Meer dan miljoen huizen slim beveiligd in Nederland

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Zo’n 1,2 miljoen huizen in Nederland zijn slim beveiligd. Hierbij kan gedacht worden aan slimme beveiligingscamera’s, rookmelders en slimme deursloten.

meer dan miljoen huizen in nederland slim beveiligd

Beveiligingscamera © Pixabay

Sinds 2017 is dit een groei van 36%. Dit blijkt uit de inmiddels derde Smart Home Monitor, een onderzoek van Multiscope naar smart home in Nederland. De beveiligings- en IP camera is het populairste slimme beveiligingsapparaat.

15% van alle huishoudens in het bezit van slimme beveiligingsapparatuur

Het gaat om 15% van alle huishoudens die op dit moment in het bezit zijn van apparatuur voor een slimme beveiliging van de woning. Dit was in 2017 nog 11%. De slimme beveiligingscamera is het populairste slimme apparaat op het gebied van beveiliging. Opvallend is ook de grote stijging in uitgaven voor slimme deurbellen: deze is sinds 2017 bijna verdrievoudigd naar een omzet van € 32 miljoen euro.

Bijna 1 op de 6 consumenten wilt binnen een jaar slimme beveiliging kopen

Uit het onderzoek van Multiscope komt ook naar voren dat bijna een op de zes consumenten is van plan binnen een jaar slimme beveiligingsapparaten aan te gaan schaffen. Hierbij is de aankoopintentie van een slimme rookmelder met 11% het hoogst.

Extra veiligheid is de drijfveer voor smart home beveiliging

De grootste reden om de eerste stappen te gaan zetten in slimme beveiliging is ‘extra veiligheid’. Van de ondervraagden uit het onderzoek geeft 43% aan dat dit de voornaamste motivatie is. Met 28% is ook de ‘controle van het thuisfront’ een belangrijke reden om bijvoorbeeld een slimme beveiligingscamera aan te schaffen.

Prijs nog een grote rem voor slimme beveiliging

De grootste reden om geen slimme beveiligingsapparatuur te kopen blijkt de prijs. Bijna de helft (42%) van de consumenten vinden de prijs van de apparatuur te hoog. Ook het feit dat de apparatuur aangesloten wordt op het internet blijkt een drempel: 14% geeft aan een internetverbinding met divers apparatuur niet te vertrouwen.

 Aanbieding!  
nest camera

Google Nest Cam Indoor beveiligingscamera met extra korting!

De Google Nest Cam Indoor beveiligingscamera is nu tijdelijk scherp afgeprijsd. Deze slimme beveiligingscamera is speciaal voor binnen en kan gekoppeld worden met apparaten die compatibel zijn met Google Nest.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *