Nefit Easy thermostaat review

nefit easy thermostaat review

▲ Nefit slimme thermostaat © Bol.com
Robbert Tigchelaar · 21 november 2018

Bij het beginnen van een smart home wordt er vaak als eerst gekozen voor een slimme thermostaat. Naast een smart home systeem kan een thermostaat namelijk ook in het begin prima dienen als ‘spil’ in jouw smart home. Zo ook de Nefit Easy thermostaat die wij onlangs hebben uitgeplozen. In deze Nefit Easy thermostaat review leggen wij de plus- en minpunten op tafel en delen wij onze ervaringen!

Functies van de Nefit Easy thermostaat

Een slimme thermostaat heeft veel interessante functies. Ook de Nefit Easy is onder andere voorzien van een zelflerende functie en de mogelijkheid om deze op afstand te bedienen. We zetten een aantal interessante functies op een rij!

De 4 meest interessante functies van deze slimme thermostaat:

 1. Zelflerende eigenschappen: een interessante eigenschap is de zelflerende functie en het krijgen van automatische updates. Hiermee is de thermostaat altijd voorzien van de laatste functies.
 2. Op afstand bedienen: je kunt de slimme thermostaat op afstand bedienen door het downloaden van een applicatie (iOS of Android) op je smartphone of tablet. Hiermee kun je onder andere de verwarming hoger of lager zetten, terwijl je niet thuis bent.
 3. Aan te sluiten op modulerende CV-ketels: de Nefit Easy is een slimme thermostaat die aan te sluiten is op modulerende CV-ketels. Onderaan deze pagina hebben we een lijst gemaakt met mogelijke CV-ketel merken en types. Neem hier vooral een kijkje.
 4. Aanwezigheidsdetectie: door de aanwezigheidsdetectie-functie kan de thermostaat herkennen of er personen thuis of onderweg zijn. Zo staat de verwarming nooit voor niets aan!

Pluspunten van de Nefit Easy

Allereerst willen we meegeven dat we deze Nefit erg goed ervaren hebben. We hebben dan ook een lijst bijgehouden met alle voordelen en pluspunten die we hebben opgemerkt.

 • Eenvoudige installatie: in tegenstelling tot veel andere slimme thermostaten die we hebben geïnstalleerd, is deze Nefit Easy echt eenvoudig te monteren en te installeren. Het is nog net geen plug and play systeem, maar het begint er al op te lijken!
 • Via smartphone of tablet te bedienen: een van de grootste pluspunten in onze ogen is de bediening via smartphone of tablet. Met behulp van een speciale app kun je de thermostaat koppelen met je telefoon, waarna je bijvoorbeeld op je werk de verwarming lager of hoger kunt zetten.
 • Automatische updates: naast het zelflerende aspect (komen we straks op terug) is het automatisch updaten ook erg fijn. Zo heb je altijd een splinternieuwe thermostaat aan de muur hangen die voorzien is van de laatste functies!
 • Aanwezigheidsdetectie: bij veel andere thermostaten noemen we dit geofencing. Wanneer de laatste in huis het huis verlaat, gaat automatisch de verwarming uit! En voordat de eerste bewoner weer thuis is, zorgt de Nefit Easy voor een aangename temperatuur in huis!
 • CV-ketel problemen met een alert: dreigt er wat mis te gaan met je CV-ketel? Wanneer de Nefit thermostaat dit opmerkt krijg je automatisch een alert via de applicatie op je smartphone!

Minpunten van de Nefit Easy

Naast de verschillende pluspunten en voordelen hebben we ook een paar kleine minpunten opgemerkt bij deze slimme thermostaat van Nefit.

 • Speciale Connector Adapter nodig voor diverse cv-ketels: wanneer een cv-ketel (deze dient wel OpenTherm te zijn) niet in de lijst staat met aan te sluiten cv-ketels, dien je een speciale Nefit Easy Connect adaptar aan te schaffen. Met een prijs van zo’n € 44,95 toch weer een klein minpuntje, gezien er ook thermostaten zijn die universeel aangesloten kunnen worden op modulerende of aan/uit cv-ketels.
 • Geen koppelingen met andere producten: een van de allergrootste minpunten is wel het feit dat de integratie mogelijkheden zeer beperkt zijn. Iets wat we wel zouden verwachten bij ‘slimme thermostaten’ die we juist willen kunnen koppelen met bijvoorbeeld een Google Home speaker. Door de automatische updates is het wel mogelijk dat Nefit dit in de toekomst integreert.
 • Data wordt automatisch gedeeld met Nefit: iets waar wij altijd scherp op zijn, is het delen van gegevens en data met bedrijven. Helaas hebben (nog) niet de optie kunnen vinden om uit te schakelen dat gegevens gedeeld worden met Nefit.

Specificaties van de Nefit Easy

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze slimme thermostaat die we op een rij hebben gezet.

NEFIT EASY THERMOSTAATTESTRESULTATEN
Geschikt CV-ketel typeModulerend
Geschikte CV-ketelsNefit Topline
Nefit Trendline
Nefit ProLine
Nefit Baseline
Nefit Smartline Ook is de Easy geschikt voor de
Bosch HRCII,
Bosch HRSII,
Compact en Condens 3000/6000 ketels
Aantal programma’s4
GeofencingJa
ZelflerendJa
Prijs indicatie€ 201,99

Conclusie Nefit Easy thermostaat review

nefit easy thermostaat review

★★★★★

Ons oordeel over de Nefit Easy

Wij zijn met name te spreken over de onwijs makkelijke installatie (lukte ons binnen 10 minuten om deze te installeren om je een beeld te geven). Daarbij zijn de zelflerende eigenschappen en het gebruik van geofencing echt een toegevoegde waarde. Helemaal als je nu nog een oude thermostaat hebt hangen. Wanneer je niet van plan bent om deze thermostaat te gaan koppelen in je smart home is dit voor nu een prima keuze! We geven deze slimme thermostaat momenteel 4 sterren, omdat we nog koppeling mogelijkheden nog afwachten.

Bekijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts