Miele WCE 770 WCS review

Onze ervaring met de Miele WCE 770 WCS

miele wce 770 wcs review overzicht1
Home » Smart home reviews » Miele WCE 770 WCS review

Onlangs hebben wij de Miele WCE 770 WCS onder de loep genomen. Deze slimme wasmachine van Miele is onder andere voorzien van WiFi en heeft de mogelijkheid om wasmiddel automatisch te doseren. Tijd om te kijken waartoe deze WCE 770 WCS allemaal in staat is en hoe goed deze in onze ogen scoort! Lees onze Miele WCE 770 WCS review

Functies van de Miele WCE 770 WCS

miele wce 770 wcs dosseersysteem

De Miele WCE 770 WCS is voorzien van een handig doseersysteem. Foto: Bol.com/ Miele

Het valt op dat deze Miele wasmachine ontzettend veel functies heeft, ten opzichte van andere modellen van dit merk. Zo is er sprake van een mogelijkheid om de wasmachine eenvoudig te kunnen koppelen met je smartphone, iets wat wij zeker op prijs stellen.

De 6 meest interessante functies van deze Miele wasmachine:

 1. TwinDos: hiermee doseert de wasmachine automatisch het wasmiddel over verschillende wasbeurten.
 2. WiFiConn@ct: het is mogelijk om de wasmachine te koppelen met je smartphone of tablet. Hiermee kun je de wasmachine op een afstand in de gaten houden!
 3. Voorstrijken: de wasmachine heeft een functie waarmee je wasgoed ‘voor’ kunt strijken. Uniek bij Miele!
 4. Binnen 10 minuten nog extra was toevoegen: je kunt bij de wasmachine nog de eerste 10 minuten na het aanzetten was toevoegen.
 5. Miele SoftCare-trommel: de wastrommel van de WCE 770 WCS is voorzien van een honinggraad-patroon. Dit is beter voor je kleding en zorgt ervoor dat je kleding langer goed blijft!
 6. Beladingsherkenning: deze wasmachine kan herkennen hoeveel wasgoed erin zit, waarna hij zich aanpast op stroom en watergebruik.

Pluspunten van de Miele WCE 770 WCS

Met de verschillende handige functies heeft deze Miele WCE 770 WCS een aantal voordelen en pluspunten. Over de volgende pluspunten zijn wij het meest te spreken:

 • Energiezuinig: de wasmachine is energiezuinig (A+++ energielabel) en kan dankzij de beladingsherkenning goed omgaan met stroomverbruik en het gebruik van water.
 • Groot en overzichtelijke bediening: dankzij het grote bedieningsscherm is het makkelijk om de was te doen en instellingen aan te passen.
 • Monitor de wasmachine op afstand: middels de handige applicatie koppeling kun je de voortgang van het wassen bijhouden via je smartphone (ook klein nadeel, komen we straks op terug).
 • Wasgoed blijft langer goed door de wastrommel: niet heel onbelangrijk is het goed houden van was! Een mooi pluspunt is dat de trommel van de wasmachine, die zorgt voor een langere levensduur van je lievelings shirts.
 • Voorstrijkfunctie is echt handig: wij hebben veel overhemden, het is dus fijn om de kreukels grotendeels al tegen te kunnen gaan met de voorstrijkfunctie!

Een mooie opsomming van de belangrijkste pluspunten in onze ogen!

Minpunten van de Miele WCE 770 WCS

Naast alle voordelen en pluspunten hebben we echter ook een paar kleine minpuntjes ontdekt. Deze delen we graag met je, zodat je weet wat je kunt verwachten bij deze wasmachine van Miele.

 • Niet te bedienen via smartphone: we zijn tegenwoordig gewend dat je met wasmachines ook de bediening kunt doen via een app op je smartphone. Bij deze wasmachine is het enkel mogelijk om de wasbeurt te monitoren.
 • Geen stoomfunctie: helaas is deze Miele niet voorzien van een stoomfunctie, wat we wel bij andere modellen veelal tegenkomen.
 • QuickpowerWash ontbreekt: evenals de stoomfunctie ontbreekt bij deze wasmachine ook het QuickpowerWash functie. Het extra snel kunnen wassen van kleding is dus niet mogelijk.

Ondanks deze minpunten is het wel een interessante keuze en bestempelen we deze wasmachine oprecht als een slimme wasmachine.

Specificaties van de Miele WCE 770 WCS

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze wasmachine die we op een rij hebben gezet.

Miele WCE 770 WCSTestresultaten
EnergielabelA+++
Functie om energie te besparenJa
Gemiddelde verbruik water per jaar10.120 Liter
Wascapaciteit8 kilogram
Geluidsniveau 48 dB
Maximale wastemperatuur90 °C
Verschillende wasprogramma’s11

Conclusie Miele WCE 770 WSC review

miele wce 770 wcs review overzicht1

★★★★

Ons oordeel over Miele WCE 770 WCS

Al met al scoor je met deze Miele een goede kwaliteit wasmachine die je was sneller wast dan reguliere modellen. Daarbij vinden wij de koppeling met WiFi echt een mooie toegevoegde waarde, evenals het handige doseer systeem voor het wasmiddel! We geven deze wasmachine vier sterren vanwege het ontbreken van het opslaan van je favoriete wasprogramma’s.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!