LIFX koppelen met Google Home

Redactie Laatste update: 26-10-2020

Op het gebied van slimme verlichting is LIFX een specialist. Hoewel het merk in Nederland wat minder bekend is dan Philips Hue of Innr, is het zeker een interessant merk voor slimme lampen. Leuk weetje: LIFX was het eerste bedrijf wat LED lampen uitbracht met verschillende kleuren.

lifx koppelen met google home

© Pixabay

Nu LIFX in Nederland steeds meer voeten aan de aarde krijgt, is het interessant om eens in te zoomen op de mogelijkheden met Google Home. In deze blog staat LIFX koppelen met Google Home centraal en vertel ik je stap voor stap hoe je dit kunt doen.

Waarom LIFX koppelen met Google Home?

Zoals je wellicht weet zijn de lampen van LIFX al super makkelijk te bedienen middels de LIFX applicatie. Je kunt bijvoorbeeld via je smartphone of tablet lampen aan- en uitzetten of de lichtsterkte wijzigen. Maar in een échte smart home wil je natuurlijk ook de lampen kunnen bedienen met spraak. Iets wat met een Google Home smart speaker mogelijk is! Ik zet wat redenen op een rij om deze koppeling te maken:

 • Vanaf de bank alle lampen in een film scene instellen: wanneer je op de bank ploft wil je niet nog een paar keer op hoeven staan voor het aan- en uitzetten van lampen of hier wijzigingen in aanbrengen. Maak een keer een scene aan en activeer deze met een spraakopdracht, door LIFX met Google Home te koppelen.
 • ‘S avonds thuis komen met een tas vol boodschappen: we herkennen het allemaal wel, je komt thuis met je handen vol en je kunt nog geen eens zien waar je je boodschappen neerzet. Stap het huis binnen en zeg simpelweg dat de lichten aan moeten tegen je Google Home speaker en klaar is Kees!

Naast deze twee mooie voorbeelden, zijn er nog tal van situaties te benoemen waarin het erg interessant kan zijn om deze twee producten met elkaar te koppelen.

Stappenplan: LIFX koppelen met Google Home

Tijd om de koppeling te maken! Het is hierbij wel belangrijk dat de LIFX lampen gebruiksklaar zijn en je een LIFX account hebt waar de lampen aan gekoppeld zijn. Daarbij ga ik er vanuit dat je al een Google Home (Mini) in huis hebt, evenals een geactiveerd en gekoppeld Google Home account. Volg de volgende stappen om de koppeling te maken.

 1. Open de Google Home app op je smartphone of tablet
 2. Klik voor apparaten toevoegen op het plus-icoon
 3. Ga naar ‘Stel apparaten in’
 4. Klik nu op ‘Heb je al iets ingesteld?’
 5. Zoek naar LIFX (je kunt gebruik maken van de zoekfunctie)
 6. Vul je LIFX account gegevens in en druk op ‘Sign in’
 7. De LIFX lampen zullen nu te zien zijn in je Google Home app
 8. Wijs de lampen toe aan specifieke kamers of groepen in de Google Home app

LIFX lampen koppelen met Google Home is nu gelukt! Nu is het tijd om de lampen met spraak te bedienen via Google Assistant!

Hoe bedien je LIFX lampen met Google Home?

Wanneer de koppeling gemaakt is, kun je LIFX met spraak bedienen via Google Asssitant. Met behulp van Google Home commands, kun je bijvoorbeeld de lampen aan- en uitzetten, dimmen of complete scenes starten. Ik zet wat voorbeeld spraakcommando’s op een rij.

 • Hé Google, zet woonkamer lamp aan
 • Hé Google, dim de woonkamer lamp
 • Hé Google, versterk de woonkamer lamp met 50%
 • Hé Google, zet de woonkamer lamp aan op blauw
 • Hé Google, zet alle lampen aan/uit

Zoals je ziet komen deze commando’s naadloos overeen met andere lampen. Zo zijn deze hetzelfde als bij Philips Hue koppelen met Google Home.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *