Lovnix Ding Dong deurbel review

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Op het gebied van een slimme deurbel zijn er veel verschillende merken. Denk aan bekende merken als Nest of Ring. Echter kwamen we onlangs een merk tegen waar we meer over wilden weten: Lovnix. Dit merk heeft namelijk ook een slimme deurbel op de markt gebracht, de Luvnix Ding Dong.

lovnix ding dong slimme deurbel review

Lovnix Ding Dong slimme deurbel © Smarthomeweb

We hebben deze deurbel getest op een aantal factoren. Kom erachter of deze slimme deurbel echt doet wat Lovnix beweert en kom erachter (leestijd: slechts 3 minuten!) of het kopen van de Lovnix Ding Dong een goede keuze is.
Design van de Lovnix Ding Dong

Het design van de deurbel is zoals we deze verwachten bij een slimme deurbel: wat groter dan de reguliere deurbel en voorzien van een kleine camera. Hij doet ons stiekem een beetje denken aan een Ring video deurbel door de scheiding van de zwarte en grijze vlakken.

Al met al ziet de Lovnix Ding Dong er strak uit. Hou er wel rekening mee dat je deuromlijsting breed genoeg moet zijn om deze op te kunnen hangen.

Oordeel van onze smart home experts: ★★★★

 Aanbieding!  
eufy deurbel zonder base

Euy deurbel nu extra goedkoop!

De nieuwe slimme deurbel van Eufy is nu extra goedkoop! Het gaat hier om een deal met een losse deurbel, mocht je al wat apparaten hebben van Eufy dan is dit een interessante deal!

Slimme functies: is deze deurbel echt zo slim?

lovnix ding dong eenvoudig te bedienen

De Lovnix Ding Dong is eenvoudig te bedienen via je smartphone.

De Lovnix deurbel heeft eigenlijk alle aspecten die je bij een slimme deurbel zou verwachten. We zetten het even op een rij:
  • Ingebouwde microfoon: met behulp van een ingebouwde microfoon kun je iedereen te woord staan die aanbelt, zonder dat je thuis bent. Dit kan gewoon via je smartphone of tablet!
  • Voorzien van een camera: net als de bekendere merken is ook deze slimme deurbel voorzien van een camera. Handig als er pakketbezorger voor de deur staat en je wilt vertellen waar hij het pakketje neer zou kunnen leggen.
  • Te bedienen via je smartphone: bij de Lovnix Ding Dong krijg je toegang tot een gratis app voor je smartphone. Deze is compatible met iOS en Android. Hiermee kun je onder andere met de camera via de slimme deurbel kijken wat er afspeelt voor jouw deur.
  • Camera met nachtmodus: zelfs in de nacht is het mogelijk om te zien wie er aanbelt. Er is namelijk een camera met nachtmodus geïnstalleerd!
  • Bewegingssensor: eerlijk gezegd stonden we hier een beetje versteld van. Bij een slimme deurbel met het prijskaartje van een Lovnix, hadden we geen sensoren verwacht. Toch is er sprake van en we konden dan ook niet wachten om dit in onze review op te nemen (later meer).

Nee, deze deurbel van Lovnix stelt ons echt niet teleur!

Oordeel van onze smart home experts: ★★★★★

Kwaliteit van deze Ding Dong

We hebben natuurlijk ook de kwaliteit van deze Lovnix deurbel getest. Zowel overdag als ’s nachts, want hij is dus voorzien van een camera met nachtmodus.

Beeldkwaliteit

De kwaliteit is goed! Het is niet haarscherp, maar je kunt echt heel goed zien wie er voor je deur staat. Ook de nachtmodus werkt goed: we hebben dit getest terwijl het regende en hadden nog steeds prima en duidelijk beeld.

Kwaliteit van het geluid

Zoals we net meldden is de slimme deurbel ook voorzien van een ingebouwde camera. Erg handig als je iemand te woord wilt staan, maar zelf niet thuis bent. Het geluid werkt ontzettend goed. Je hebt het gevoel dat je gewoon iemand op luidspreker aan het bellen bent. We zijn zelf ook aan de andere kant gaan staan: het geluid is goed te horen uit de deurbel.

Werking van de bewegingssensor

Goed! Zowel overdag met veel daglicht als ’s avonds met heel weinig licht merkt de Lovnix Ding Dong snel beweging op. Echter hebben we nog altijd de kanttekening bij slimme deurbellen met bewegingsensoren. Denk maar eventjes na over het feit als je een slimme deurbel aansluit bij een huis zonder voortuin…

Oordeel kwaliteit van onze smart home experts: ★★★★

Conclusie van onze Lovnix Ding Dong review

De Lovnix Ding Dong heeft ons echt verrast! Deze deurbel scoor je namelijk al voor prijzen vanaf € 79,95, terwijl alternatieven voor minimaal het dubbele verkocht worden.

Op het gebied van kwaliteit, design en slimme functies heeft deze slimme deurbel van Lovnix ons zeker niet in de steek gelaten!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.