Home » Smart home nieuws » Meer dan miljoen huizen slim beveiligd in Nederland

Meer dan miljoen huizen slim beveiligd in Nederland

meer dan miljoen huizen in nederland slim beveiligd

 Ter illustratie © Pixabay
Robbert Tigchelaar · 10 september 2019

Zo’n 1,2 miljoen huizen in Nederland zijn slim beveiligd. Hierbij kan gedacht worden aan slimme beveiligingscamera’s, rookmelders en slimme deursloten. Sinds 2017 is dit een groei van 36%. Dit blijkt uit de inmiddels derde Smart Home Monitor, een onderzoek van Multiscope naar smart home in Nederland. De beveiligings- en IP camera is het populairste slimme beveiligingsapparaat. 

15% van alle huishoudens in het bezit van slimme beveiligingsapparatuur

Het gaat om 15% van alle huishoudens die op dit moment in het bezit zijn van apparatuur voor een slimme beveiliging van de woning. Dit was in 2017 nog 11%. De slimme beveiligingscamera is het populairste slimme apparaat op het gebied van beveiliging. Opvallend is ook de grote stijging in uitgaven voor slimme deurbellen: deze is sinds 2017 bijna verdrievoudigd naar een omzet van € 32 miljoen euro.

Bijna 1 op de 6 consumenten wilt binnen een jaar slimme beveiliging kopen

Uit het onderzoek van Multiscope komt ook naar voren dat bijna een op de zes consumenten is van plan binnen een jaar slimme beveiligingsapparaten aan te gaan schaffen. Hierbij is de aankoopintentie van een slimme rookmelder met 11% het hoogst.

Extra veiligheid is de drijfveer voor smart home beveiliging

De grootste reden om de eerste stappen te gaan zetten in slimme beveiliging is ‘extra veiligheid’. Van de ondervraagden uit het onderzoek geeft 43% aan dat dit de voornaamste motivatie is. Met 28% is ook de ‘controle van het thuisfront’ een belangrijke reden om bijvoorbeeld een slimme beveiligingscamera aan te schaffen.

Prijs nog een grote rem voor slimme beveiliging

De grootste reden om geen slimme beveiligingsapparatuur te kopen blijkt de prijs. Bijna de helft (42%) van de consumenten vinden de prijs van de apparatuur te hoog. Ook het feit dat de apparatuur aangesloten wordt op het internet blijkt een drempel: 14% geeft aan een internetverbinding met divers apparatuur niet te vertrouwen.

Meer smart home nieuws

ring stick up cam derde generatie
google nest audio
ifttt pro
amazon eero mesh netwerk
amazon echo show 10
nieuwe amazon echo dot