Onderzoeksproject voor beveiliging IoT

Rob Tigchelaar Laatste update: 29-10-2020

TU Eindhoven zal de komende jaren een groot nationaal onderzoeksproject leiden voor een veilig Internet of Things (IoT). Het onderzoeksproject wordt met bijna 10 miljoen euro gesubsidieerd door NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek), dit in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda.

beveiliging internet of things

© Pixabay

Vanwege de grote stijging in het aantal slimme apparaten in Nederlandse woningen die de mogelijkheid bieden om met elkaar verbonden te worden, stijgt ook de mogelijke bedreiging op het gebied van privacy en veiligheid van de gebruikers. In het onderzoeksproject zijn onder andere universiteiten, maatschappelijke organisaties en de overheid actief en werken zij samen.

IoT: ‘Naar verwachting 75 miljard apparaten in 2030 wereldwijd’

In een smart home worden apparaten veelal met elkaar gekoppeld en verbonden. Apparaten die over het internet met elkaar communiceren vallen onder Internet of Things. Met de grote stijging van producten als een smart speaker of een slimme thermostaat in Nederlandse woning, stijgt ook de bedreiging op het gebied van privacy gevoelige informatie van gebruikers. Zo worden bij een slimme thermostaat gedragspatronen herkend en verzamelen bedrijven achter smart speakers spraakopnames. Naar verwachting van de onderzoekers bevat het Internet of Things in 2030 ruim 75 miljard gekoppelde apparaten wereldwijd, iets wat een grote impact heeft op zaken als smart home privacy.

Een veilig Internet of Things door nationaal onderzoeksproject

Om te de veiligheid te waarborgen doen 45 verschillende bedrijven onder leiding van TU Eindhoven gezamenlijk onderzoek naar Internet of Things. Het onderzoek bestaat uit een combinatie van technisch onderzoek met criminologische en juridische benaderingen. In het onderzoeksproject zijn maatschappelijke organisaties, bedrijven, universiteiten en de overheid actief.

Onderzoek gesubsidieerd door NWO met 10 miljoen euro

Het onderzoeksproject wordt gesubsidieerd door NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) met 10 miljoen euro binnen het programma van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De NWA is in het leven geroepen om dringende maatschappelijke problemen aan te pakken door verschillende wetenschappers, bedrijven en maatschappelijke organisaties de handen ineen te laten slaan en krachten te bundelen.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *