smart van Melitta kun je eenvoudig je favoriete bakje koffie instellen via de Melitta app. Deze slimme koffiemachine is nu in de aanbieding: pak hier direct 20% korting. Je betaalt geen € 949, maar nu slechts € 758,80.

Meer smart home artikelen

ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *