Maak een ‘smart display’ van je Chromebook met Chrome OS 88

Rob Tigchelaar Laatste update: 27-01-2021

Je laptop als een smart display gebruiken? Dat kan als je in het bezit bent van een Chromebook en de nieuwe Chrome OS 88 update uitvoert.

smart display chromebook

Chromebook, een Google-laptop © Unsplash

Goed nieuws als je een Chromebook hebt: Google heeft een nieuwe update waarmee je je laptop kunt gebruiken als een smart display. Met de Chrome OS 88 update kun je namelijk je screensaver slimmer gebruiken: onder meer het laten zien van foto’s behoort tot de mogelijkheden.
Chromebook Chrome OS 88 update

Google heeft aangekondigd de nieuwe Chrome OS 88 update uit te gaan rollen. Met de boodschap ‘Beautify your space with personalized lock screen’ deelt Google de nieuwe functies die je krijgt bij het updaten van je Chromebook.

Personaliseer je screensaver

In grote lijnen kun je je screensaver personaliseren en slimmer in gaan zetten, als ware het een smart display is. Zo laat Google weten dat je hem kunt laten dienen als een slim fotolijstje door jouw foto’s voorbij te laten komen. Zelf geen foto’s, dan gebruikt Google haar eigen afbeeldingen.

Net als bij de Google Nest Hub wordt je screensaver ook gevuld met allerlei informatieve zaken. Hierbij kun je denken aan het actuele weerbeeld en een grote tijdsklok. Ben je op het moment dat je Chromebook vergrendeld is media aan het streamen? Dan kun je deze ook bedienen op je Google-laptop.

 Aanbieding! 
google nest hub max

Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is te koop bij Bol.com, check hier of er nog een scherpe deal is. Het mooie van deze Nest Hub is dat het scherm extra groot is en dat er ook een camera op de display zit.

“You can use your lock screen to check information like the current weather and what music is playing; you’ll also be able to pause a track or skip songs without unlocking your device”, aldus Google bij de update-aankondiging.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.