Mogelijkheden met Olisto: wat kun je hiermee?

mogelijkheden met olisto

Een smart home is vaak gevuld met allerlei slimme producten: van een slimme thermostaat tot een smart speaker. De producten hebben allemaal handige functionaliteiten, die vaak te bedienen zijn via een applicatie op je smartphone of tablet. Je kunt al raden wat er straks gaat gebeuren als je tientallen apparaten van verschillende merken in je smart home gaat opnemen: je hebt voor verschillende apparaten een andere app, waardoor het al snel een jungle wordt aan bedieningen en instellingen. Hier is echter een makkelijke en eenvoudige oplossing voor: Olisto! In dit artikel leg je ik je uit wat de mogelijkheden zijn met Olisto en wat het precies is.

Wat is Olisto en wat kun je er eigenlijk mee?

Olisto is een applicatie waarmee je verschillende apparaten op eenvoudige wijze kunt koppelen. Met handige ‘als dit’ – ‘dan dat’ situaties, heeft Olisto veel weg van IFTTT. Bij Olisto worden deze aangemaakte acties ‘Triggs’ genoemd. Je geeft als het ware op wat er dient te gebeuren als er iets plaatsvindt of gemeten wordt. Hoewel Olisto wat weg heeft van IFTTT, die werkt met Applets, zijn er toch wat verschillen met IFTTT waarmee Olisto in onze ogen meer punten scoort.

Olisto vs. IFTTT: wat is het verschil?

Olisto wordt vaak als ‘alternatief’ gezien voor IFTTT (If This, Then That). Hoewel het beide gaat om een software/app, zijn er toch verschillen tussen deze twee diensten. Zo biedt Olisto meer mogelijkheden die gericht zijn op de Nederlandse markt. Zo was Olisto de eerste die Toon koppelen met Google Home mogelijk maakte.

Daarbij is Olisto een Nederlands bedrijf, waardoor er op het web veel Nederlandse gebruikers te vinden zijn die discussiëren over mogelijkheden en toepassingen met Olisto. Sterker nog: Olisto is bezig om van Amsterdam een ‘Smart City’ te maken. Zo kunnen inwoners van Amsterdam een seintje krijgen als de auto oplaadplek voor de deur weer vrij is ten tijden dat zij thuis zijn.

Welke diensten/apparaten werken met Olisto?

Je bent nu vast benieuwd welke apparaten of producten met Olisto werken. Met andere woorden: welke producten en diensten jij straks met elkaar kunt verbinden om processen in huis volledig te automatiseren. Laten ik je gerust stellen: de lijst met producten/apps is lang (lees: heel lang) en het einde is nog lang niet inzicht. Olisto innoveert constant door met nieuwe mogelijkheden voor koppelingen.

Om je een beeld te geven, heb ik de meest interessante producten/diensten die te koppelen zijn door Olisto op een rij gezet, onderverdeeld in categorieën.

voorbeeld actie met olisto

Voice Assistants

 • Google Assistant
 • Amazon Alexa

Producten van deze merken

Applicaties die je kunt koppelen

 • Slack
 • Instagram
 • Google Drive
 • Twitter

Data die je kunt gebruiken voor acties

 • Tijd en dag
 • Weer
 • WiFi-status
 • Locatie
 • E-mail

De mogelijkheden met Olisto zijn eindeloos

Met alleen al bovenstaande apps/producten kun je al eindeloos aan de slag met het maken van acties. Je kunt heel veel persoonlijke acties instellen, bijvoorbeeld wanneer je een e-mailbericht binnenkrijgt of als het buiten begint te regenen. Het is maar net wat in jouw situatie handig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
automatische voerbak kat

Automatische voerbak kat

Tegenwoordig is alles slim, zo heb je zelfs slimme voerbakken. Dit zijn automatische voerbakken voor de kat, zo kun je wanneer je niet thuis bent je kat toch eten geven.
Lees meer