KlikAanKlikUit – Alles wat je moet weten!

KlikAanKlikUit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van slimme verlichting- en energiebesparingoplossingen voor huizen en bedrijven. Met behulp van de producten van KlikAanKlikUit kun je gemakkelijk de verlichting en andere elektrische apparaten in je huis of kantoor op afstand bedienen en energie besparen door ze te laten uitschakelen wanneer ze niet in gebruik zijn.

De producten van KlikAanKlikUit zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken en kunnen worden aangesloten op het thuisnetwerk via wifi. Dit betekent dat je ze kunt bedienen met behulp van een app op je smartphone of tablet of via spraakbesturing met behulp van een slimme luidspreker, zoals een Google Nest of Amazon Echo.

Met de producten van KlikAanKlikUit kun je de verlichting in je huis of kantoor automatiseren en deze op afstand bedienen, wat je tijd bespaart en je de mogelijkheid geeft om energie te besparen. Bovendien biedt het bedrijf regelmatig nieuwe updates en functies om ervoor te zorgen dat je

klikaanklikuit logo

Index: KlikAanKlikUit

Wat is KlikAanKlikUit voor bedrijf?

KlikAanKlikUit is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een indrukwekkende reputatie opgebouwd als leverancier van hoogwaardige en gebruiksvriendelijke slimme verlichting- en energiebesparingoplossingen. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en België en biedt zijn producten aan via een groot aantal retailers en online verkooppunten.

Met de producten van KlikAanKlikUit kun je gemakkelijk de verlichting en andere elektrische apparaten in je huis of kantoor op afstand bedienen en energie besparen door ze te laten uitschakelen wanneer ze niet in gebruik zijn. Het bedrijf biedt ook oplossingen voor het automatiseren van verlichting, zodat je bijvoorbeeld kunt instellen dat de verlichting in bepaalde ruimtes op bepaalde tijden aan- en uitgaat.

Wat kun je allemaal met KlikAanKlikUit?

klikaanklikuit-review
Lees hier onze KlikAanKlikUit review

Met de producten van KlikAanKlikUit kun je een aantal verschillende dingen doen, waaronder:

 1. Verlichting en andere elektrische apparaten op afstand bedienen: je kunt de verlichting en andere elektrische apparaten in je huis of kantoor gemakkelijk op afstand bedienen met behulp van een app op je smartphone of tablet of via spraakbesturing met behulp van een slimme luidspreker, zoals een Google Nest of Amazon Echo.
 2. Energie besparen: door de verlichting en andere elektrische apparaten uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik zijn, kun je energie besparen en geld besparen op je energierekening.
 3. Verlichting automatiseren: met de producten van KlikAanKlikUit kun je de verlichting in je huis of kantoor automatiseren, zodat deze op bepaalde tijden aan- en uitgaat. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt voorkomen dat je vergeten bent de verlichting uit te schakelen voordat je het huis verlaat.
 4. Woon- of werkomgeving verbeteren: met slimme verlichting kun je de sfeer in je huis of kantoor veranderen en de verlichting aanpassen aan je behoeften of stemming.
 5. Mogelijkheid om meerdere producten te koppelen: je kunt meerdere producten van KlikAanKlikUit koppelen en ze op dezelfde manier bedienen, wat je de mogelijkheid geeft om je hele huis of kantoor te automatiseren.

De voordelen van het gebruik KlikAanKlikUit?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van de producten van KlikAanKlikUit:

 1. Gemak: met de producten van KlikAanKlikUit kun je gemakkelijk de verlichting en andere elektrische apparaten in je huis of kantoor op afstand bedienen met behulp van een app op je smartphone of tablet of via spraakbesturing met behulp van een slimme luidspreker, zoals een Google Nest of Amazon Echo.
 2. Energiebesparing: door de verlichting en andere elektrische apparaten uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik zijn, kun je energie besparen en geld besparen op je energierekening.
 3. Sfeerverbetering: met slimme verlichting kun je de sfeer in je huis of kantoor veranderen en de verlichting aanpassen aan je behoeften of stemming.
 4. Gemakkelijk te installeren: de producten van KlikAanKlikUit zijn gemakkelijk te installeren en kunnen worden aangesloten op het thuisnetwerk via WiFi. Dit betekent dat je ze snel en gemakkelijk kunt installeren zonder dat je hiervoor een elektricien hoeft in te schakelen. Ook kan KlikAanKlikUit vaak een oplossing bieden voor het draadloos schakelen van schakelaars, lees hier bijvoorbeeld onze blog hoe je de huidige schakelaars in je huis slim kunt maken met inbouwmodules.
 5. Compatibel met andere slimme apparaten: de producten van KlikAanKlikUit zijn compatibel met andere slimme apparaten, wat je de mogelijkheid geeft om je hele huis of kantoor te automatiseren.
 6. Regelmatige updates en nieuwe functies: KlikAanKlikUit biedt regelmatig updates en nieuwe functies om ervoor te zorgen dat je altijd de nieuwste technologie tot je beschikking hebt.

KlikAanKlikUit Smart Home handleiding

KlikAanKlikUit, ook wel KaKu, is een één van de bekendste Nederlandse smart home merken. KaKu heeft een breed assortiment die allemaal compatibel zijn met andere smart home producten. In het buitenland staat KlikAanKlikUit bekend als Trust Smart Home, vroeger stond het ook bekend als ClickOnClickOff (CoCo). KaKu heeft 3 verschillende productlijnen, namelijk de Start Line, de Premium Line en de Plus Line. Deze productlijnen communiceren allemaal via een andere frequentie. De Start Line via 433 MHz, de Premium Line via Zigbee en de Plus Line via 868 MHz. In deze blog over het merk KlikAanKlikUit gaan we verder in op welke producten er zijn en onder welke productlijn deze vallen, hoe je KaKu instelt en nog meer over het merk KlikAanKlikUit.

KlikAanKlikUit producten

Op de website van KaKu is er een aanbod van wel meer dan 80 producten, daarom is het goed om te weten wat je nodig hebt in plaats van maar door alles heen te scrollen. Daarom zetten we de producten van KaKu op een rij door deze onder te verdelen in de 3 verschillende productlijnen.

KlikAanKlikUit Start Line

De producten uit de KaKu Start Line zijn vaak producten waarmee je start om je woning een smart home woning te maken. Het gaat vaak om zenders en ontvangers in deze productlijn. De producten uit de KaKu Start Line zijn producten die vaak het goedkoopst zijn, dit zijn betaalbare producten die je woning eenvoudig een beetje slimmer maken. De communicatie gaat via 433 MHz frequentie, dit betekent dat er sprake is van eenrichtingscommunicatie en je vaak met een draadloze afstandsbediening deze producten bediend. Een aantal smart home producten die onder de Start Line vallen zijn:

 • KlikAanKlikUit slimme stekkers, KaKu biedt slimme stekkers aan die te bedienen zijn met een afstandsbediening.
 • KlikAanKlikUit slimme verlichting, de KaKu lampen zijn draadloos te bedienen met bijvoorbeeld een KaKu afstandsbediening.
 • KlikAanKlikUit slimme deurbel, KaKu heeft draadloze- en plug-in slimme deurbellen.
 • KlikAanKlikUit dimmer, dit is vaak een ingebouwde dimmer.
 • KlikAanKlikUit wandschakelaar, dit kan een draadloze of inbouwschakelaar zijn. Je kan de wandschakelaar combineren met andere smart home producten om die vervolgens draadloos te bedienen.
 • KlikAanKlikUit internet control station, dit station zorgt ervoor dat je al je smart home producten met elkaar kunt verbinden en bedienen vanuit 1 app.

KlikAanKlikUit Premium Line

De KlikAanKlikUit producten uit de Premium Line zijn de nieuwere producten van KaKu, deze producten communiceren via Zigbee. Zigbee is één van de beste smart home protocollen die je kan hebben voor jouw slimme huis. Om de Premium Line te verbinden met de Start Line van KaKu moet je een ICS 2000 control station aanschaffen van KlikAanKlikUit om de producten met elkaar te kunnen laten communiceren. Producten die vallen onder de KaKu Premium Line zijn:

 • KlikAanKlikUit slimme stekkers, deze slimme stekkers communiceren via Zigbee waardoor je ze kan bedienen via je smartphone.
 • KlikAanKlikUit rookmelder en KlikAanKlikUit koolmonoxidemelder, deze slimme rookmelder en koolmonoxidemelder van KlikAanKlikUit hebben een luid alarm om je te waarschuwen voor rook en koolmonoxide en zijn daarnaast te besturen via je telefoon. Koppel bijvoorbeeld je KaKu schakelaar aan de melders en laat je verlichting aan gaan wanneer de rookmelder of de koolmonoxidemelder afgaat.
 • KlikAanKlikUit slimme beveiligingscamera, beveilig je woning gemakkelijk met deze camera’s en kijk live via je smartphone mee of kijk de opname terug.
 • KlikAanKlikUit slimme lampen, KaKu heeft verschillende verlichting die werkt met Zigbee die allemaal onwijs makkelijk te bedienen zijn met je smartphone dus ook met spraakbediening. Veel lampen kun je in 16 miljoen verschillende kleuren instellen.
 • KlikAanKlikUit biedt ook nog verschillende sensoren aan. Denk hierbij aan een KlikAanKlikUit bewegingssensor, een temperatuur- en luchtvochtigheidssensor en een draadloze contactsensor.

In de video hieronder zie je hoe meer producten uit de Premium Line worden gebruikt en hoe je je woning een smart home maakt:

KlikAanKlikUit Plus Line

De KlikAanKlikUit Plus Line biedt vooral producten aan die betrekking hebben tot beveiliging van jouw smart home. De Plus Line communiceert weer via een andere frequentie dan de Premium Line en de Start Line. De Plus line communiceert namelijk via 868 MHz frequentie. Zoals hierboven aangegeven gaat het in deze productlijn vooral om producten die jouw smart home beter beveiligen, dit zijn de volgende producten:

 • KlikAanKlikUit slimme beveiligingscamera voor binnen, deze camerabeelden zijn live te bekijken via de app of je kijkt de opnames terug. Wanneer er beweging is voor de camera krijg je een melding op je smartphone.
 • KlikAanKlikUit slimme beveiligingscamera voor buiten, voor deze buitencamera geldt hetzelfde als voor binnen. Je kan de beelden live- of terugkijken en als er beweging is voor de camera krijg je een melding op je smartphone.
 • KlikAanKlikUit beveiligingssysteem, dit systeem bestaat uit een sirene, een bewegingssensor, een magnetische contactsensor en een afstandsbediening. Deze sensoren slaan alarm als er een raam of deur wordt geopend of als er beweging wordt gedetecteerd. Als je het systeem koppelt aan het ICS-2000 internet control station dan kan je het besturen via je smartphone, denk aan het aan- en uitzetten van het systeem en meldingen ontvangen als er alarm wordt geslagen.

Tips & Tricks voor KlikAanKlikUit

Als je gebruikmaakt van de producten van KlikAanKlikUit, zijn hier enkele tips en tricks om het meeste uit je slimme verlichting te halen:

 1. Gebruik de app om de verlichting op afstand te bedienen: met de KlikAanKlikUit-app kun je gemakkelijk de verlichting en andere elektrische apparaten in je huis of kantoor op afstand bedienen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld de verlichting wilt aanpassen terwijl je op vakantie bent of als je de verlichting wilt uitschakelen terwijl je bezig bent met andere dingen.
 2. Gebruik spraakbesturing: met behulp van een slimme luidspreker, zoals een Google Nest of Amazon Echo, kun je de verlichting ook bedienen met spraakbesturing. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld de verlichting wilt aanpassen terwijl je je handen bezet hebt met andere dingen.
 3. Gebruik de automatiseringfunctie: met de automatiseringfunctie van KlikAanKlikUit kun je de verlichting instellen om op bepaalde tijden aan- en uit te gaan. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt voorkomen dat je vergeten bent de verlichting uit te schakelen voordat je het huis verlaat.
 4. Gebruik de sfeerinstellingen: met de sfeerinstellingen van KlikAanKlikUit kun je de verlichting aanpassen aan je behoeften of stemming. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt voorkomen dat je vergeten bent de verlichting uit te schakelen voordat je het huis verlaat.
 5. Koppel meerdere producten: je kunt meerdere producten van KlikAanKlikUit koppelen en ze op dezelfde manier bedienen, wat je de mogelijkheid geeft om je hele huis of kantoor te automatiseren. Lees hier hoe je KlikAanKlikUit koppelt aan Google Home.