Met Alexa Custom Assistant kunnen bedrijven eigen spraakassistent maken

Rob Tigchelaar Laatste update: 16-01-2021

Speciaal voor bedrijven en merken komt Amazon met Alexa Custom Assisant. Hiermee kunnen zij een eigen spraakassistent realiseren die past bij het merk en de behoeftes van haar klanten.

amazon alexa custom assistant

Amazon Ech Show, ter illustratie © Jan Antonin Kolar/Unsplash

Amazon wil bedrijven een helpende hand bieden voor het realiseren van een eigen spraakassistant. Althans, een voice assistant die past bij het merk en haar klantbehoeftes. Met Alexa Custom Assistant kunnen bedrijven hun eigen spraakassistant maken.

Alexa Custom Assistant voor bedrijven

Bedrijven die een smart speaker of smart display op de markt willen brengen kunnen strakjes een eigen variant van voice assistant Alexa inbouwen. De spraakassistant kan volgens amazon aangepast worden op waar het merk voor wil staan én haar klantbehoeftes.

Dit meldt Amazon onder een video, die zij gisteren heeft gedeeld op YouTube. Bekijk deze video van Alexa Custom Assistant hieronder.

Minder kosten en minder complex

Amazon beweert dat Alexa Custom Assistant resulteert in minder kosten voor het inbouwen van een eigen voice assistant. Daarbij is het ook veel minder complex: met Alexa Custom Assistant wordt er namelijk al gebruik gemaakt van de Alexa-technologie, die constant door ontwikkelt wordt. “Ai-spraaktechnologie van wereldklasse”, schept Amazon zelfs een beetje op.

Helemaal custom is het niet

Bij Smarthomeweb.nl zetten we nog wel vraagtekens bij hoe ‘custom’ de mogelijkheden strakjes zijn. Zo is Amazon Alexa bijvoorbeeld nog helemaal niet in het Nederlands beschikbaar en blijkt deze software ook niet in elk land al uitgerold te gaan worden.

Eerder was op onze website te lezen dat Alexa Voice Services uitgebreid werd in Nederland. Hiermee lijkt Amazon wel steeds vaker haar pijlen te richten op ons land.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *