Luchtreiniger voor sigarettenrook

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Wil je sigaretten rooklucht uit een ruimte krijgen? Dit kan met een speciale luchtreiniger voor sigarettenrook, die werkt met een zogeheten ionisator. In deze blog lichten wij dit type luchtreiniger uit en delen wij hoe zo’n ionisator werkt.

luchtreiniger voor sigarettenrook

Afbeelding ter illustratie © Pixabay

Wanneer er in een kleine ruimte gerookt wordt, gaat het al snel stinken naar sigarettenrook. Het gaat in kleding zitten, in de gordijnen en zelfs het plafond en de muren kunnen geel uitslaan. Hoewel je vrij weinig kunt doen aan de aanslag (eigenlijk wel: stoppen met roken!), kun je wel sigarettenrook verwijderen uit een kamer!
Hoe verwijdert een luchtreiniger sigarettenrook?

Hoewel ik wist dat er luchtreinigers zijn die astma aanvallen of de kans op andere allergische reacties kunnen verminderen, wist ik nog weinig af van luchtreinigers die ook een nicotinelucht kunnen verwijderen uit kamers en ruimtes.

Na een klein onderzoek ben ik erachter gekomen dat het gaat om zogeheten ionisator luchtreiniger. Een ionisator brengt eigenlijk een kleine elektrische lading aan op deeltjes in de lucht (bijvoorbeeld bacteriën in de lucht). Door deze lading aan te brengen op deeltjes in de lucht wordt de lucht gezuiverd en worden er diverse stofdeeltjes uit de lucht gefilterd.

Een ionisator kan ook sigarettenrook verwijderen!

En wat blijkt? Er zijn dus ook luchtreinigers met een ionisator die sigarettenrook uit een kamer kunnen verwijderen. Het is goed om eens rond te kijken naar dit type luchtreinigers als jij momenteel kampt met een rooklucht in de kamer (of wellicht in een specifieke ruimte op kantoor of in een café). Ik wil je wel aanraden om op de volgende zaken te letten:

  • Let goed op de totale ruimte die de ionisator luchtreiniger kan reinigen
  • Check of het verwijderen van een sigarettenrook ook vermeld wordt bij de functies
  • Ga op zoek naar een model dat aangeeft in hoeverre de lucht momenteel vervuild is
  • Kijk goed naar het geluidsniveau van de luchtreiniger voor sigarettenrook

Om je alvast op weg te helpen met een model wat aansluit bij bovenstaande punten, heb ik hieronder een voorbeeld uitgelicht.

ProAirTech ZX 9000

ProAirTech ZX 9000: goede luchtreiniger voor sigarettenrook

De ProAirTech ZX 9000 is een slimme luchtreiniger die goed gebruikt kan worden van het verwijderen van sigarettenrook van ruimtes tot 250 kubieke meter. Daarbij is deze luchtreiniger ontzettend in volume bij gebruik (<20dB).

Als extra pluspunt kun je met behulp van een kleurenindicator bekijken hoe het gesteld staat met de kwaliteit van de lucht.
  • Geschikt voor max. 250 kubieke meter
  • 20 dB geluidsniveau
  • Unieke kleurenindicator voor luchtkwaliteit
  • Goed voor verwijderen van sigarettenrook

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.