Home » Smart home reviews » Medisana BS440 Connect review

Medisana BS440 Connect review

medisana bs440 connect review

De slimme weegschaal van Medisana © Bol.com
Bram Tigchelaar · 22 november 2018

Weegschalen kunnen steeds meer. Zo zijn er steeds vaker varianten die een hele lichaamsanalyse kunnen maken: van het meten van je BMI tot aan de benodigde calorieën op een dag. Wij hebben de Medisana BS440 Connect getest. In deze Medisana BS440 review delen wij onze ervaringen met deze slimme weegschaal en sommen we de voor- en nadelen op.

medisana bs440 connect review

Medisana BS440 Connect

Een hele goede slimme weegschaal die voorzien is van de nieuwste slimme functies. Alle gemeten gegevens worden automatische doorgestuurd naar je smartphone.

Functies van de Medisana BS440 Connect

Deze BS440 Connect van Medisana is veel meer dan een normale weegschaal die enkel je lichaamsgewicht meet. Zo is deze weegschaal in staat om een complete lichaamsanalyse te maken en kun je er tot wel 9 gebruikersprofielen voor aanmaken. Laten we de belangrijkste functies van deze slimme weegschaal eens op een rij zetten.




De 4 meest interessante functies van deze slimme weegschaal:

 1. Complete lichaamsanalyse maken: met de Medisana BS440 kun je je complete lichaam analyseren. Zo kun je uiteraard je lichaamsgewicht meten, maar kun je ook je bot-, spiermassa, vetpercentage en vochtpercentage berekenen! Daarbij is ook het berekenen van je BMI geen enkel probleem.
 2. Te koppelen met smartphone: met behulp van de VitaDock app kun je deze Medisana weegschaal eenvoudig koppelen met je smartphone. Let wel op dat jouw smartphone gebruik maakt van Bluetooth 4.0 (hier kom ik straks op terug).
 3. Voortgang monitoren en analyseren: wanneer je metingen direct doorstuurt naar je smartphone met behulp van de applicatie, kun je met grafiekweergaven je lichaamsgewicht analyseren. Dit kan erg handig zijn als je een sportprogramma volgt of deze wilt delen met een personal trainer.
 4. Aanmaken van 9 gebruikersprofielen: je kunt met de BS440 Connect maximaal negen profielen aanmaken. Dit is erg handig, zodat je de weegschaal jou herkent en je je persoonlijke gegevens niet telkens opnieuw hoeft in te stellen.

Pluspunten van de Medisana BS440 Connect

De slimme weegschaal is echt een topper voor analyseren van veel lichaamsgegevens. Met name de hoeveelheid metingen vinden wij een echt pluspunt! Bekijk hier alle pluspunten en voordelen die wij ervaren hebben met deze Medisana weegschaal.

 • Groot en overzichtelijk LCD display: bovenop de weegschaal vind je een makkelijk afleesbaar display. Deze is blauwverlicht, waardoor je ook in het donker prima je gegevens kunt aflezen.
 • Strak vormgegeven: de weegschaal ziet er prachtig uit. Daarbij is hij erg smal, waardoor je hem makkelijk onder een badkamer meubel kunt schuiven.
 • Aanmaken van meerdere profielen: wanneer je de weegschaal met het hele gezin wilt gebruiken is deze weegschaal een goede keuze! Je kunt namelijk meerdere profielen aanmaken, waarna de weegschaal personen herkent en instellingen niet opnieuw gedaan hoeven te worden. Dit zien we niet vaak bij weegschalen, top!
 • Makkelijk in gebruik en te koppelen: de weegschaal is voor de rest niet ontzettend lastig te gebruiken en makkelijk te koppelen met je smartphone. Daarbij is ook het analyseren van je gegevens middels de applicatie een dikke plus!

Minpunten van de Medisana BS440 Connect

Tijdens onze Medisana BS440 Connect review hebben we twee kleine minpunten genoteerd.

 • Meet enkel vetpercentage in onderlichaam: de weegschaal met jouw vetpercentage door een stroompje van je ene voet naar je andere voet te laten lopen. Hiermee wordt echter enkel het vetpercentage van je onderlichaam gemeten, terwijl juist het meeste vet in het bovenlichaam te vinden is.
 • Enkel te koppelen met smartphones met Bluetooth 4.0: let goed op het feit dat je deze weegschaal enkel kunt koppelen met smartphones die Bluetooth 4.0 ondersteunen. Het gaat om iPhones met iOS 7.0 of hoger of toestellen met Android met 4.3 of hoger.
 • Alleen lichaamsgewicht in grafiek weergave: hoewel we te spreken zijn over het feit dat je je gegevens makkelijk kunt analyseren in de app, hadden we ook graag grafieken gezien voor bijvoorbeeld je BMI voortgang. Momenteel is de grafiek enkel mogelijk bij lichaamsgewicht.

Specificaties van de Medisana BS440 Connect

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze Medisana weegschaal die we op een rij hebben gezet.

Medisana BS440 ConnectTestresultaten
Smartphone koppelingVia de VitaDock applicatie
Let op: enkel mogelijk met Bluetooth 4.0
Aantal gebruikersprofielen9
MetingenLichaamsgewicht
Vetpercentage
Vochtpercentage
Spiermassa
Botmassa
BMI
Weegnauwkeurigheid100 gram
Prijs indicatie€ 62,99

Conclusie Medisana BS440 Connect review

De Medisana BS440 Connect is een super interessante weegschaal met veel meetmogelijkheden. Met name de hoeveel meetfuncties vinden wij erg interessant, evenals het kunnen koppelen met je smartphone. Daarbij kun je ook nog negen profielen aanmaken wat deze slimme weegschaal in onze ogen een topper maakt. Uitkomst van de Medisana BS440 Connect: 5 sterren!