Athom

Athom smart home oplossingen

athom homey smart home merk

Athom staat beter bekend als Homey, de smart home controller van het smart home softwarebedrijf uit Nederland. Homey is een krachtige smart home controller die ondersteuning biedt voor zeven verschillende communicatieprotocollen. Van Zigbee tot Z-Wave en van infrarood tot Bluetooth. Hoewel het bedrijf in Nederland gevestigd is, is Athom met Homey internationaal bekend en is het de controller een van de populairste smart home artikelen op dit moment.

Homey: Very Smart Brand Award

very smart brand award

Homey is de beste smart home controller op de markt, met ondersteuning voor 7 protocollen. Met trots hebben wij het Very Smart Brand Award uitgereikt aan Athom.

Top 3 Athom producten

Athom staat natuurlijk het meest bekend door de Homey. Maar wist je dat er ook sinds 2019 een krachtigere Homey Pro is? Deze is met name geschikt voor meerdere apparaten en grotere gebouwen. Daarbij zijn ook de apps van Athom te bestempelen als product: deze maken jouw Homey uniek! We zetten de top 3 Athom producten op een rij.

athom homey

1. Homey 2019

De Homey is in 2019 compleet vernieuwd. Zo is er geen ingebouwde NFC chip meer te vinden en is hij krachtiger dan de oudere variant. De beste smart home controller voor smart homes.

athom homey

2. Homey Pro

Homey heeft ook een Pro-variant. Deze Homey is meer geschikt voor grotere gebouwen, waarbij aan kantoorgebouwen gedacht kan worden. Er zijn ook meer apparaten te koppelen aan de Homey Pro.

fibaro introkit homey

3. Homey Introkit van FIBARO

FIBARO heeft een compleet Homey Starterkit op de markt gebracht. Hiermee kun je in een keer de complete smart home basis aanleggen voor je slimme woning en je Homey uitbreiden.

Ondersteuning: wat werkt met Homey?

Athom biedt met Homey onwijs veel ondersteuning voor apparaten die je met elkaar wilt koppelen. Zo is Homey voorzien van zeven verschillende radio’s, om apparaten met verschillende smart home protocollen alsnog met elkaar in verbinding te kunnen brengen.

Via de Homey App kun je eenvoudig smart home scenario’s aanmaken en deze wijzigen. Ook het bedienen van al je apparatuur gaat via de centrale en overzichtelijke app.

Homey werkt met de belangrijkste protocollen

Er zijn tal van protocollen te benoemen waarom smart home producten communiceren. Denk aan Zigbee en Z-Wave. Vaak is het onmogelijk om deze apparaten met elkaar te koppelen: ze communiceren immers op een andere frequentie! Hier biedt Homey een interessante mogelijkheid, doordat er ondersteuning geboden wordt voor meerdere protocollen.

De volgende communicatieprotocollen zijn mogelijkheid voor het koppelen via Homey:

  • Z-Wave
  • Zigbee
  • Bluetooth
  • WiFi
  • Infrarood
  • 433Mhz
  • 868Mhz

Homey Apps van gebruikers en Athom zelf

Om de apparaten te kunnen koppelen zijn er applicaties nodig. Opvallend is dat Homey een open source smart home software is, waarbij ook gebruikers zelf aan de slag kunnen met het maken van interessante oplossingen.

In de App store van Homey, die vergelijkbaar is met die van Apple of Google, zijn honderden applicaties te vinden voor koppelingen met de mooie smart home merken. Van Somfy tot FIBARO en van Google Home tot Alexa. Een leuk weetje: zo’n 80% van de apps zijn gemaakt door community en niet door Athom zelf.

Maak handige Homey Flows als smart home scenario’s

Na het koppelen van smart home apparatuur via Homey, is het creëeren van scenario’s kinderlijk eenvoudig. Je kunt via de Homey app, die zowel beschikbaar is als smartphone variant als desktop versie, zogeheten ‘Homey Flows’ aanmaken. Hierin selecteer je actoren en sensoren: wat moet Y doen als X iets meet of opmerkt?

Kennismaken met de mogelijkheden van de Homey app? Check dan onderstaande video van Athom, waarin de vernieuwde 2.0 app uitgelicht wordt.

Athom Homey aanbieding en korting

Het is altijd slim om even op onderzoek uit te gaan voor een actuele Homey aanbieding of een interessante korting. Zo is het bijvoorbeeld slim om Homey aan te schaffen via een webshop die een gratis verzending hanteert of zijn er soms speciale deals, waarbij je voordeliger randapparatuur kunt aanschaffen.

Om je op weg te helpen hebben wij een actueel overzicht gemaakt. Pak een Athom Homey aanbieding en bespaar direct!

bol.com smart home webshop

Gratis verzending bij Bol.com

Het is slim om je nieuwe Homey aan te schaffen bij Bol.com. Je betaalt hier geen verzendkosten, wat toch weer scheelt op je totale uitgaven!

coolblue smart home webshop

5% korting op Homey + Philips Hue Starterpack

Vul je nieuwe Homey gelijk aan met slimme lampen van Philips Hue en geniet van 5% korting op het totaalbedrag.

coolblue smart home webshopHoge korting op tweedehands Homey

Bij Coolblue ontdek je voordelige tweedekans Homey controllers. Hiermee bespaar je tientallen euro’s!

Athom Homey kopen met onze tips!

Wanneer je van plan bent om een nieuwe Homey aan te schaffen, zijn er aantal punten waar je even goed op moet letten. Velen denken bijvoorbeeld dat een Homey Pro noodzakelijk is, terwijl deze veelal bedoeld is voor enorme panden (vaak niet voor jou dus). Lees onze tips voor je een Athom Homey kopen gaat en maak straks de juiste keuze!

  • Welke Homey past bij je behoeftes: er zijn op dit moment twee soorten Homey’s van Athom. De Early 2019 en de Homey Pro. In veel gevallen heb je de duurder Homey Pro niet nodig: deze is met name bedoeld voor de wat grotere gebouwen en bij heel veel aan te sluiten apparaten.
  • Kijk of je smartphone compatibel is met de Homey app: uiteraard is de Homey app beschikbaar voor zowel iOS als Android. Echter is het ook belangrijk om goed te letten op de minimale software vereisten. Hoewel je de software van Athom ook kunt bedienen via desktop is een smartphone applicatie echt wel een must-have.
  • Neem een kijkje in de Homey Appstore voor huidige apparaten: als jij al smart home producten hebt, is het slim om van te voren even een kijkje te nemen in de Appstore van Homey. Zoek op de smart home merken die momenteel in jouw woning te vinden zijn en check wat er mogelijk is.

Mocht je naar aanleiding van onze tips nog steeds enkele vragen hebben of twijfelen, dan kun je ons altijd een berichtje sturen. Wij kijken graag met je mee!