Home » Smart home merken » Philips Hue

Philips Hue

Philips Hue smart home oplossingen

philips hue smart home merk

Een van de bekendste smart home merken op dit moment is Philips Hue. Het merk is de nummer één keuze voor slimme verlichting, wereldwijd. Het bedrijf achter de slimme verlichting van Philips Hue is Signify. Philips Hue is met opvallend veel andere smart home merken en apparaten te koppelen, waarmee het een goede basis voor een slimme woning. Om apparaten van het merk te kunnen bedienen via een smartphone is de Hue Bridge nodig.

Philips Hue: Very Smart Brand Award

very smart brand award

Een van de beste smart home merken in onze ogen! Niet voor niets gaat Philips Hue er vandoor met het Very Smart Brand Award: van hoge toegevoegde waarde en compatibel met tal van merken.

Top 3 Philips Hue producten

Philips Hue is mateloos populair in smart homes voor het aanleggen van een slim verlichtingssysteem. Er zijn tal van slimme lampen met verschillende fittingen en voor verschillende toepassingen. Hoewel de verschillende lampen allemaal enorm populair zijn, zijn er toch drie die er tussenuit springen. Bekijk de top 3 Philips Hue producten.

philips hue go

1. Philips Hue Go

De Philips Hue Go is een draadloze smart lamp die eenvoudig te integreren is binnen een smart home. Deze lamp is met name populair in tweevoud naast de smart TV.

philips hue starterkit

2. Philips Hue Starterkit

Nog helemaal geen slimme lampen? Dan is de Philips Hue starterkit de beste keuze. Gelijk in een keer de complete basis van jouw slimme verlichting in huis.

philips hue bridge

3. Philips Hue Bridge

De Hue Bridge is onmisbaar als je lampen via je smartphone wilt bedienen of deze wilt groeperen. Een ware must-have!

Ondersteuning: wat werkt met Philips Hue?

Philips Hue is een van de bekendste merken voor slimme verlichting en wordt veelal het eerst aangeschaft bij een smart home beginnen. Het is dan onwijs belangrijk om bij het uitbreiden van een smart home te gaan kijken naar wat werkt met Philips Hue. Gelukkig zijn dat enorm veel merken en apparaten!

Koppel en groepeer lampen met de Hue bridge

Om ervoor te zorgen dat de lampen van Philips Hue bediend kunnen worden met een smartphone of tablet is de Hue bridge nodig. Een bridge maakt het mogelijk om ook lampen te groeperen per kamer en complete Hue scenes te maken.

Met de bridge kun je ook andere apparaten koppelen die opgenomen kunnen worden als ‘lamp’. Een goed voorbeeld is een slimme stekker, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken bij een bureaulamp die niet voorzien is van slimme lampen.

Philips Hue communiceert via Zigbee

De slimme lampen van Hue communiceren via Zigbee, een communicatieprotocol wat werkt met een mesh netwerk. Dit houdt in dat het signaal constant doorgestuurd wordt naar twee andere aangesloten lampen, waardoor de verbinding overal stabiel is.

Andere Zigbee communicerende apparaten kunnen vaak gekoppeld worden met Hue, maar ook voor bijvoorbeeld Z-Wave apparaten zijn er vaak unieke mogelijkheden.

Ook FIBARO kan werken met Philips Hue

Een goed voorbeeld zijn de sensoren en actoren van FIBARO. Deze communiceren via Z-Wave, waardoor men vaak gelijk denkt dat deze de lampen van Hue niet ondersteunen. Toch is dit mogelijk vanwege een speciale applicatie/plugin van de FIBARO Home Center (2/Lite). Het hoeft dus niet altijd te betekenen dat Hue enkel verbonden kan worden aan Zigbee apparatuur.

Bekijk de video van Signify, het bedrijf achter de slimme lampen van Philips Hue, om kennis te maken met de mogelijkheden.

Philips Hue aanbieding & korting

Begin je net een smart home en wil je nog niet teveel investeren in je slimme woning? Dan kan het slim zijn om te beginnen met slimme lampen van Philips Hue. Er zijn namelijk voordelige pakketten, waarbij je gelijk de complete smart home basis in huis haalt. Met zo’n Philips Hue aanbieding ben je goedkoper uit dan wanneer je de lampen apart zou aanschaffen.

We hebben besloten om interessante Philips Hue aanbiedingen en kortingen te verzamelen en deze hier op een rij te zetten. Neem een kijkje en pak een interessante aanbieding!

coolblue smart home webshop

Philips Hue Tweedekans aanbiedingen

Bij Coolblue kun je nu tientallen euro’s besparen op verschillende slimme lampen met tweedehands modellen!

bol.com smart home webshop

Voordelig Philips Hue starterpakket met Google Home

Op zoek naar een compleet pakket? Bij Bol.com is er nu een voordelig pakket incl. Google Home Mini verkrijgbaar!

50five smart home webshop

Gratis verzending bij 50Five

Bij 50Five geniet je van een gratis verzending op je bestelling. Hiermee hoef je bij je Philips Hue bestelling geen verzendkosten te betalen!

Philips Hue kopen met onze tips!

Een slimme lamp van Philips Hue kopen is vaak lastiger dan je denkt: zo dien je rekening te houden met de ondersteuning, moet je niet vergeten om ook een Hue bridge aan te schaffen én kun je overwegen om te kiezen voor een compleet pakket. Om het wat makkelijker te maken hebben we wat handige tips op een rij gezet.

  • Check of er een Hue bridge bijgeleverd wordt: voor het bedienen van je Hue lampen via je smartphone, is een bridge benodigd. Controleer altijd of deze in het pakket te vinden is.
  • Schaf een bridge nooit apart aan: we raden je aan om nooit een Hue bridge apart te kopen. Vaak kun je deze ook krijgen met twee extra lampen voor slechts enkele euro’s meer.
  • Controleer mogelijke koppelingen en ondersteuning: wil jij je Hue lampen integreren in je huidige smart home scenario’s. Bekijk dan of dit mogelijk is en richt je vooral op de protcollen.
  • Koop als beginner een complete set: er zijn vaak voordelige starterpakketten beschikbaar. Als jij net begint met je smart home is dit een mooie en vaak goedkope manier om kennis te maken met de mogelijkheden. Zo is er een Hue pakket met een Google Home Mini, zodat je de lampen gelijk met spraak kunt bedienen.

Bij twijfel over een product of de mogelijkheden raden we je altijd aan om advies te vragen aan een expert. Je kunt ons hiervoor ook altijd een berichtje sturen, we denken graag met je mee!