Netatmo – Slimme apparaten

Netatmo is een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van slimme technologieën voor huis en tuin. Hun producten zijn ontworpen om mensen te helpen een comfortabel en gezond leven te leiden door het monitoren en beheren van verschillende aspecten van hun thuisomgeving. Netatmo heeft onder andere slimme beveiligingscamera’s, slimme thermostaat, weerstation, rookmelder, slim deurslot en meer.

Het bedrijf is opgericht in 2011 en heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk. Netatmo-producten zijn ontworpen om eenvoudig te gebruiken en te integreren met andere smart home-systemen, zoals Amazon Alexa, HomeKit en Google Home. Enkele van de functies die beschikbaar zijn bij Netatmo-producten zijn toegang en controle op afstand, automatische updates en real-time waarschuwingen. Netatmo-producten kunnen worden bediend via een smartphone-app of via spraakopdrachten, waardoor het eenvoudig is om uw slimme huis vanaf elke locatie te beheren.

netatmo logo

Index: Netatmo

Wat heb je nodig voor een slim huis met Netatmo?

Om een slim huis te creëren met Netatmo heb je weinig nodig. Natuurlijk heb je een Netatmo product nodig, maar verder geen smart home hub of andere apparaten om Netatmo apparaten te laten functioneren. De producten van Netatmo werken met een eigen Netatmo app. Wel is het mogelijk om Netatmo apparaten te integreren in andere systemen, bijvoorbeeld HomeKit, Google Assistant en Amazon Alexa.

Om een slim huis te creëren met Netatmo, heb je een aantal dingen nodig:

 1. Smart home producten van Netatmo: Netatmo biedt een breed scala aan producten voor slimme thuisoplossingen, zoals beveiligingscamera’s, slimme thermostaten, weerstations en nog veel meer. Kies de producten die het beste aansluiten bij je behoeften en wensen.
 2. Een internetverbinding: Om de producten van Netatmo te kunnen gebruiken, heb je een internetverbinding nodig. Controleer of je huis over een stabiele en snelle internetverbinding beschikt voordat je Netatmo producten aanschaft.
 3. Een smartphone of tablet: Netatmo producten kunnen worden bediend en gecontroleerd via de Netatmo-app, die beschikbaar is voor iOS en Android. Zorg ervoor dat je een compatibel apparaat hebt om de app te kunnen gebruiken.
 4. Optioneel: Als je Netatmo producten wilt integreren met andere slimme thuissystemen, zoals Amazon Alexa of Google Home, heb je ook deze apparaten nodig.

Met deze elementen kun je een slim huis creëren met Netatmo en genieten van de gemakken van een geautomatiseerd thuisleven.

Belangrijkste functies van de apparaten van Netatmo

Netatmo biedt een aantal smart home producten met verschillende functies om je huis te beveiligen, te automatiseren en te monitoren. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies van de producten van Netatmo:


netatmo presence black friday

Beveiliging met Netatmo

Netatmo biedt een aantal beveiligingscamera’s die real-time video en audio kunnen streamen naar je smartphone of tablet. De camera’s kunnen ook waarschuwingen sturen als ze beweging detecteren, zodat je op de hoogte blijft van wat er in je huis gebeurt. Hieronder een klein lijstje met populaire beveiligingsproducten van Netatmo:

 1. Slimme deurbel: Netatmo Smart Video Doorbell
 2. Buitencamera: Netatmo Presence
 3. Binnencamera: Netamo slimme binnencamera

Netatmo thermostaat

Klimaatbeheersing met Netatmo

De slimme thermostaat van Netatmo kan worden gebruikt om de temperatuur en de luchtvochtigheid in je huis te regelen. De thermostaat kan ook worden geïntegreerd met andere slimme thuissystemen, zoals Google Home of Amazon Alexa, zodat je de temperatuur kunt regelen met spraakcommando’s.

Om het klimaat binnenshuis nog wat slimmer te regelen heeft Netatmo ook slimme radiatorknoppen. Deze knoppen kunnen individueel per kamer de juiste temperatuur regelen.


netatmo weerstation

Weerstation

Het weerstation van Netatmo kan worden gebruikt om de temperatuur, de luchtvochtigheid, de luchtdruk en de CO2-concentratie in je huis te meten. De metingen worden naar de Netatmo-app gestuurd, zodat je op de hoogte blijft van het weer in je huis.

 • Netatmo weerstation
 • Netatmo regenmeter
 • Slimme indoor meter

Netatmo HomeKit: bedien je apparaten met Siri

Netatmo biedt ondersteuning voor HomeKit, een platform van Apple dat het gemakkelijk maakt om smart home producten te integreren met iOS-apparaten en te bedienen met Siri, de spraakassistent van Apple. Als je Netatmo producten hebt die zijn geïntegreerd met HomeKit, kun je ze bedienen met spraakcommando’s door “Hey Siri” te zeggen, gevolgd door een commando. Bijvoorbeeld: “Hey Siri, zet de thermostaat op 22 graden”.

Om Netatmo producten te integreren met HomeKit, heb je de volgende dingen nodig:

 1. Een iOS-apparaat met iOS 10 of hoger
 2. Een HomeKit-compatibel Netatmo-product, zoals een slimme thermostaat of beveiligingscamera
 3. De Netatmo-app, die je kunt downloaden vanuit de App Store

Met deze elementen kun je Netatmo producten integreren met HomeKit en ze bedienen met spraakcommando’s via Siri. Houd er rekening mee dat niet alle Netatmo producten HomeKit-compatibel zijn, dus controleer of het product dat je wilt aanschaffen ondersteuning biedt voor HomeKit voordat je het koopt.

Welke Netatmo app heb ik nodig?

Het verschilt een beetje per apparaat welke Netatmo app je nodig hebt. Wanneer je in de Appstore kijkt en op Netatmo zoekt zie je er vier verschillende staan:

 • Netatmo Weather: deze app gebruik je wanneer je het weerstation hebt.
 • Home+ Security: dit is de nieuwe app die je nodig hebt wanneer je gebruikt maakt van slimme beveiligingsapparaten van Netatmo.
 • Netamo Enery: deze app gebruik je wanneer je gebruik maakt van de thermostaat of radiatorknoppen.
 • Netatmo Healt Coach: deze app gebruik je voor de slime luchtmonitor.

De apparaten dien je eerst in de juiste app toe te voegen, waarna je de apps kunt koppelen met andere smart home systemen. In de woning-app van HomeKit kun je dan bijvoorbeeld een koppeling maken, waarna de apparaten van Netatmo in de woning-app verschijnen.

Extra tips voor Netatmo

Hier zijn een paar extra tips voor het gebruik van Netatmo-producten:

 1. Houd uw apparaten up-to-date: Netatmo brengt regelmatig updates uit voor zijn producten om de prestaties te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen. Zorg ervoor dat je je apparaten up-to-date houdt door te controleren op updates en deze te installeren via de Netatmo-app of door de Netatmo-website te bezoeken.
 2. Integratie met andere smart home-systemen: veel Netatmo-producten kunnen worden geïntegreerd met andere smart home-systemen, zoals Amazon Alexa, HomeKit, Homey of Google Home, om u nog meer controle- en automatiseringsopties te bieden.
 3. Pas uw instellingen aan: met de meeste Netatmo-producten kunt u verschillende instellingen aanpassen, zoals de gevoeligheid van bewegingsdetectie en waarschuwingsmeldingen. Neem even de tijd om de instellingsopties in de Netatmo-app te verkennen om uw apparaten af te stemmen op uw voorkeuren.
 4. Gebruik spraakopdrachten: Als je je Netatmo-producten hebt geïntegreerd met een slimme thuisassistent, zoals Siri, Amazon Alexa of Google Home, kun je spraakopdrachten gebruiken om je apparaten te bedienen. Dit kan een handige en handsfree manier zijn om met uw apparaten te communiceren.
 5. Profiteer van de community: Netatmo heeft een sterke community van gebruikers die tips, advies en ervaringen met de producten delen. Als je vragen hebt of meer wilt weten over het gebruik van je Netatmo-producten, overweeg dan om lid te worden van de community of contact op te nemen met andere gebruikers voor hulp.