sinterklaasbanner bolcom

Nanoleaf Elements zijn lichtpanelen die er als hout uitzien

Laatste update: 04-06-2021

Nanoleaf, fabrikant van slimme verlichtingssystemen, heeft Nanoleaf Elements gepresenteerd. Lichtpanelen die er als hout uitzien.

Nanoleaf Elements

Nanoleaf Elements © Nanoleaf

De Nanoleaf Elements zijn speciale lichtpanelen voor aan de muur, die een houtachtige afwerking hebben. Door die afwerking kun je heel goed sfeer aanbrengen in huis. Bovendien is het zo dat wanneer de lampen niet gebruikt worden, het ook geen plastic hompen aan de muur zijn. Ook wanneer ze uitstaan kunnen ze een toevoeging zijn aan je interieur.

Nanoleaf Elements met houtachtige afwerking

De nieuwe lampen zijn verder vergelijkbaar met de andere lampen van het bedrijf. Ze gloeien aan de voor- en achterkant en kunnen geprogrammeerd worden met verschillende lichteffecten. Ze tonen geen kleur, maar wel verschillende wittinten. Gecombineerd met die houtachtige afwerking, moet dat voor veel sfeer in huis zorgen. Nanoleaf biedt elf presets aan effecten aan, maar in de gratis app kun je ook zelf effecten toevoegen. Bovendien kunnen ze reageren op je muziek en kun je ze zo instellen, dat ze gedurende de dag altijd de juiste hoeveelheid licht presenteren. Dat kunnen de lampen van onder meer Dyson en Lifx ook doen.

Het basispakket kost 299,99 dollar en biedt zeven panelen aan. Daarnaast zijn er add-ons te koop, bestaande uit drie panelen per pakket. Die kosten 99,99 dollar per stuk. De lampen zijn vanaf nu in de VS te koop via de website van de fabrikant.

Tot slot is er ondersteuning voor Thread. Thread is netwerktechnologie, die onderdeel is van Matter. Matter is een nieuw, overkoepeld smarthomeplatform. In de toekomst hoeft het daardoor niet uit te maken van welke fabrikant je een product koopt, omdat dit platform ervoor moet zorgen dat alles met elkaar samenwerkt. Omdat de producten van Nanoleaf, waaronder Nanoleaf Elements, Thread ondersteunen, fungeren ze ook als randrouters. Daardoor wordt het bereik vergroot en de verbinding in huis verstevigd. Wanneer de lampen naar Nederland komen, is niet bekend.

Meer smart home artikelen

Google Home intercom
Philips Hue Black Friday
slimme deurbel black friday 2022
beste black friday deals mediamarkt
Sonos opnieuw installeren verhuizing
Philips Hue kerstverlichting Festavia
Dirigera IKEA smart home
Sonos resetten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *