Limited edition Nanoleaf Sonic editie

Joep Verburg Laatste update: 13-04-2022

Naar aanleiding van de nieuwe Sonic Hedgehog 2 film, is er een speciale Nanoleaf Sonic Limited Edition geïntroduceerd! Met deze speciale editie kun je drie personages uit de film namaken: Sonic, Tails en Knuckels.

nanoleaf sonic editie

Hoofd van Sonic nagemaakt met de panelen van Nanoleaf © Nanoleaf

Nanoleaf, het merk bekend van slimme lichtpanelen, heeft voor de nieuwe film van Sonic (Sonic the Hedgehog 2) een speciale editie met Nanoleaf panelen ontwikkeld. Met deze set, bestaande uit 32 panelen, kun je drie hoofdpersonages uit de film namaken.
hoofdpersonages sonic hedgehog 2

De drie personages van links naar rechts: Tails, Sonic & Knuckles.

Hoe werken Nanoleaf panelen?

Met de slimme verlichting van Nanoleaf kun je lichtpanelen met elkaar verbinden. Zo heeft Nanoleaf verschillende vormen (vierkanten of driehoeken) en hiermee kun je zelf een kunstwerk maken. Elk paneel kan vervolgens een eigen kleur aannemen waardoor er leuke creaties ontstaan.

Deze Nanoleaf Sonic Editie bestaat uit 32 driehoek panelen. Met deze 32 panelen kun je de hoofdpersonages van Sonic namaken. In de app geef je vervolgens aan welke vorm je gebruikt hebt en in welke kleuren de panelen moeten branden, zie hieronder de afbeelding met het hoofd van Sonic.

hoofd van sonic nanoleaf

Het hoofd van Sonic nagemaakt

Of maak gewoon je eigen creatie

Het unieke van de panelen van Nanoleaf is dat je zelf je eigen creatie kunt maken. Met connectors kun je elk paneel verbinden, waarna het paneel weer stroom doorgeeft. In totaal kun je een creatie uit breiden tot 500 panelen.

Ook heeft Nanoleaf een functie genaamd mirroring, met deze functie past het licht zich aan op geluid. Zo kun je tijdens het kijken van de nieuwe film de kleuren van de panelen mee laten bewegen met de film en dit zorgt voor een gaaf effect.

De lampen van Nanoleaf zijn op verschillende wijze te bedienen. Zo kun je de lampen bedienen via de knoppen, via de app, maar ook via spraak. Zo zijn de lampen te koppelen met HomeKit, Google Home en Alexa.
Hoe maak je Sonic met Nanoleaf panelen

sonic maken met nanoleaf

Het was letterlijk en figuurlijk puzzelen, maar voor het maken van de personages kun je gebruik maken van een handleiding van Nanoleaf (download hier de PDF). In de handleiding staat precies waar je de driehoeken moet leggen en hoe je de connectors moet plaatsen. Zelf kun je ook puzzelen, maar mogelijk kom je dan connectors te kort.

  • Handig: leg eerst de puzzel uit, check of alles met elkaar in verbinding staat en bevestigd daarna pas het kunstwerk op je muur. 

Vervolgens kun je in de Nanoleaf app de nieuwe lampen toevoegen. In de app geef je dan aan welke vorm je hebt gemaakt, vaak gebeurt dit automatisch. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je ook proberen de lampen te identificeren (instellingen van de lamp, scrol naar benden en druk op identify).

Geeft de lamp de juiste vorm aan in de app, dan kun je de lamp de juiste kleuren geven. De juiste kleuren kun je ook downloaden in de app. Ga hiervoor naar het kopje ‘Discover’ en zoek bij Playlist naar Sonic 2 en download deze.

Maak vervolgens een nieuwe scene aan, dit doe je door op Scene + te drukken in de app en klik vervolgens op paint Scene. Zoek de kleuren van Sonic, Knuckels of Tails op in de lijst. Geef vervolgens je creatie per driehoek de juiste kleur.

Nanoleaf Sonic Limited Edition

Bekijk hier de Nanoleaf Limited Edition van Sonic en maak Sonic, Knuckles of Tails. Er is een beperkte oplage. Deze starter kit bestaat uit 32 driehoek-panelen, naast Sonic figuren kun je zelf ook van alles ermee maken.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
De laatste opmerking moet worden goedgekeurd.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.