Nanoleaf – Slimme verlichting

Nanoleaf is een innovatief bedrijf dat zich richt op het creëren van slimme verlichtingsproducten voor thuis en op het werk. Hun producten zijn ontworpen om mensen te helpen een sfeer te creëren die bij hun persoonlijkheid en levensstijl past, en om tegelijkertijd energie te besparen.

De Nanoleaf slimme verlichting is vooral bekend van de panelen die je in elke vorm kan vormen. Met behulp van de Nanoleaf-app kunnen gebruikers gemakkelijk de kleur en helderheid van hun verlichting aanpassen, en zelfs spectaculaire lichtpatronen en -shows creëren. Nanoleaf heeft ook slimme integraties met populaire spraakassistenten, zoals Amazon Alexa en Google Assistant, hierdoor kun je de verlichting ook met spraakcommando’s te bedienen.

nanoleaf smart home merk

Index: alles over Nanoleaf:

Hoe werkt de slimme verlichting van Nanoleaf?

Slimme verlichting van Nanoleaf werkt door middel van een combinatie van hardware en software. De hardware bestaat uit de verlichting zelf, zoals lampen en verlichtingspanelen, die zijn uitgerust met LED’s en een intelligente controller. De controller is verbonden met het thuisnetwerk via wifi of een andere draadloze technologie, zoals Bluetooth, en kan worden bediend met behulp van een mobiele app of spraakassistent.

Vervolgens kun je de panelen zelf vormen door ze met elkaar te connecten. De panelen kun je op een muur plakken en met de Nanoleaf-app kun je de kleur en helderheid van de verlichting aanpassen, en zelfs spectaculaire lichtpatronen en -shows creëren. De app biedt ook tal van andere functies, zoals het programmeren van lichtschema’s voor specifieke tijden van de dag en het instellen van meldingen wanneer de verlichting moet wijzigen.

Nanoleaf heeft ook integraties met populaire spraakassistenten, zoals Amazon Alexa en Google Assistant. Hiermee kun je de verlichting bedienen met spraakcommando’s, zoals “He Google, zet de verlichting op rood” of “Ok Google, verander de verlichting naar blauw”. Ook is er een functie, waarbij de lampen van Nanoleaf reageren op geluid, leuk voor bij een feestje of tijdens het gamen!

Wat zijn de voordelen van Nanoleaf

Er zijn een aantal voordelen van het gebruik van Nanoleaf-verlichting:

 1. Aanpasbaarheid: Met Nanoleaf kun je gemakkelijk de kleur en helderheid van de verlichting aanpassen en zelfs spectaculaire lichtpatronen en -shows creëren. Dit biedt veel flexibiliteit om de sfeer in je huis of kantoor aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren en behoeften.
 2. Energiebesparing: LED-verlichting is zeer energie-efficiënt en verbruikt minder stroom dan traditionele gloeilampen. Door slimme verlichting van Nanoleaf te gebruiken, kun je energie besparen door het gebruik van verlichting te optimaliseren.
 3. Gemak: Met de Nanoleaf-app kun je de verlichting gemakkelijk bedienen vanaf je mobiele apparaat, en Nanoleaf heeft ook integraties met spraakassistenten, zoals Amazon Alexa en Google Assistant, waardoor je de verlichting met spraakcommando’s kunt bedienen.
 4. Duurzaamheid: Nanoleaf-verlichting is gemaakt van duurzame materialen en is ontworpen om een lange levensduur te hebben. Dit betekent dat je minder vaak nieuwe verlichting hoeft te kopen, wat goed is voor het milieu en je portemonnee.
 5. Stijlvol ontwerp: Nanoleaf-verlichting heeft een stijlvol en modern ontwerp, wat betekent dat het past in bijna elke inrichting. Ze zijn ook beschikbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat je ze kunt aanpassen aan je eigen persoonlijke smaak.
hoofd van sonic nanoleaf
Er is zelfs een pakket, waarmee je het hoofd van Sonic kunt namaken.

Welke producten zijn er te koop van Nanoleaf?

Nanoleaf het assortiment uitgebreid en naast panelen zijn er nu ook andere lampen te verkrijgen. Alle lampen zijn onder te verdelen is verschillende productgroepen:

 • Lines
 • Elements
 • Shapes
 • Essentials
 • Canvas

nanoleaf lines

Nanoleaf Lines

De Lines-verlichting bestaat uit verlichtingspanelen die je aan de muur of het plafond kunt bevestigen met de bijgeleverde plakstrips. Met deze Nanoleaf Lines kun je unieke verlichtingsontwerpen te creëren.


nanoleaf elements

Nanoleaf Elements

De Nanoleaf Elements hebben een mooie houten look. Deze houten panelen zorgen voor een natuurlijke sfeer in huis. Ook kunnen de panelen natuurlijk in verschillende kleuren branden.


nanoleaf shapes

Nanoleaf Shapes

De Nanoleaf Shapes zijn gevormd in driehoekjes, hiermee kun je unieke ontwerpen maken. Driehoekjes zijn te verkrijgen in kleine en grote driehoeken.


nanoleaf essentials

Nanoleaf Essentials

Nanoleaf Essentials lijn bestaat uit gewone lampen die je in een armatuur kunt draaien. Ook is er een Nanoleaf Essential lichtsnoer die je op een slimme manier kunt bedienen.


nanoleaf canvas

Nanoleaf Canvas

Nanoleaf Canvas lijn is de eerste lijn van Nanoleaf. Dit zijn vierkante panelen waarmee je van alles kunt maken.


Kun je Nanoleaf koppelen met Philips Hue?

Ja, het is mogelijk om Nanoleaf-verlichting te koppelen met Philips Hue. Nanoleaf heeft integraties met verschillende spraakassistenten, waaronder Amazon Alexa en Google Assistant, die ook werken met Philips Hue.

Om Nanoleaf en Philips Hue te koppelen, moet je eerst zorgen dat je de Nanoleaf-app en de Philips Hue-app op je mobiele apparaat hebt geïnstalleerd. Vervolgens kun je de volgende stappen volgen om ze te koppelen:

 1. Zorg ervoor dat je Nanoleaf-verlichting en Philips Hue-verlichting zijn aangesloten en aan het werk zijn.
 2. Open de Philips Hue-app op je mobiele apparaat en selecteer de optie “Instellingen”.
 3. Selecteer de optie “Toevoegen licht” en volg de instructies op het scherm om de verlichting toe te voegen.
 4. Open de Nanoleaf-app en selecteer de optie “Instellingen”.
 5. Selecteer de optie “Verbindingen” en volg de instructies om Nanoleaf te koppelen met je Philips Hue-verlichting.
 6. Nadat je Nanoleaf en Philips Hue hebt gekoppeld, kun je de verlichting vanuit beide apps bedienen.

Houd er rekening mee dat de exacte stappen om Nanoleaf en Philips Hue te koppelen afhankelijk zijn van het specifieke type apparaat en softwareversie die je gebruikt. Als je problemen ondervindt bij het koppelen van de verlichting, raadpleeg dan de handleidingen van Nanoleaf en Philips Hue voor meer informatie en ondersteuning.

Tips & Tricks voor het gebruik van Nanoleaf panelen

Hier zijn enkele tips en trucs voor het gebruik van Nanoleaf-verlichtingspanelen:

 1. Gebruik de Nanoleaf-app om de verlichting aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren: Met de app kun je gemakkelijk de kleur en helderheid van de verlichting aanpassen en zelfs spectaculaire lichtpatronen en -shows creëren.
 2. Gebruik spraakcommando’s om de verlichting te bedienen: Als je Nanoleaf hebt gekoppeld met een spraakassistent, zoals Amazon Alexa of Google Assistant, kun je de verlichting gemakkelijk met spraakcommando’s bedienen.
 3. Maak gebruik van het programmeren van lichtschema’s: Met de Nanoleaf-app kun je lichtschema’s instellen voor specifieke tijden van de dag, zoals het aan- en uitzetten van de verlichting ‘s ochtends en ‘s avonds. Dit kan helpen om energie te besparen.
 4. Gebruik de verlichting om meldingen te ontvangen: Je kunt de verlichting gebruiken om meldingen te ontvangen, zoals wanneer je telefoon op stil staat of wanneer er een belangrijke afspraak op de planning staat.
 5. Gebruik de verlichting om sfeer te creëren: Gebruik de verlichting om de sfeer in je huis of kantoor aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Bijvoorbeeld, je kunt de verlichting blauw maken als je wilt ontspannen of rood maken als je wilt dineren.
 6. Experimenteer met het ontwerp van je verlichtingspanelen: Met Nanoleaf kun je verlichtingspanelen in verschillende vormen en kleuren combineren om unieke verlichtingsontwerpen te creëren. Probeer verschillende combinaties uit om te zien wat het beste bij je past.