Gardena Smart – Slimme bewatering in je tuin en meer!

Gardena Smart is een innovatief systeem dat het beheer van uw tuin vergemakkelijkt en automatiseert. Met de slimme tuinapparaten van Gardena kunt u op afstand de bewatering van uw planten regelen, uw grasmaaier bedienen en nog veel meer. Dankzij de centrale hub en de handige app kunt u alles eenvoudig vanuit uw smartphone of tablet beheren. In deze blog zullen we dieper ingaan op het Gardena Smart systeem, hoe het werkt en welke apparaten er beschikbaar zijn. We geven ook enkele tips om het meeste uit uw slimme tuin te halen.

gardena smart home merk

Index: Gardena Smart

Wat is Gardena Smart?

Gardena Smart is een slimme tuintechnologie van het merk Gardena, dat onderdeel is van Husqvarna Group. Met Gardena Smart kunt u uw tuin automatiseren en op afstand beheren via een app op uw smartphone of tablet. Zo kunt u bijvoorbeeld de bewatering van uw planten automatiseren, of de hoogte van uw grasmaaier instellen.

Hoe werkt het Gardena Smart system?

Het Gardena Smart system werkt via een combinatie van slimme tuinapparaten en een centrale hub, die verbinding maakt met het internet. Alle tuinapparaten zijn verbonden met de hub, waarmee u ze op afstand kunt bedienen via de app. Zo kunt u bijvoorbeeld de bewatering van uw planten instellen op basis van de weersvoorspellingen, of de hoogte van uw grasmaaier aanpassen zonder dat u hoeft te bukken.

Benodigdheden voor een slimme tuin met Gardena

m een slimme tuin te creëren met Gardena Smart, heeft u de volgende benodigdheden nodig:

 • Een centrale hub: Deze is nodig om verbinding te maken met het internet en om alle tuinapparaten te verbinden.
 • Slimme tuinapparaten: Er zijn verschillende slimme tuinapparaten beschikbaar, zoals een slimme bewatering, een slimme grasmaaier en een slimme bladblazer.
 • Een smartphone of tablet: Om de app te kunnen gebruiken, heeft u een smartphone of tablet nodig met internetverbinding.

Populaire Gardena smart apparaten

Er zijn verschillende populaire Gardena smart apparaten beschikbaar, zoals:

 • Smart Irrigation: Een slimme bewatering die de hoeveelheid water aanpast op basis van de weersvoorspellingen. Zo kunt u besparen op waterkosten en uw planten optimaal bewateren.
 • Smart Mowing: Een slimme grasmaaier die op afstand te bedienen is via de app en die automatisch naar zijn oplaadstation terugkeert als de batterij leeg is.
 • Smart Blowing: Een slimme bladblazer die op afstand te bedienen is via de app en die automatisch naar zijn oplaadstation terugkeert als de batterij leeg is.

Google Assistant: Gardena apparaten bedienen met stem

Met Google Assistant kunt u uw Gardena smart apparaten ook op een gemakkelijke manier met uw stem bedienen. Hiervoor heeft u wel een Google Assistant-compatibel apparaat, zoals een Google Nest-speaker of -display, nodig. U kunt bijvoorbeeld zeggen: “Oké Google, start mijn grasmaaier” of “Oké Google, stop mijn bewatering”.

Om uw Gardena smart apparaten te koppelen aan Google Assistant, moet u eerst de Gardena-app op uw smartphone of tablet installeren en uw tuinapparaten aan de app koppelen. Vervolgens kunt u de Google Home-app op uw apparaat openen en de Gardena-app koppelen aan uw Google Assistant. Als de koppeling is gelukt, kunt u uw tuinapparaten bedienen met uw stem.

Het is ook mogelijk om uw tuinapparaten te integreren in uw slimme huisscenario’s. Zo kunt u bijvoorbeeld een scenario maken waarbij uw grasmaaier automatisch start als u ‘s ochtends uw huis verlaat. Of u kunt een scenario maken waarbij uw bewatering automatisch stopt als u naar bed gaat.

Google Assistant biedt nog meer gemak voor het bedienen van uw Gardena smart apparaten. Zo kunt u bijvoorbeeld vragen: “Oké Google, hoe lang heeft mijn grasmaaier nog nodig om te maaien?” of “Oké Google, hoeveel water heeft mijn tuin vandaag gebruikt?”. Op deze manier kunt u altijd op de hoogte blijven van de status van uw tuinapparaten en kunt u snel reageren als er iets veranderd of aangepast moet worden.

Maak gebruik van de handige Gardena-app

De Gardena-app is een handige app die u kunt gebruiken om uw Gardena smart tuinapparaten te beheren en te bedienen. Met de app kunt u op afstand de bewatering van uw planten regelen, uw grasmaaier bedienen en nog veel meer. De app is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis te downloaden via de App Store of Google Play Store.

Om de app te gebruiken, moet u eerst uw Gardena smart tuinapparaten aan de app koppelen. Dit doet u door de app te openen en de instructies te volgen. Zodra uw tuinapparaten zijn gekoppeld, kunt u ze op afstand bedienen via de app.

Met de Gardena-app kunt u ook uw tuinapparaten inplannen en automatiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld een bewateringsschema instellen op basis van de weersvoorspellingen, of u kunt uw grasmaaier laten maaien op bepaalde tijden van de week.

De app biedt ook handige tools, zoals een waterverbruiksmeter, een plantenencyclopedie en een afstandsbediening voor uw tuinapparaten. Zo kunt u gemakkelijk zien hoeveel water uw tuin gebruikt en welke planten geschikt zijn voor uw tuin.

Tips voor het smart home systeem van Gardena

Als u een smart home systeem van Gardena heeft, kunt u profiteren van de volgende tips om het meeste uit uw slimme tuin te halen:

 1. Maak gebruik van automatisering: Met de Gardena-app kunt u uw tuinapparaten automatiseren op basis van bepaalde voorwaarden. Zo kunt u bijvoorbeeld de bewatering van uw planten laten aanpassen op basis van de weersvoorspellingen, of u kunt uw grasmaaier laten maaien op bepaalde tijden van de week. Zo kunt u tijd en moeite besparen.
 2. Maak gebruik van slimme huisscenario’s: Met de Gardena-app kunt u slimme huisscenario’s maken, waarbij uw tuinapparaten automatisch op elkaar reageren. Zo kunt u bijvoorbeeld een scenario maken waarbij uw grasmaaier automatisch start als u ‘s ochtends uw huis verlaat, of een scenario waarbij uw bewatering automatisch stopt als u naar bed gaat.
 3. Maak gebruik van de handige tools in de app: De Gardena-app biedt verschillende handige tools, zoals een waterverbruiksmeter, een plantenencyclopedie en een afstandsbediening voor uw tuinapparaten. Zo kunt u gemakkelijk zien hoeveel water uw tuin gebruikt en welke planten geschikt zijn voor uw tuin.
 4. Maak gebruik van Google Assistant: Met Google Assistant kunt u uw tuinapparaten ook met uw stem bedienen. Hiervoor heeft u wel een Google Assistant-compatibel apparaat, zoals een Google Nest-speaker of -display, nodig. Zo kunt u gemakkelijk en snel uw tuinapparaten bedienen, zonder dat u de app hoeft te openen of te swipen.
 5. Maak gebruik van de ondersteuning van Gardena: Als u vragen of problemen heeft met uw smart home systeem van Gardena, kunt u gebruik maken van de ondersteuning van Gardena. Zo kunt u bijvoorbeeld contact opnemen met de klantenservice of gebruik maken van de online handleidingen en FAQ’s. Zo kunt u snel en efficiënt hulp krijgen bij eventuele problemen.

Als u deze tips opvolgt, kunt u het meeste uit uw smart home systeem van Gardena halen en kunt u gemakkelijk en efficiënt uw tuinapparaten beheren. Zo kunt u nog meer genieten van uw slimme tuin en kunt u uw tuinapparaten op een efficiënte manier gebruiken.