Nanoleaf lanceert Essentials: slimme lampen en lichtstrips

Rob Tigchelaar Laatste update: 11-11-2020

Nanoleaf is met een nieuwe productlijn gekomen: Nanoleaf Essentials. Anders dan je gewend bent van Nanoleaf zijn dit geen panelen die je aan je muur monteert maar losse slimme lampen en lichtstrips die je kan toevoegen aan je smart home.

nanoleaf essentials lamp en lichtstrips

Nanoleaf Essentials A19 lamp & lichtstrip © Nanoleaf

Nanoleaf breidt haar productportfolio uit met twee nieuwe slimme verlichting typen: losse slimme lampen én lichtstrips. De twee belangrijkste nieuwe punten is toch het feit dat het geen panelen meer zijn die gemonteerd moet worden en dat de nieuwe verlichting van Nanoleaf communicert via smarthome protocol Thread. Eerder was al op Smarthomeweb.nl te lezen over de introductie van nieuwe varianten lichtpanelen van Nanoleaf en gingen we al kort in op de Nanoleaf Essentials.
Bedien Nanoleaf Essentials via app of spraak

Wie liefhebber is van spraakbediening wordt niet teleurgesteld, ook deze producten zijn te koppelen met de Nanoleaf app om vervolgens bediend te worden via spraakbediening. De voice assistants die ondersteund worden zijn Google Assistant en Siri van Apple HomeKit.

Amazon Alexa wordt dus nog niet ondersteund bij deze slimme verlichting wat een wijziging is ten opzichte van andere producten van Nanoleaf, wel wordt verwacht dat hier begin volgend jaar verandering in komt. Naast spraakbediening kan je de Nanoleaf Essentials ook bedienen via de app of met de fysieke afstandsbediening.

Smart home protocol Thread

Zoals bovengenoemd werkt de verlichting met het protocol Thread. De voordelen van dit protocol zijn een laag vermogen voor IoT-producten, minder stroomverbruik en je hebt geen WiFi mer nodig. Thread is een nieuwe netwerktechnologie die veilig en toekomstbestendig moet zijn. Vooral het feit dat de lampen werkend zijn buiten je WiFi netwerk om is een groot voordeel. Naast het protocol Thread is de verlichting ook te verbinden via Bluetooth.

Productspecificaties

Een kort overzicht van de nieuwe slimme verlichting.

  • 16 miljoen+ kleuren
  • Thread (netwerktechnologie)
  • Vivid Whites (licht gericht op temperatuur van koud tot warm)
  • Circadian Lighting (natuurlijk licht)
  • Customised Schedules (kleuren aangepast aan de tijd)
  • Manual Controller (fysieke afstandsbediening)

Wij houden jullie de komende dagen op de hoogte van meer Nanoleaf nieuws. Nanoleaf kondigt namelijk aan dat er meer producten in de Nanoleaf Essentials productlijn aankomen! Tip: schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ons 60 pagina dikke e-book Smart Home voor Beginners tijdelijk gratis.
Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.