WOOX – Smart home producten

WOOX is een vrij nieuw smart home merk dat bestaat uit smart IoT- en AI-apparaten. De producten worden aangeboden tegen een scherpe prijs en zijn bedoeld voor het slimmer, veiliger en energiezuiniger maken van je huis. Het assortiment van WOOX bestaat onder andere uit slimme camera’s, slimme stekkers en slimme verlichting. Deze producten kunnen worden bediend met een smartphone-app en zijn ontworpen om het beheren en automatiseren van verschillende aspecten van uw huis gemakkelijker te maken. Op deze pagina lees je alles wat je van dit smart home merk moet weten!

woox smart home merk

Index: WOOX smart home

Wat is WOOX smart home

WOOX is een merk dat smart home producten aanbiedt tegen een betaalbare prijs met als grootste doel je huis slimmer, energiezuiniger en veiliger te maken. WOOX fabriceert de producten in China, maar heeft sinds een aantal jaar officiële kwaliteitscertificering voor gebruik in Europa. WOOX werkt via het platform Tuya, dit is een IoT platform wat door verschillende merken gebruikt wordt. Hierdoor ondersteunen de producten van WOOX ook Google Assistant en Amazon Alexa, dit betekent dat je de producten met je spraak kunt bedienen door bijvoorbeeld te zeggen: “Hey Google, zet de lichten aan”. WOOX biedt meerdere smart home producten aan, welke allemaal verdeeld zijn in verschillende categorieën. Zo zijn er 3 verschillende productcategorieën:

 • Power, denk hierbij aan slimme stekkers en slimme schakelaars.
 • Verlichting, hieronder valt de slimme verlichting.
 • Security, Woox verkoopt op het gebied van veiligheid slimme camera’s en andere producten die de veiligheid van je woning verhogen.

Wat is mogelijk met de WOOX producten?

Net als andere smart home aanbieders geeft WOOX de mogelijkheid je huis een volledig smart home te maken, maar WOOX wilt meer dan dat. Het gaat niet alleen om het leuke van de producten zoals de spraakbediening maar vooral om de daadwerkelijke functie van de producten. Daarom spreekt WOOX uit dat zij het belangrijk vinden om je huis niet alleen maar slimmer te maken, maar ook energiezuiniger en veiliger.

woox smart lamp

WOOX smart lamp kleur – 2 pack

Deze WOOX smart lampen zijn een mooie toevoeging of start van jouw smart home. Deze lampen kan je laten schijnen in veel verschillende kleuren en er is geen hub vereist.

WOOX Power – maak je huis energiezuiniger met WOO

Onder WOOX Power vallen slimme stekkers en slimme schakelaars. De WOOX Power producten hebben uiteraard als doel om te goed te functioneren als slimme stekker of slimme schakelaar, maar daarnaast hebben ze nog meer top functies met de volgende voordelen:

 • Je hebt geen hub nodig, je kunt de WOOX producten direct verbinden door middel van je WiFi router.
 • WOOX Power ondersteunt spraakbediening, ook deze kun je rechtstreeks koppelen. Op deze manier kan je jouw slimme stekker of slimme schakelaar bedienen door middel van bijvoorbeeld Google Assistant of Amazon Alexa. Hier heb je dan een smart speaker voor nodig.
 • Dan misschien wel het mooiste voordeel, de energiebesparende en milieuvriendelijke tijdschakelfunctie. Hierdoor kan je tijdschema’s instellen en zo energie besparen en je producten langer laten meegaan.
 • Bedienen op afstand, via de WOOX-app kan je de producten via de app bedienen. Wanneer je dus twijfelt of je ze uit hebt gezet of je wilt iets aanzetten vlak voor thuiskomst dan kan dit gemakkelijk in de app.

De slimme stekkers en slimme schakelaars van WOOX zijn sowieso zeer aantrekkelijk vanwege de lage prijs, maar daarnaast vanwege het makkelijk koppelen met andere apparaten ook nog eens gemakkelijk in gebruik. De slimme stekkers scoren bij ons zelfs zo goed dat ze een plekje hebben weten te bemachtigen in onze slimme stekkers top 10.

Woox Lighting – slimme verlichting in je huis

WOOX Lighting is de productgroep van WOOX waar alle slimme verlichting bij horen. Onder de slimme verlichting van WOOX vallen verschillende smart lampen en ook licht strips. Deze kan je kopen in verschillende varianten, namelijk lampen of strips met alleen witlicht, maar ook met verschillende kleurtjes. WOOX heeft kleuren lampen met enorm veel verschillende kleuren, hiermee kan je verschillende scenes maken. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een romantische scene kan instellen met rood licht, maar ook een scene waarbij je goed licht hebt om een boek te lezen. De grootste voordelen van de slimme verlichting van WOOX zijn:

 • Spraakbediening, je kunt de slimme verlichting van WOOX direct verbinden met spraakassistenten als Google Assistant en Amazon Alexa. Hier heb je wel een smart speaker voor nodig.
 • Er is geen hub vereist, de verlichting werkt via je wifi router dus kan je op deze manier direct verbinden met de app.
 • Naast dat je de slimme verlichting met je spraak kan bedienen kan je deze ook zelf via de app bedienen op je smartphone of tablet. Ook wanneer je niet in de ruimte bent of zelfs niet thuis kan je de slimme verlichting besturen.
 • Van verschillende slimme verlichting kan je de kleur aanpassen naar jouw wensen.
 • Lichtschema’s instellen, je kunt instellen dat je lichten op bepaalde tijdstippen en aan- of uitgaan. Hiermee kan je ook de kleur bepalen en zo je eigen sfeer creëren, bijvoorbeeld elke morgen starten om 7:00 uur met een zacht licht in je slaapkamer.

Woox Security – beveilig je huis

Naast energiezuiniger en slimmer maken van je huis heeft WOOX ook als doel om je veiliger te laten voelen in je woning door aandacht te besteden aan security. Dit doen ze door verschillende producten aan te bieden die de veiligheid van je woning verhogen. Bij de slimme beveiligingsproducten is er wel een verandering gekomen qua smart home protocol, de meeste slimme producten van WOOX security werken namelijk met Zigbee in plaats van via wifi. Hierdoor heb je een hub nodig om deze te gebruiken. Er zijn wel een aantal producten die nog via wifi gaan, dat zijn de volgende:

 • Slimme deurbel van WOOX. Dit is een video deurbel waarbij jij kan zien in de app wie er voor jouw deur staat.
 • Slimme deur- of windsensor, deze sensoren zijn te bedienen met spraak en via de app en werken dus ook via wifi en niet via Zigbee.

Maar er zijn dus veel producten die werken met Zigbee in plaats van wifi. Om deze producten te kunnen gebruiken is de WOOX slimme draadloze gateway vereist, deze verbindt de apparaten met elkaar en zorgt ervoor dat jij ze kunt besturen. Producten van WOOX die met dit smart home protocol werken zijn:

 • WOOX slimme rookmelder, wanneer er teveel rook ontstaat, zal de rookmelder alarm slaan met een sirene en een melding in de app. De melding is handig als je niet in de buurt bent.
 • Slimme sensoren zoals een bewegingssensor, een vochtigheids- en temperatuursensor, een deur- en raamsensor en een waterleksensor. Al deze sensoren kunnen je waarschuwen voor problemen. Wanneer er ergens beweging is, vocht ontstaat, de temperatuur vreemd is, er een raam of deur open staat of wanneer er een waterlek is dan slaat WOOX-alarm in de app of met een geluid.
 • WOOX slim deurslot, een slim deurslot die van afstand te besturen is waardoor jij voortaan keyless door het leven kunt gaan.
 • WOOX slimme radiatorknop, hiermee kan je de temperatuur in je huis bewaken.
 • WOOX slimme binnensirene en een WOOX slimme SOS-knop zorgen ervoor dat jij in je huis bij noodgevallen alarm kunt slaan.

Naast al deze producten biedt WOOX ook nog verschillende slimme beveiligingscamera’s aan, voor zowel binnen- als buitenshuis. Het is goed om op te letten bij de slimme camera’s met welk protocol ze werken, sommige slimme camera’s van WOOX werken namelijk met wifi, maar er zijn er ook een aantal die je moet koppelen via Google Home of Amazon Alexa.

WOOX werkt met wifi en Zigbee

De meeste producten van WOOX werken met wifi, hierdoor heb je geen hub nodig. Je kunt het product direct aansluiten op de wifi router zonder gebruik te hoeven maken van een basisstation. Daarnaast zijn er enkele producten die werken met het Zigbee protocol, hiervoor heb je wel een Zigbee gateway nodig.

Spraakassistent: WOOX koppelen aan Google Home

WOOX is te koppelen met Google Assistant, wel dien je per product te controleren of dit mogelijk is, zie webshop. Zowel de producten uit de WOOX Home en WOOX Security zijn te koppelen, beide dienen werken wel met aparte app dus dienen los gekoppeld te worden. Volg onderstaande stappenplan of bekijk onderstaande afbeelding;

 1. Zorg dat zowel de Google Home app en de WOOX-app geïnstalleerd zijn. Ook dien je de producten van WOOX succesvol geïnstalleerd te hebben in de app.
 2. Vervolgens ga je het Googleaccount toegang geven tot het WOOX-account. Open de Google Home app en druk linksboven op het plusje.
 3. Klik vervolgens op “Apparaat instellen”.
 4. Klik vervolgens op “Werkt met Google”.
 5. Zoek WOOX in de lijst of type WOOX in de zoekbalk, hierbij krijg je de keuze voor WOOX Home of WOOX Security. Kies voor de app waarmee je het product geïnstalleerd hebt.
 6. Log in met de gegevens van je WOOX-account en koppel vervolgens de twee apps met elkaar.
 7. Automatisch verschijnen de apparaten die gekoppeld zijn in de WOOX app.

Voordelen van WOOX koppelen aan Google Home

 • Apparaten met spraak bedienen
 • Apparaten overzichtelijk in één app
 • Mogelijkheid om apparaten mee te nemen in scenario’s

Voorbeeld: WOOX-lampen koppelen met Google Home. Lampen met spraak bedienen, scenario’s en lampen bedienen in de Google Home app.

Ook heb je de mogelijkheid voor IFTTT en Amazon Alexa. Bekijk hieronder een video waarin je meer uitleg krijgt over de koppeling met Google Home of Amazon Alexa.

Het totale aanbod aan verschillende producten laat wel zien dat WOOX al vergevorderd is met producten om jouw smart home nog slimmer, energiezuiniger en veiliger te maken.  Onze experts houden de ontwikkelingen van WOOX nauw in de gaten, heb jij een opmerking of vraag over WOOX dan kan je onze experts hierover een bericht sturen.

FAQ: veelgestelde vragen over WOOX

WOOX is een vrij nieuw merk en nog niet heel populair in Nederland. Heb je daarom nog vraagtekens bij dit merk, lees dan onderstaande vragen door of stel je vraag via ons contactformulier.

Wat is WOOX smart home?

WOOX is een smart home merk dat tegen een betaalbare prijs smart home producten aanbiedt met als doel je huis slimmer, energiezuiniger en veiliger te maken.

Via welk smart home protocol werken WOOX producten?

De WOOX-producten die vallen onder de categorie power en verlichting werken vaak via wifi, de smart home security producten daarentegen werken via Zigbee.

Heb je voor WOOX-producten een bridge nodig?

Voor de power en verlichting smart home producten niet want deze werken via wifi. Bij de smart home security producten wel, deze werken namelijk via Zigbee dus is een bridge nodig. WOOX heeft een draadloze gateway die functioneert als bridge.

Kunnen de WOOX-producten met spraak worden bediend?

Ja dit kan, alleen heb je hiervoor wel de juiste producten zoals bijvoorbeeld een Google of Amazon smart speaker nodig. Hiermee kan je ze met spraak bedienen via de Google Assistent of Amazon Alexa spraakassistent.