Home » Smart home merken » FIBARO

FIBARO

FIBARO smart home oplossingen

fibaro smart home merk

FIBARO is een innovatief merk, gericht op verschillende smart home toepassingen. Met verschillende sensoren, actoren en smart home controllers kun je met FIBARO een complete smart home creëeren. FIBARO is opgericht in 2010 en heeft daarmee in zeer korte tijd een enorme naamsbekendheid opgebouwd in de smart home wereld. Een groot voordeel is dat FIBARO met ontzettend veel smart home apparaten en merken kan communiceren. Zelf communiceert FIBARO via Z-Wave (Plus) en er is ook een apart HomeKit assortiment.

FIBARO: Very Smart Brand Award

very smart brand award

Wij hebben het Very Smart Brand Award uitgereikt aan FIBARO. Het merk voldoet in onze ogen aan alle factoren die belangrijk zijn: een breed assortiment, compatibel met veel andere merken en een strak design.

Top 3 FIBARO producten

FIBARO heeft onwijs veel sensoren en actoren die je goed kunt gebruiken voor het creëeren van een smart home. Populaire producten als de Smoke Sensor 2 kun je eenvoudig koppelen met andere merken en producten om diverse smart home scenario’s te realiseren.

Er zijn een paar producten die er bij FIBARO tussenuit springen. We zetten ze op een rij. Bekijk de top 3 FIBARO Producten op dit moment!

fibaro smoke sensor 2

1. FIBARO Rookmelder: Smoke Sensor 2

De Smoke Sensor 2 is een goede rookmelder voor je smart home. Koppel de slimme rookmelder aan je lampen en laat ze knipperen als er rookvorming plaatsvindt.

fibaro dimmer 2

2. FIBARO Dimmer 2: dim je lichten!

Nooit je LED lampen kunnen dimmen is verleden tijd met de populaire Dimmer 2 van FIBARO! Ondersteunt ook Halogeen lampen!

fibaro home center 2

3. FIBARO Home Center 2

De Home Center 2 is een krachtige smart home controller. Verbind al je Z-Wave apparatuur via deze FIBARO basisstation en creëer smart home scenario’s.

Ondersteuning: wat werkt met FIBARO?

FIBARO maakt gebruik van twee typen smart home protocollen: Z-Wave en HomeKit. Voor Apple HomeKit heeft FIBARO een speciale productlijn gelanceerd, waar je dus altijd goed op moet letten. We zetten de beiden typen ondersteuning van FIBARO op een rij.

Z-Wave FIBARO apparatuur

Z-Wave is een krachtig communicatieprotocol. Doordat de communicatie op een lage frequentie plaatsvindt, is er praktisch geen kans op interferentie. Daarbij is het bereik van Z-Wave subliem: het kan zelfs door betonnen muren heen.

Om de verschillende Z-Wave sensoren en actoren van FIBARO te koppelen en te integreren binnen je smart home scenario’s, kun je gebruik maken van een smart home controller. Hiervoor biedt FIBARO twee opties: de FIBARO Home Center 2 en de Home Center Lite.

HomeKit FIBARO producten

Wanneer je een Apple-fan bent zal je veelal gebruik maken van HomeKit binnen je smart home. Ook hiervoor biedt FIBARO uitkomst de speciale HomeKit FIBARO producten. Het is altijd wel goed letten op het juiste product: dit wordt vaak aangegeven op de verpakking, evenals de productomschrijving. In onderstaande video van FIBARO wordt de Wall Plug die compatibel is met FIBARO uitgelicht.

FIBARO aanbieding

Er zijn tal van webshops die zo nu en dan een interessante FIBARO aanbieding hebben. We hebben enkele top aanbiedingen voor FIBARO producten met korting op een rij gezet. Van gratis verzending tot percentuele korting! Is het bijna november? Dan kan het slim zijn om ons actuele FIBARO Black Friday aanbiedingen overzicht te bekijken.

bol.com smart home webshop

Gratis verzending van FIBARO producten

Bij Bol.com kun je gebruik maken van een gratis verzending bij van FIBARO producten. Dit bespaart je enkele euro’s!

coolblue smart home webshop

Tweedekansjes bij Coolblue

Bij Coolblue vind je ook van FIBARO Tweedekansjes. Vaak bespaar je hiermee tot tientallen euro’s.

FIBARO kopen: waar op letten?

Wanneer je nieuwe FIBARO apparatuur gaat kopen, zijn er aantal zaken waar je op moet letten. Zo is er een speciale productlijn voor Apple HomeKit en zijn niet altijd alle modules aan te sluiten in jouw woning. We zetten de belangrijkste tips voor FIBARO kopen op een rij.

  • Let goed op ondersteuning: zoals we al aangeven heeft FIBARO zowel artikelen die geschikt zijn voor Z-Wave, als voor HomeKit van Apple. Bedenk welk protocol jij wilt hanteren binnen je smart home en kijk goed naar desbetreffende ondersteuning.
  • Check of modules aangesloten kunnen worden: FIBARO staat bekend om haar inbouwmodules. Wanneer jij dit van FIBARO kopen wilt, is het slim om eerst goed te kijken of het mogelijk is in jouw situaties.
  • Koop een compleet pakket: als je een complete basis wilt leggen, is het vaak slim om op zoek te gaan naar een compleet pakket. Hiermee ben je vaak niet alleen voordeliger uit, maar haal je ook gelijk de must-haves in huis.