Harman Kardon smart home oplossingen (slimme speakers)

Harman Kardon is al jarenlang een bekend merk op het gebied van geluidsapparatuur. Echter, zet het audiomerk ook flinke stappen in de smart home wereld: zo biedt Harman Kardon de Citation speakers aan, smart speakers die voorzien zijn van een spraakassistent (Google Assistant). Daarbij heeft Harman Kardon ook mogelijkheden om de apparaten eenvoudig te integreren binnen smart home scenario’s.

harman kardon smart home merk

De Harman Kardon Citation lijn

De Harman Kardon Citation lijn is een reeks high-end draadloze speakers die zijn ontworpen voor een premium luisterervaring. De speakers zijn gemaakt met hoogwaardige materialen en zijn voorzien van geavanceerde technologieën om een rijk, gedetailleerd geluid te produceren.

Alle speakers uit deze lijn zijn voorzien van een ingebouwde spraak assistent van Google Assistent en daarom goed te integreren in een slim huis. Met deze speakers kun je naast muziek luisteren en spraakopdrachten geven. Zo kun je gewoon standaard vragen stellen, maar ook apparaten bedienen. Je kunt hierbij denken aan het aan- of uitzetten van slimme verlichting of het activeren van een robotstofzuiger.

De Harman Kardon Citation lijn omvat verschillende modellen, waaronder de Citation One, Citation 100, Citation 300 en Citation 500. Alle modellen zijn voorzien van Bluetooth-connectiviteit, zodat je ze gemakkelijk kunt verbinden met je mobiele apparaat of andere bronnen voor muziekstreaming. De speakers zijn ook compatibel met Google Assistant, zodat je ze kunt bedienen met je stem.


harman kardon citation one

Harman Kardon Citation One

De Citation One is een compacte speaker met 360-graden geluid en een ingebouwde Google Assistant, zodat je het kunt gebruiken voor spraakopdrachten en het beantwoorden van vragen.


harman kardon citation 100

Harman Kardon Citation 100

De Citation 100 is een kleine, op tafelstaande speaker die geschikt is voor kleine kamers. Het heeft een zachte behuizing en een ingebouwde Google Assistant.


harman kardon citation 300

Harman Kardon Citation 300

De Citation 300 is een medium-formaat, op tafelstaande speaker met een ingebouwde Google Assistant. Het heeft een elegant design met een glazen behuizing en een Led-display om de tijd te tonen.


harman kardon citation 500

Harman Kardon Citation 500

De Citation 500 is een grotere, op tafel speaker met een krachtig geluid en een ingebouwde Google Assistant. Het heeft een elegant ontwerp met een zachte behuizing en een LED-display om de tijd te tonen.


Alle modellen in de Harman Kardon Citation lijn zijn voorzien van geavanceerde technologieën om een rijk, gedetailleerd geluid te produceren. Ze maken gebruik van digitale signal processing en akkoorden aan met de kamers om een optimale luisterervaring te creëren. De speakers zijn ook voorzien van verschillende geluidsmodi, waaronder normaal, nacht, film en muziek, zodat je het geluid kunt aanpassen aan je voorkeuren en de omgeving.

Ondersteuning: wat werkt met Harman Kardon?

Het is altijd slim om goed te letten op de mogelijke ondersteuning van andere apparatuur bij Harman Kardon. Hierbij is het goed om te weten dat we onder de motorkap van de Citation speakers ‘Google Assistant’ tegenkomen. Apparaten die aangesloten kunnen worden via Google Assistant zijn met spraak te bedienen via je Harman Kardon speakers!

Let op Google Assistant ondersteuning bij smart home apparaten

Een smart speaker koop je vaak niet om alleen vragen aan te kunnen stellen: juist de unieke manier van smart home bediening middels spraak is een van de grootste voordelen. Gezien Harman Kardon Google Assistant aan boord heeft, kun je eenvoudig apparaten die deze voice assistant ondersteunen koppelen via de Google Home app.

Op apparaten die Google Assistant ondersteunen is vaak een logo te vinden met daarbij de tekst ‘Talks With Google Assistant’. Bij deze apparatuur kun je ervan uitgaan dat er een koppeling mogelijk is Harman Kardon Citation speakers.

Koppel de speakers onderling via multitoom en stream via Bluetooth

In veel gevallen zijn de speakers voorzien van multiroom mogelijkheden. Dankzij deze ondersteuning kun je meerdere speakers in de kamer met elkaar groeperen, waarna je ze gelijktijdig als uitvoerende bron kunt laten zijn van afspeellijsten. Dit is enorm handig.

Ook bieden de smart speakers van Harman Kardon ondersteuning voor bluetooth. Hiermee kun je eenvoudig en draadloos muziek streamen van je smartphone of tablet naar de speakers. Nog niet bekend met de Citation speakers van Harman Kardon? Check dan onderstaande introductievideo!

Harman Kardon Citation kopen met onze tips!

Als je van plan bent om een nieuwe Harman Kardon Citation speaker te kopen, is het slim om op een aantal zaken te letten. Onderstaande tips hebben wij op een rij gezet om jou te helpen bij het kopen van de juiste Harman Kardon Citation speaker!

  • Werken huidige apparaten met Google Assistant: het is slim om te controleren of jouw huidige apparatuur gekoppeld kan worden met Google Assistant. In de Citation speaker is deze voice assistant namelijk verwerkt.
  • Welke Citation speaker is het meest geschikt: voor welke ruimte wil jij een speaker kopen? Er zijn een aantal soorten smart speakers van Harman Kardon: van de Citation One tot 500!
  • Een of meerdere Harman Kardon speakers: de speakers ondersteunen multiroom, waarmee je eenvoudig meerde speakers kunt koppelen en groeperen per kamer.Er zijn smart home webshops die voordeelpakketten aanbieden, waarbij je twee speakers voor een lagere prijs kunt scoren.

Aanvullend advies of extra informatie? Stuur ons gerust een berichtje, dan gaan we samen met jou op zoek naar de beste smart home oplossing!