Home » Smart home nieuws » Lumi: de eerste slimme luiers ontwikkeld door Pampers

Lumi: de eerste slimme luiers ontwikkeld door Pampers

slimme luiers lumi pampers

Ter illustratie
Robbert Tigchelaar · 27 juli 2019

Slimme babyfoons, luchtreinigers en thermometers zijn al enige tijd terug te vinden in de babykamer. Maar wat dacht je van slimme luiers? Pampers brengt als eerste luierproducent slimme luiers op de markt. De luiers zijn voorzien van een sensor en werken samen met een slimme beveiligingscamera. De slimme luiers zullen naar verwachting in de herfst in de schappen liggen.

Lumi detecteert nattigheid in slimme luiers

Lumi is de naam van de slimme luiers, die voorzien zijn van een speciale sensor die nattigheid kunnen detecteren. Wanneer de baby zijn behoefte heeft gedaan, krijgen ouders hierover een notificatie via hun smartphone of tablet. De sensor van Lumi wordt niet in de luier zelf geplaatst, maar aan de buitenkant van de luiers. De sensor – in vorm van een strip – is vanzelfsprekend herbruikbaar.

Ook slaapgedrag van baby wordt genanalyseerd

De slimme luiers sturen niet alleen notificaties wanneer de baby zijn behoefte heeft gedaan: ook kan het slaapgedrag van de baby geanalyseerd worden. Het slaappatroon wordt bijgehouden, waarbij er gezien kan worden hoe de baby de afgelopen nacht geslapen heeft.

Luiers plus camera: pakket voor slimme babykamer

In de video die Pampers op hun social media kanalen heeft gedeeld wordt duidelijk dat er ook een compleet slim pakket beschikbaar gesteld zal worden. Slimme luiers in combinatie met een slimme beveiligingscamera van Logitech. Hiermee is er dus eigenlijk sprake van een slimme babyfoon met de mogelijkheid om ook notificaties te krijgen als de baby geplast heeft.

Meer smart home nieuws

ring stick up cam derde generatie
google nest audio
ifttt pro
amazon eero mesh netwerk
amazon echo show 10
nieuwe amazon echo dot