Home » Smart home merken » Google Home

Google Home

Google Home smart home oplossingen

google home

Google Home is op dit moment een van de grootste smart home merken met een interessant aanbod voor een slimmer huis. Google Home biedt verschillende smart speakers aan die voorzien zijn van Google Assistant, de voice assistant van Google. Je kunt eenvoudig apparaten koppelen aan Google Home, waarna je ze kunt bedienen en groeperen via de Google Home app op je smartphone of tablet. Sinds oktober 2018 is Google Assistant in het Nederlands ondersteund. Hierdoor kun je Nederlands communiceren met de Google Home smart speakers.

Google Home: Very Smart Brand Award

very smart brand award

Google Home is een onmisbaar smart home merk in elke slimme woning. Wij hebben Google Home dan ook het Very Smart Brand Award uitgereikt. Met name voor de innovaties, mogelijkheden en integraties.

google home smart speaker

Uitgelicht: Google Home speaker

Google Home is de populairste smart speaker op dit moment, mede dankzij de Nederlandse ondersteuning van Google Assistant.

Google Assistant op Google Home speaker

De verschillende Google Home smart speakers zijn voorzien van Google Assistant, die je tevens tegenkomt bij diverse Android toestellen. Google Asssitant is de spraakassistant van Google die je allerlei vragen kunt stellen. Naast het feit dat je interactie aan kunt gaan via Google Assistant, kun je hiermee ook apparaten koppelen en bedienen binnen jouw smart home. Dit gaat via de speciale Google Home app.

Google Home app

De Google Home maakt het mogelijk om slimme apparaten te koppelen, die Google Asssistant ondersteunen. In veel gevallen kiest men er dan ook voor om Google Home hét centrale smart home platform te laten zijn. Het is altijd belangrijk om te letten op de ondersteuning van Google Assistant bij het kopen van smart home producten. Je herkent dit vaak een speciaal logo op de verpakking met ‘Talks with Google Assistant’. Wanneer dit zo is kun je de apparaten toevoegen in de Google Home app en deze toewijzen aan specifieke ruimtes en groeperen.

Google Home App gratis te downloaden voor iOS en Android

Zowel iOS als Android gebruikers kunnen de Google Home app gratis downloaden in de AppStore of de Google PlayStore. Hoewel de app met name gebruikt wordt op smartphones, zijn er ook mogelijkheden om de app via de laptop te bedienen middels je Google account. Je kunt hiermee ook je Google Home instellen en specifieke wijzigingen doorvoeren.

Google Home Nederland

Sinds oktober 2018 heeft Google Home in Nederland in rap tempo menig woonkamer verovert. Dit is met name te danken aan de Nederlandse ondersteuning van Google Assistant die Google uitrolde op dat moment. Hierbij kunnen personen Nederlands communiceren met de slimme speaker en ook in deze taal antwoord krijgen.

Google Home Nederlandse taal: wat kun je hiermee?

Vanwege het feit dat Google Home Assistant Nederlands ondersteund is, is het bedienen van apparaten nog makkelijker geworden. Daarbij kun je nu ook in eigen taal antwoord krijgen en vragen stellen, wat onwijs handig kan zijn. Ik zet wat mogelijkheden met Google Home op een rij:

  • Bedien diverse apparaten binnen je smart home: wanneer jij smart home apparaten koppelt aan je smart speaker, kun je deze bedienen. Zo kun je je lampen aan en uitzetten door dit aan Google Assistant te vragen.
  • Krijg antwoord op informatieve vragen: je kunt interactie aangaan met Google Asssistant in het Nederlands. Dit is met name handig voor het opvragen van informatie over het weer, locaties en nieuws. Ook spelen veel bedrijven hier op in en ontwikkelen steeds meer Google Home apps.
  • Gebruik Google Home als je persoonlijke assistant: door de koppeling met je Google account heeft de speaker toegang tot zaken als je afspraken, contacten en herinneringen. Vaak gaat dit gepaard met stemherkenning, zodat je niet bang hoeft te zijn dat iemand anders jouw herinneringen kan opvragen.

google home mini smart speaker

Tip: Google Home Mini kopen

Google Home Mini Nederlandstalig in huis halen? Maak voordelig kennis met de mogelijkheden van deze smart speaker! Bedien apparaten en krijg antwoord op je vragen!

Populaire Google Home koppelingen

Er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden op het gebied van koppelingen met Google Home. Zo kun je slimme verlichting bedienen via je speaker, vragen wie er voor de deur staat met behulp van een slimme deurbel of apparaten op afstand uitzetten. Ik heb de populairste Google Home koppelingen op een rij gezet.

Google Home lampen

Al eerder heb ik deze koppeling benoemd en het is misschien ook wel een van de meest gemaakte combinaties. Niet heel gek, want het zorgt écht voor enorm veel gemak en comfort. Je kunt Google vragen om de slimme lampen aan of uit te zetten, maar het gaat nog verder: stel complete scenario’s in wanneer je een avondje op de bank wilt ploffen met je favoriete Netflix serie. Ook kun je via Google Home lampen op het gebied van lichtsterkte instellen met spraak.

Google Home Philips Hue

Een bekend merk voor slimme verlichting is Philips Hue. Wanneer iemand een smart home begint zijn dit vaak de eerste producten die gekocht worden. Google Home is perfect om slimme lampen van Hue te bedienen. Met behulp van de Hue bridge koppel je de lampen aan de Google app, waarna je ze vervolgens met spraak kunt bedienen.

philips hue koppelen met Google Home

Je kunt via Google Home Philips Hue bedienen met spraak

Google Home Tradfri

Een andere mogelijkheid, die ook een stuk voordeliger is, is de Google Home Tradfri koppeling. IKEA biedt steeds meer slimme lampen aan in haar assortiment, waarbij ik zeker te spreken ben over de kwaliteit. Het mooie is dat ook deze lampen eenvoudig met Google Home te koppelen zijn.

Let op dat je hiervoor ook een bridge nodig hebt. Je kunt hierbij een keuze maken uit twee verschillende mogelijkheden:

  • Tradfri bridge: ik raad je aan om echt te gaan voor de eigen Tradfri bridge. Ik heb zelf een koppeling weten te maken met de Hue bridge, maar dit kan zorgen voor enige problemen. Zo herkent de Hue bridge wel de lampen, maar zijn deze vaak slecht te integreren in smart home scenario’s.
  • Hue bridge: hoewel ik net aangeef dat dit een minder goede keuze is, kan het wel zo zijn dat jij al Hue lampen in huis hebt gehaald. Wanneer jij op voordelige wijze het hele huis wilt voorzien van meer slimme lampen, is de keuze voor Tradfri lampen snelgemaakt. Gelukkig kun je ze dan ook alsnog met Google Home koppelen via de Hue bridge.

Een bridge is altijd nodig om de koppeling te kunnen maken.

slimme verlichting philips hueVoordeelbundel: Google Home + lampen

Momenteel is er een interessante bundel te koop, waarbij je een Google Home Mini en Philips Hue lampen voordelig kan aanschaffen.

Google Home thermostaat

Een andere populaire combinatie is Google Home met een thermostaat. Met een slimme thermostaat kun je de koppeling makkelijk maken, waarna je het klimaat in jouw smart home kunt bedienen via spraak. Met name de thermostaten Toon en Nest zijn eenvoudig te koppelen via Google Assistant.

  • Google Home Toon: waar het voorheen lastig bleek te zijn om de koppeling te maken is dit nu een stuk makkelijker. Olisto, een Nederlands bedrijf, biedt software om Toon eenvoudig te kunnen koppelen.
  • Google Home Nest: Nest, tevens een onderdeel van Google, is in mijn ogen de meest geschikte thermostaat om te koppelen met Google Home. Binnen een paar stappen ben je klaar om de temperatuur in huis via je stem te kunnen bedienen.

Ook bij een thermostaat is het altijd belangrijk om te letten op de ondersteuning voor Google Assistant.

Google Home prijzen

De prijzen van Google Home zijn afhankelijk van het model. Zoals je wellicht weet zijn er op dit moment vier modellen: Google Home Hub, Google Home Max, Google Home en Google Home Mini. Hoewel de Google Home Hub en Google Home Max (nog) niet in Nederland beschikbaar zijn, kun je ze vaak wel met een omweg kopen. Ik heb een overzicht gemaakt van de adviesprijzen voor de verschillende Google Home modellen.

Google Home ModelTypeAdviesprijs

Google Home Max€ 429,-
google home hub display
Google Home Hub€ 199,-
google home smart speaker
Google Home€ 149,-
google home miniGoogle Home Mini€ 59,-

Recente artikelen over Google Home

oke google stel apparaat in
smart home apps
google home deurbel
google home routines nederland