Medisana Home Care Robot: hulprobot voor ouderen

medisana home care robot

▲ Hand met stok ter ondersteuning © Pixabay

Als er een interessante toepassing is van smart home en domotica, is het wel voor senioren. Een smart home kan zeer interessant zijn voor ouderen die zo nu en dan hulp nodig hebben. Voor Medisana reden genoeg om de Medisana Home Care Robot te lanceren. Deze slimme hulprobot voor ouderen kan snel handelen als iemand valt en kan zelfstandig door het huis rijden. De hulprobot is te bedienen via een touchscreen aan de voorzijde van de robot, maar kan ook met behulp van spraak aangestuurd worden.

Hulprobot voor ouderen door Medisana

In de smart home kennisbank gingen we al dieper in op vormen van Smart Assistive Technology, de technologie die gebruikt wordt ter ondersteuning van ouderen en/of mindervaliden. De nieuwe hulprobot voor ouderen, de Medisana Home Care Robot is hier een perfect voorbeeld van. De slimme robot is speciaal gemaakt om ouderen te ondersteunen en snel in te grijpen als er ongevallen plaatsvinden, waaronder een val.

Home Care Robot voorzien van display en rijdt zelfstandig

De Medisana Home Care Robot is voorzien van een display aan de voorzijde van de robot. Dit display  kan gebruikt worden om informatie op te vragen of om media af te spelen. Er kan ook gecommuniceerd worden middels de Home Care Robot. Zo is een commercial van Medisana (zie onder) te zien dat een opa luistert en kijkt naar een kleinzoon die muziek speelt.

Daarbij is de hulprobot voor ouderen ook voorzien van kunstmatige intelligentie. Naarmate de tijd verstrijkt en de Home Care Robot meer informatie blijft verzamelen, herkent de robot patronen en kan deze steeds makkelijker door het huis navigeren.

Bediening: met spraak of via touchscreen

Dat Medisana écht gedacht heeft aan het gebruik voor ouderen, blijkt uit de ondersteuning voor spraakbediening. Hoewel het touchscreen op de hulprobot gebruikt kan worden om het apparaat te bedienen, kan er ook met spraak aangestuurd worden. De Home Care Robot communiceert overigens zelf ook: komt een bewoner te val, dan kan deze bijvoorbeeld vragen of alles goed is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Dit laatste wordt nog extra aangevuld door Medisana met allerlei mogelijkheden om de gezondheid te monitoren.

Gezondheid monitoren is via de hulprobot mogelijk

Medisana staat natuurlijk bekend om haar vele producten op het gebied van gezondheid. Denk aan de slimme weegschaal of slimme bloeddrukmeter, waar we op Smarthomeweb.nl ook Medisana veelal hebben gekenmerkt als beste keuze. De Medisana Home Care Robot biedt ook mogelijkheden op het gebied van gezondheidsmonitoring:

  • Hartslag metingen
  • Bloeddruk meten
  • Bloedsuikerspiegel monitoren

Dit zijn een greep uit de mogelijkheden. Ook zijn er mogelijkheden om op basis van de gemeten waardes direct actie te (laten) ondernemen.

Koppeling met VitaDock+ voor complete integratie

Opvallend is de ondersteuning van VitaDock+, het smart home systeem van Medisana waarmee soortgelijke apparaten informatie aan elkaar door kunnen geven. Ook de Medisana Home Care Robot ondersteunt VitaDock+, wat erg interessant kan zijn als er meerdere Medisana producten te vinden zijn in het huis.

Persoonlijke noot van de redactie: De smart home ontwikkelingen op het gebied van senioren zijn prachtig in onze ogen. Zo werd ook onlangs bekend dat een slimme speaker een hartaanval kan gaan herkennen in de toekomst. Allemaal mooie ontwikkelingen, gezien hiermee pas écht sprake is van toegevoegde waarde van slimme artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts