Liedjes delen met vrienden via Alexa smart speaker mogelijk

Rob Tigchelaar Laatste update: 11-02-2021

Hoor je een lekker nummer en wil je dat liedje delen met je vrienden? Dan kan dat binnenkort via een Amazon Alexa smart speaker. Alexa komt namelijk met de Music Sharing functie.

amazon alexa meerdere talen

Amazon Alexa Echo Dot © Unsplash

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je een heerlijk nummer voorbij hoort komen en deze wil delen met je vrienden. Gebeurd dit op Spotify, dan vind je een makkelijke deelknop. Maar wat als het liedje nu afgespeeld wordt op een smart speaker? Amazon Alexa komt met Music Sharing en wil met deze optie het delen van liedjes met vrienden via smart speakers makkelijker maken.

Alexa Music Sharing: muziek delen

Amazon noemt deze deelfunctie voor muziek ‘Alexa Music Sharing’ en kondigt aan dat deze functie binnenkort uitgerold zal worden op Echo smart speakers. Voor deze optie is het wel van belang dat zowel jij als degene met wie je het liedje wil delen een Echo smart speaker in huis hebben staan of via beiden de Alexa-app gebruiken.

Wanneer je een muzieknummer voorbij hoort komen die je wil delen met een vriend, kun je de voice assistant hierom vragen. Vervolgens krijgt de ontvanger een notificatie en heeft hij of zij de keuze om het nummer af te laten spelen op haar slimme luidspreker. Ook kan degene reageren op het muzieknummer.

Amazon Music geen vereiste

Wees nu niet bang dat degene met wie je muziek deelt per se Amazon Music moet gebruiken om het door jou doorgestuurde nummer af te kunnen spelen. Amazon laat namelijk weten dat het liedje ook afgespeeld zou kunnen worden op andere muziekdiensten. Amazon zou voor jou achterhalen op welke dienst het nummer dan wel afgespeeld kan worden:

When you receive a song, Alexa will find the same song on either your default music streaming service or on another streaming service available to you. If a matching song cannot be found, Alexa will suggest a station based on the song’s title and the artist’s name
– Amazon

Het is niet de eerste vernieuwing in korte tijd die Amazon aankondigt: zo was onlangs op Smarthomeweb.nl te lezen dat Amazon Alexa merkalarmen krijgt en ondersteuning kan bieden bij het vinden van COVID-informatie. Ook gaan er geruchten rond over een Alexa Smart Wall Display.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *