Apple HomeKit

Alles over Apple HomeKit

apple homekit
Home » Smart home merken » Apple Homekit

Wanneer je meerdere Apple producten in huis hebt en van plan bent om een smart home te beginnen, is Apple HomeKit een geschikte keuze. Met Apple HomeKit kun je namelijk meerdere apparaten op een centrale plek bedienen en met elkaar koppelen. Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten over Apple HomeKit en delen we interessante artikelen op Smarthomeweb.nl.

Laatste artikelen over Apple HomeKit

Sensibo Pure
Apple HomeKit
beste apple homekit apparaten
slimme deurbel arlo review
lg update apple homekit airplay 2
siri dierengeluiden
logitech circle view doorbell slimme deurbel
somfy tahoma box apple homekit
eve thread ondersteuning homekit accessoires
beste apple homekit apparaten
apple homepod intercomfunctie

Wat is Apple HomeKit?

Apple HomeKit is een smart home systeem software van Apple. Je kunt eenvoudig apparaten (met HomeKit ondersteuning) bedienen via je iPhone en iPad. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om apparaten met behulp van een Apple Watch te bedienen.

Wanneer je van plan bent om apparaten met elkaar te verbinden is het noodzaak dat deze Apple HomeKit ondersteunen. Je kunt dit meestal herkennen door het logo op de verpakking met ‘Works With Apple HomeKit’. Onderstaande video is een mooie kennismaking met de mogelijkheden van deze smart home software van Apple.
Wat kun je met Apple HomeKit?

Bij Apple HomeKit denkt men vaak dat het enkel mogelijk is om producten van Apple zelf te koppelen. Dit is echter niet waar: op de markt zijn heel veel smart home producten van diverse merken die Apple HomeKit ondersteunen. Deze zijn speciaal gemaakt om te integreren met HomeKit.

Bedien en verbind apparaten met Apple HomeKit

Met Apple HomeKit is het bedienen van apparaten enorm eenvoudig. Je kunt met je Apple device met behulp van de Woning app eenvoudig lichten aan- en uitzetten, het licht dimmen of aanpassingen doen met de temperatuur. Hiervoor dien je natuurlijk wel zaken als slimme verlichting en slimme thermostaten te verbinden binnen HomeKit.

Voordeel van Apple HomeKit: één app voor meerdere apparaten

Het grootste voordeel bij het gebruik van Apple HomeKit, is dat je op een centrale plek meerdere apparaten kunt aansturen. Elk slim apparaat heeft vaak zijn eigen applicatie, denk aan Philips Hue. Wanneer je echter de apparaten koppelt met HomeKit, kun je de apparaten via de Woning app aansturen. Makkelijk en kinderlijk eenvoudig. En daarbij heb je dus geen tientallen apps om je apparaten aan te sturen.

Meerdere bewoners toevoegen is mogelijk

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Ook als het bijvoorbeeld gaat om speciale lichtscènes (denk aan een game-scene of een romantische scene bij het avondeten). Het is dan ook super interessant om de mogelijkheid te hebben om met meerdere gebruikers het huis te kunnen bedienen.

Met Apple HomeKit kun je de woning met meerdere personen delen, zodat iedereen vanaf zijn eigen iPhone of iPad het huis kan aansturen.
Geniet optimaal van Apple HomeKit met Apple HomePod

apple homepod voor apple homekit

Gebruik Apple HomePod om optimaal te genieten van HomeKit functies.

Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van de mogelijkheden met Apple HomeKit, is het zeker aan te raden om je eens te verdiepen in de Apple HomePod. Deze smart speaker kan dienen als muziekspeaker, maar kan tegelijkertijd ook met behulp van spraakcommando’s apparaten aansturen.

Hiervoor maakt Apple HomePod gebruik van Siri, de persoonlijke assistent van Apple. Dit werkt exact hetzelfde als via je smartphone, alleen hoef je in dit geval geen apps te openen of je iPhone uit je broekzak te halen om apparaten te bedienen.

De HomePod is daarnaast voorzien van Apple A-8 chip, die we ook tegenkomen in de Apple iPhone 6. In combinatie met een goede subwoofer en zeven tweeters is er sprake van een zeer goede geluidskwaliteit. Perfect om dus ook je muzieklijsten vanaf je telefoon te streamen!