Luchtreiniger voor de babykamer: waarom?

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Onlangs kreeg ik de vraag of een luchtreiniger een slimme toevoeging is voor de babykamer. Als snel dacht ik bij mezelf: ja, dat is het zeker. Raar dat we eigenlijk allemaal druk zijn op het gebied van eten en drinken bij kinderen, maar amper kijken naar de kwaliteit van bijvoorbeeld de luchtkwaliteit in de kinderkamer of babykamer.

luchtreiniger voor babykamer

Afbeelding ter illustratie © Pixabay

Eigenlijk is een luchtreiniger voor elke kamer een slimme en vooral gezonde toevoeging. Met een luchtreiniger maak je namelijk de lucht in een kamer schoon. Er zijn zelfs slimme luchtreinigers die je een seintje geven als er bepaalde stofdeeltjes worden opgemerkt. Maar wat doet nou zo’n luchtreiniger, hoe werkt deze en waarom is het juist voor de babykamer een van de beste producten die je kunt kopen? Ik zocht het uit en vertel je er alles over in deze blog!

Hoe werkt een luchtreiniger en wat doet deze precies?

Een luchtreiniger doet wat hij al doet vermoeden: de lucht reinigen. Hoewel sommige varianten lijken op normale ventilatoren, zijn er ook innovatieve modellen op de markt. Met name de Dyson types spreken mij persoonlijk enorm aan: het middenstuk is open en ze zien er strak uit.

Een luchtreiniger zit vol met allerlei meetapparatuur. Deze kan de luchtkwaliteit meten en daarbij bepaalde stofdeeltjes of gassen herkennen. Vaak krijg je daarvan een ‘real time’ melding op je smartphone, althans als je een slimme luchtreiniger hebt.

De voordelen van een luchtreiniger in de babykamer

Je kunt nu waarschijnlijk al raden waarom zo’n luchtreiniger juist in de babykamer een interessant product zou kunnen zijn. Baby’s zijn sneller gevoelig voor een slechtere luchtkwaliteit dan volwassenen. Als je de babykamer een optimale en gezonde plek wilt laten zijn voor je pasgeboren kindje, dan is zo’n luchtreiniger het product waar je naar zou kunnen kijken. Alle voordelen van zo’n luchtreiniger even op een rij:

  • Betere luchtkwaliteit van de babykamer
  • Baby minder snel allergische aanvallen
  • Je krijgt real time alerts bij allergische stoffen of gassen babykamer

Kortom: het is zeker de moeite waar om zo’n luchtreiniger te overwegen. In tegenstelling tot een slimme babyfoon, hoef je dit product niet weg te doen als je geen baby’s meer hebt. Een luchtreiniger is namelijk voor elke kamer een gezonde toevoeging.

 Aanbieding!  
philips luchtreiniger aanbieding

Philips slimme luchtreiniger in de aanbieding!

De Philips AC2729/10 is een slimme en krachtige luchtreiniger. Het niet alleen een luchtzuiveraar, maar ook een luchtbevochtiger. De luchtreiniger fiks je tijdelijk extra goedkoop!

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *