Lossless audio-ondersteuning komt naar HomePod en HomePod Mini

Laatste update: 24-05-2021

De HomePod en HomePod Mini krijgen in de toekomst ondersteuning voor lossless audio, zo maakt Apple bekend in een supportdocument.

nieuwe functies homepod

Illustratie van Apple HomePod © Unsplash

Ondersteuning voor lossless audio komt officieel naar de Apple HomePod en HomePod Mini. Eerder bleek dat beide speakers geen support aanbieden voor de nieuwe audiokwaliteitstream voor Apple Music.

Lossless audio voor HomePod-speakers

Maar nu blijkt uit een nieuw supportdocument van Apple dat we in de toekomst een update mogen verwachten voor beide slimme speakers, die de benodigde ondersteuning toevoegt. Wanneer die update verschijnt, dat is helaas niet bekendgemaakt door het bedrijf uit Cupertino.

Dit betekent dat wanneer lossless audio beschikbaar is voor de Apple Music, de nieuwe audiostream in hoge kwaliteit niet direct afgespeeld kan worden in die kwaliteit via Apple HomePod. Je kunt wel gewoon naar de muziek luisteren, maar dan in de kwaliteit die je tot nu toe gewend bent van de muziekstreamingdienst. Wel is het zo dat beide speakers content ten gehore kunnen brengen met ondersteuning voor Dolby Atmos. Dat is technologie die het mogelijk maakt audio door de ruimte te verplaatsen.

In juni lanceert Apple de nieuwe tier voor Apple Music. Je krijgt automatisch toegang tot de standaard Apple Music Lossless-tier, met audio tot 48 kHz. Ook is er Hi-Res Lossless, met audio tussen 48 kHz en 192 kHz. Maar daar heb je wel een speciale usb-converter voor nodig (van digitaal naar analoog).

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *