Somfy smart home oplossingen

somfy smart home merk

Somfy is een toonaangevend smart home merk met verschillende slimme oplossingen voor binnen een woning. Een van de opvallendste smart home producten van Somfy is de motor voor rolluiken: hiermee kun je rolluiken slim maken. Een veel gemaakte koppeling is Somfy met KlikAanKlikUit bedienen. Het merk heeft zijn eigen smart home controller: de Somfy Tahoma Box, die sinds kort direct te koppelen is met Google Home.

Ondersteuning: wat werkt met Somfy?

De smart home producten van Somfy bevinden zich in grote lijnen in zes groepen: Verwarming, Deuren & Ramen, Energiebeheer, Sfeer, Verlichting en Beveiliging. Voor elke oplossing werkt Somfy samen met een aantal grote merken, zodat jij als gebruiker alle kanten op kunt. Benieuwd naar de ondersteuning per oplossing op het gebied van merken die ‘praten’ met Somfy apparatuur? We zetten de merken voor elke groep op een rij.

Ondersteuning voor Verwarming

Het is slim om je in te lezen in de mogelijkheden met Somfy op het gebied van ondersteunende merken. Stel dat jij een EvoHome hebt, een slimme thermostaat van Honeywell, dan is het wel handig om van te voren checken of deze wel compatibel is met de producten van Somfy. We zetten de bekendste klimaatbeheer merken op een rij die praten met Somfy:

 • Honeywell
 • Hitachi
 • Atlantic
 • Thermor
 • Sauter
 • CIAT
 • De Dietrich
 • Danfoss

Ondersteuning voor Deuren & Ramen

Wist je dat Somfy ook veelal samenwerkt met aanbieders van bijvoorbeeld dakramen (denk aan Velux). Het is aan te raden om bij het kopen van bijvoorbeeld raamdecoratie als dakraam-gordijnen te kijken of Somfy hier compatibel mee is. Bekijk de lijst met merken waarbij Somfy oplossingen biedt:

 • Velux
 • Maco
 • KFV
 • Hoppe
 • G-U
 • Bricard

Ondersteuning voor Energiebeheer

Wanneer jij het energiebeheer in huis beter inzichtelijk wilt krijgen en meer wilt automatiseren, is het slim om op zoek te gaan naar een partij die hier handvatten voor biedt. Een goed voorbeeld is Smappee, een bedrijf wat zich totaal focust op het automatiseren en inzichtelijk krijgen van al het energieverbruik in een woning.

Somfy werkt samen met één merk voor energiebeheer: Schneider Electric. Deze internationaal bekende is specialist in het automatiseren van het energiebeheer in woningen en appartementen. Dankzij de samenwerking met Somfy kun je in de Somfy app je verbruik precies aflezen en monitoren.

Ondersteuning voor Sfeer

In een slim huis waar Somfy sensoren en actoren te vinden zijn, moet natuurlijk ook het nodige sfeer verzorgd worden. Denk aan geluidsapparatuur die je wilt integreren in smart home scenario’s waarin ook Somfy apparatuur te vinden is.

Somfy werkt op dit moment goed samen met Sonos. Zo kun je een prachtige speaker hebben van Sonos, die je wilt integreren in een Somfy scenario die te vinden is in de app.

Ondersteuning voor Verlichting

Slimme verlichting is onmisbaar in een slimme woning. Maar praat het merk wat jij in huis hebt hangen wel met Somfy? Goed om hier naar te kijken: zowel bij het kopen van Somfy apparatuur als bij het kopen van nieuwe slimme lampen.

Check de lijst met slimme lampen merken die communiceren met Somfy:

 • Philips Hue
 • Legrand (dit is een merk die met name oplossingen bied in slimme stekkers en stopcontacten, die tevens opgenomen kunnen worden als lamp)

Ondersteuning voor beveiliging

Onmisbaar in elk smart home: een goede beveiliging! Gelukkig zijn er steeds vaker complete pakketten te ontdekken waarmee gebruikers hun complete woning in een keer kunnen voorzien van de beveiliging must-haves.

Een voorbeeld van een merk wat praat met Somfy is Verisure, een toonaangevend merk wat met een complete totaaloplossing een woning van binnen en buiten compleet kan beveiligen.

Zelf heeft Somfy ook oplossingen voor een betere en slimme beveiliging. Zo is er een speciale Outdoor Camera. Check onderstaande video om kennis te maken met dit prachtige product.

Somfy aanbieding & korting

Het kan nooit kwaad om eerst op zoek te gaan naar aanbiedingen en korting, alvorens je direct Somfy producten aanschaft. Bij Smarthomeweb.nl komen we dagelijks interessante Somfy aanbiedingen tegen, die we hieronder voor je op een rij hebben gezet. Pak een actuele Somfy aanbieding en bespaar direct! Als het bijna november is, is het ook slim om een kijkje te nemen bij het overzicht voor Somfy Black Friday aanbiedingen!

bol.com smart home webshop

Gratis verzending bij Bol.com

Bestel je Somfy producten bij Bol.com en geniet standaard van een gratis verzending. Bespaar direct enkele euro’s op je bestelling.

Pak aanbieding

coolblue smart home webshop

Hoge korting op tweedehands Somfy apparatuur

Bij Coolblue ontdek je diverse Somfy producten als ‘Tweedekans’. Hiermee bespaar je al snel tientallen euro’s op het totaalbedrag.

Pak aanbieding

Somfy kopen: handige kooptips!

Bij het kopen van Somfy producten zijn er aantal zaken waar je goed op kunt letten. Denk aan mogelijke ondersteuningen met andere apparaten die je wellicht al in je smart home hebt staan of de mogelijkheid om de producten in een pakket aan te schaffen. Check onze kooptips voor Somfy apparaten.

 • Kijk goed naar de ondersteuning: als je al slimme producten in je smart home hebt staan, is het onwijs belangrijk om te kijken of Somfy hiermee kan communiceren.  Juist door het koppelen bereik je de meeste voordelen binnen een smart home.
 • Pasvorm en afmetingen: Somfy heeft diverse artikelen voor bijvoorbeeld rolluiken en zonwering. Deze zijn vaak beschikbaar in diverse maten, denk aan de rolbuismotoren voor een slim rolluik. Kijk altijd goed naar jouw huidige afmetingen voor je zomaar overgaat tot aankoop.
 • Ga voor een compleet Somfy pakket: heb jij nog helemaal niets van Somfy en nog relatief weinig smart home producten in je woning? Dan kan het zinvol zijn om op zoek te gaan naar pakketten. Bij diverse smart home webshops ontdek je voordelige pakketten, waarbij je vaak goedkoper uit bent dan wanneer je alles individueel aanschaft.