Sonos

Sonos smart home oplossingen

sonos smart home merk

Een audiomerk wat stappen zet in de smart home wereld: Sonos! Het prachtige merk heeft namelijk een smart speaker op de markt gebracht, de Sonos One, die voorzien is van Alexa als spraakassistent. Daarbij richt het merk zich steeds meer op makkelijke smart home integraties, waarbij je geniet van de beste geluidskwaliteit in combinatie met de mooie voordelen van een smart home. Ook staat Sonos bekend om haar Multiroom speakers, waarvan de PLAY: modellen het meest bekend zijn.

Sonos: Very Smart Brand Award

very smart brand award

Prachtige luidsprekers, voorzien van Amazon Alexa en van zeer hoge kwaliteit. In onze ogen verdient Sonos zeker het Very Smart Brand Award.

Top 3 Sonos producten

Sinds enige tijd richt Sonos haar pijlen op een slimme woning. Met diverse speakers biedt het merk handvatten voor het onder andere kunnen bedienen van apparaten middels de speakers. Ook staan de Sonos speakers bekend om de handige multiroom mogelijkheden, waarbij speakers te combineren en te groeperen zijn per kamer. Bekijk de top 3 Sonos producten voor binnen een smart home op dit moment!

sonos play 1

1. Sonos PLAY:1

De Sonos Play 1 is de populairste speaker van Sonos op dit moment. Deze WiFi speaker is eenvoudig te koppelen aan andere Sonos speakers in de kamer, door de Multiroom ondersteuning.

sonos one smart speaker

2. Sonos One

De Sonos One is een smart speaker, wat inhoudt dat er een voice assistant aan boord is te vinden. Je kunt via Alexa apparaten bedienen of eenvoudig muzieklijsten starten via Spotify.
sonos play5 speaker aansluiten op tv

3. Sonos PLAY:5

De Sonos Play 5 is de grootste Multiroom / WiFi speaker van Sonos en zorgt voor een ongelooflijk goed geluid. Makkelijk te koppelen aan andere Sonos speakers!

Ondersteuning: wat werkt met Sonos?

Sonos heeft op dit moment een smart speaker geïntroduceerd: de Sonos One. Deze opvallend mooie slimme speaker heeft Alexa van Amazon aan boord als spraakassistent. Dankzij deze aanwezigheid biedt de Sonos One ondersteuning voor het bedienen van apparaten met spraak.

Alexa voor het bedienen van aangesloten apparaten met spraak 

Alexa is de spraakassistent van Amazon, die helaas nog niet in het Nederlands beschikbaar is. Door apparaten te koppelen aan je Amazon account, kun je de Sonos One gebruiken om aangesloten producten te bedienen met spraak.

Naast het bedienen van slimme producten met spraak, kun je Alexa ook gebruiken als persoonlijke assistent. Zo kun je vragen om het laatste nieuws of voor het afspelen van specifieke nummers via Spotify. Hou bij het laatste wel rekening met het feit dat je hiervoor een Spotify Premium abonnement moet hebben.

Helaas geen directe mogelijkheid met Google Home en Sonos

Bij Smarthomeweb.nl krijgen we bijna dagelijks de vraag of er al een koppeling mogelijk is met Google Home en Sonos. Met andere woorden: of Google Assistant als toegepast kan worden als spraak assistent bij Sonos speakers. We hebben hier met een omweg wel een oplossing voor, die we beschrijven in het artikel Sonos koppelen aan Google Home.
Tot op heden heeft Sonos nog niets laten weten over een mogelijke koppeling in de toekomst. Wel verwachten wij dat dit op kort termijn uitgerold zal gaan worden.

Stream muziek vanaf je smartphone dankzij bluetooth ondersteuning

Met de Sonos One kun je eenvoudig je muziek streamen vanaf je smartphone of tablet. Dit is mogelijk door de ondersteuning van bluetooth, waarbij je met bijvoorbeeld Spotify of YouTube draadloos muziek kunt streamen.

De Sonos One biedt tevens ondersteuning voor multiroom. Hiermee kun je meerdere multiroom ondersteunende speakers met elkaar groeperen per kamer en muziek starten in specifieke ruimtes. Middels de speciale Sonos app kun je eenvoudig je speakers bedienen. In onderstaande video kun je zien hoe dat precies werkt.

Sonos aanbieding & korting

Wanneer je nieuwe Sonos speakers gaat kopen, zijn er soms interessante deals en aanbiedingen waarbij je flink kunt besparen op het totaalbedrag. Het is slim om bijvoorbeeld altijd de speakers bij een webshop te kopen die een standaard gratis verzending hanteert. Een goed voorbeeld hiervan is Bol.com. Bekijk hieronder interessante Sonos aanbiedingen en bespaar direct op het aankoopbedrag!

Black Friday aanbiedingen scoren? Bekijk dan de beste deals volgens onze redactie in dit Sonos Black Friday ovezicht.

coolblue smart home webshop

Hoge korting op Sonos speakers bij Coolblue

Bij Coolblue kun je nu tientallen euro’s besparen op diverse tweedekans Sonos speakers!

bol.com smart home webshop

Sonos voordeelbundels bij Bol.com!

Neem snel een kijkje bij Bol.com. Momenteel zijn daar interessante voordeelbundels met tientallen euro’s korting!

Sonos speakers kopen: onze kooptips

Wanneer je op zoek bent naar een Sonos speaker, is het altijd slim op een aantal zaken te letten. Wil je bijvoorbeeld een smart speaker of gaat het je enkel om het kunnen streamen van muziek? We zetten deze en een aantal andere kooptips op een rij die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze!

  • Sonos smart speaker of klassieke speaker: het is slim om bij jezelf na te gaan of je gebruik wilt maken van een voice assistant of niet. Wanneer je de speaker enkel wilt gebruiken voor het kunnen streamen van muziek, hoef je niet extra geld neer te leggen voor een smart variant als de Sonos One.
  • Bepaal hoeveel je er wilt kopen: heb jij in meerdere kamers behoefte aan een goede speaker van Sonos? Bepaal dan of het niet slimmer is om er gelijk twee of meer aan te schaffen. Er zijn vaak speciale Sonos voordeelbundels, waarbij je flink wat voordeel kunt pakken!
  • Check koppelingen met huidige smart home producten: is jouw woning reeds gevuld met slimme artikelen en wil je deze bedienen met spraak? Check dan of deze compatibel zijn met Alexa (Amazon). Dit is de spraakassistent die Sonos ondersteunt. Wanneer dit niet zo is, zou je een speaker kunnen overwegen die voorzien is van Google Assistant. Een voorbeeld van zo’n merk is Harman Kardon, die met de Citation lijn soortgelijke speakers aanbiedt.