Nanoleaf Aurora: unieke verlichting aan de muur

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Een lamp helemaal naar eigen wens laten functioneren? Zo kun je niet alleen de kleur en lichtsterkte zelf instellen, maar bijvoorbeeld ook de vorm van de lampen! Hoe dit kan leg ik in deze blog uit. Lees alles wat je moet weten over Nanoleaf Aurora!

nanoleaf aurora kopen

Afbeelding ter illustratie © Pixabay

Het is bij een smart home vanzelfsprekend dat je lampen via je smartphone kunt bedienen. En dan heb ik niet enkel over het aan- en uitzetten hiervan, maar ook de kleur, warmte en lichtsterkte. Wat een ontzettend gaaf voorbeeld is voor lampen die je helemaal zelf kunt customizen is Nanoleaf Aurora.
Nanoleaf Aurora voor een unieke sfeer

Laat ik eerst ingaan op wat de Nanoleaf Aurora eigenlijk is. Het is een prachtig voorbeeld van smart home verlichting die je helemaal zelf kunt bedienen en in kunt stellen. Normaal gesproken kun je slimme verlichting al bedienen op het gebied van kleur, lichtsterkte en warmte. Echter kun je met Nanoleaf Aurora ook zelf een ‘patroon’ maken.

Nanoleaf Aurora bestaat uit losse panelen

Doordat de Nanoleaf Aurora bestaat uit losse driehoekvormige ledpanelen, kun je zelf een patroon creëeren. Je kunt de led-driehoeken namelijk met een speciale connector aan elkaar koppelen. Zo kun je een vorm samenstellen die het beste past in jouw kamer.

Wanneer de driehoeken aan elkaar gekoppeld zijn, kun je ze als groep bedienen en bijvoorbeeld kleuren in elkaar over laten gaan. Dit zorgt voor bizar mooie effecten en mogelijkheden.

Nanoleaf heeft goed nagedacht over het feit dat je wilt kunnen testen met patronen. In de verpakking van deze slimme ledpanelen ontdek je namelijk papieren driehoeken. Zo kun je op een muur eerst bekijken welke vorm het beste past!

Zelf Nanoleaf patronen maken via je smartphone

Als ik de applicatie van Nanoleaf bekijk en test, werkt het echt super simpel. Met behulp van de app (beschikbaar voor iOS en Android) kun je je patroon aan de muur bekijken, nadat je deze hebt ingesteld. Je kunt vervolgens op een driehoek klikken om deze van kleur te laten veranderen, of de hele groep panelen tegelijk instellen.
De app bestaat uit verschillende tabjes, waarmee je je panelen eenvoudig kunt bedienen en lichtsituaties kunt instellen. Ook maakt de applicatie het mogelijk om je Philips Hue lampen en andere merken slimme lampen te koppelen.

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Nanoleaf Aurora kopen: dit moet je weten

Wanneer je wellicht van plan bent om de Nanoleaf Aurora panelen zelf aan te schaffen, zijn er een aantal zaken die ik graag met je deel. Het is allereerst slim om goed te bekijken of het om een ‘startpakket’ gaat. Er zijn namelijk veel expansie pakketten, die je enkel kunt gebruiken als je al een Nanoleaf hebt aangeschaft.

Ook is het slim om te kijken en van te voren te checken hoeveel driehoek ledpanelen je in totaal kwijt kunt aan de muur. Op basis hiervan kun je goed zoeken naar een pakket of extra uitbreiding wat aansluit bij het door jouw gewenste aantal.

Tenslotte is het belangrijk om te weten dat je de app en de Aurora panelen enkel kunt bedienen met een 2.4GHz netwerk. Met een 5GHz netwerk is het helaas niet mogelijk, let hier dus goed op!

Video van de Nanoleaf Aurora in actie

Op het YouTube kanaal van Nanoleaf is het een feestje. Het staat vol met inspirerende video’s. Zo geeft Nanoleaf tips om je panelen in een vakantiestemming te krijgen en leer je stap voor stap hoe je de app kunt gebruiken. Bekijk ook onderstaande video ter inspiratie!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.