Uitgelicht: Lidl slimme lampen voor je smart home

lidl slimme lampen smart home
Lidl biedt vanaf Black Friday slimme lampen aan.

▲ Slimme lampen fiks je ook bij Lidl © Hans Vivek/Unsplash

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Lild binnenkort haar eigen smart home assortiment gaat aanbieden in haar winkels. Een groot onderdeel daarvan is slimme verlichting. In dit artikel lichten (haha) we de Lidl slimme lampen voor je smart home uit!

“De beste in groenten en fruit”…en smart home artikelen? Dat is nog maar de vraag. Onlangs kondigde Lidl haar eigen smart home assortiment aan. Onder de naam Lidl Smart Home kunnen we strakjes diverse smart home producten in de schappen zien liggen: van slimme stekkers tot slimme sensoren.

Ook slimme lampen zijn er in verschillende soorten en maten te vinden. Wij duiken in de wereld van Lidl slimme lampen voor je smart home. Want, welke zijn er allemaal, wat kun je er mee en werkt het met merken als Philips Hue?

Alle Lidl slimme lampen op een rij

Laten we beginnen met in te zoomen op het slimme verlichting assortiment bij Lidl. Zoals we daarnet al aangaven zijn er namelijk veel verschillende soorten lampen te vinden: in diverse afmetingen, met verschillende fittingen én specifieke uitvoeringen. Denk aan een lichtslinger of een gewoon een RGL LED soort die in 16 miljoen kleuren kan schijnen. We zetten de verschillende varianten op een rij:

 • Lidl RGB Led lampen (GU10, E27 en E14 fittingen)
 • Lidl Led lampen (GU10, E27 en E14 fittingen)
 • Lidl RGB LED-verlichtingsband
 • Lidl LED inbouwspots (GU10)
 • Lidl LED plafondlamp (schotelvorm)
 • Lidl LED plafondlamp (driepoot)

Zoals je ziet kun je je hele huis dus voorzien van slimme lampen van de Lidl. Ook zijn er nog wat randproducten waaronder Lidl slimme kerstboomverlichting.

Heb jij een lamp waar geen ruimte is voor een lamp als bovenstaande, denk aan een klassieke bureaulamp: dan kun je met behulp van een slimme stekker deze alsnog slim maken. Tip: de Lidl slimme stekker is goedkoop, compact en werkt met Google Assistant.

Zo bedien je de slimme lampen van Lidl

Nu we alle lampen op een rij hebben gezet, is het ook interessant om even stil te staan bij de bediening van de verlichting. Net als bij andere smart home merken biedt Lidl een eigen applicatie aan die gratis te downloaden is. Nadat je de slimme lampen hebt toegevoegd in deze Lidl Home app (zo heet hij), kun je de slimme lampen aansturen en bijvoorbeeld smart home scenario’s aanmaken. Naast de app is er ook een afstandsbediening en kun je ze zelfs met spraak aansturen.

Lidl smart home app voor bedienen van lampen

Via de Lidl Home app kun je de lampen in verschillende kleuren (als je de RGB LED lampen hebt) of diverse witlichten laten schijnen. Net als de Philips Hue app ontdekken we een kleurenpallet waar we de lampen in 16 miljoen kleuren kunnen laten schijnen. Naast de instellingen per lamp kun je ook:

 • Tijdschema’s aanmaken
 • Lampen groeperen
 • Lampen opnemen in scenes/scenario’s
 • Lampen koppelen aan andere smart home producten*

*Dit gaat verder dan enkel Lidl smart home producten onderling. We diepen straks specifieke koppelingen verder uit. Ook hiervoor is namelijk de Lidl app een vereiste.

Bekijk in onderstaande video enkele sfeerbeelden van de Lidl slimme lampen.

https://youtube.com/watch?v=qZKOqhvr5nI%3Fstart%3D1%26feature%3Doembed

Bedien verlichting via Google Assistant met spraak

Heb jij een smart speaker of smart display met Google Assistant onder de motorkap? Dan hebben we goed nieuws: de Lidl slimme lampen zijn namelijk compatibel met deze voice assistant. Je kunt ze na het koppelen aansturen met spraak. Je kunt dan bijvoorbeeld zeggen:

 • Hé Google, zet alle lampen aan
 • Hé Google, zet de eetkamerlampen uit
 • Hé Google, dim de lampen met 10%
 • Hé Google, laat de lampen groen schijnen

Wil je meer te weten komen over een koppeling met Google Assistant? Lees dan hier de exacte stappen voor Lidl met Google Home koppelen.

Ondersteuning van slimme lampen van Lidl

Wat je nooit moet vergeten voor je direct overgaat tot aankoop, is de ondersteuning van smart home producten. En nee, we hebben het hier niet alleen over de compabiliteit met andere merken, maar ook voor een volledige werking van de producten zelf. Zo blijkt dat de slimme lampen van de Lidl communiceren via Zigbee. Dit is een stabiel en snel smart home protocol wat veel toegepast wordt bij slimme lampen. Echter is hiervoor wel een bridge vereist.

Verlichting werkt alleen volledig met tussenkomst van Bridge

Een bridge zorgt ervoor dat er een brug – een gateway – gemaakt wordt naar jouw persoonlijke WiFi netwerk. Als jij je lampen wil bedienen via je smartphone, dan maakt jouw smartphone een connectie met je WiFi netwerk om vervolgens via de bridge in contact te komen met de lampen. Zonder deze brug is dat niet mogelijk.

Lidl biedt haar eigen bridge aan: de Lidl Gateway. Deze is vergelijkbaar met de Philips Hue bridge, maar dan een stuk goedkoper. Onze tip is om te kijken naar dit starterpakket van Lidl: hiermee haal je namelijk in een keer alle must-haves in huis voor een goedkopere prijs. Het Lidl starterpakket bestaat namelijk uit:

 • 3 Lidl slimme lampen
 • Lidl Gateway
 • Lidl slimme afstandsbediening

Lidl slimme lampen werken met Philips Hue

Tenslotte besteden we graag nog aandacht aan het volgende: de slimme lampen van Lidl zijn compatibel met Philips Hue. Hierdoor kun je op zeer goedkope wijze je slimme verlichting uitbreiden. Stel dat jij reeds slimme lampen van Philips Hue hebt hangen in je smart home, kun je ook gewoon een slimme lamp van Lidl kopen en deze opnemen in scenes.

We stonden eerder stil bij Lidl met Philips Hue koppelen, waar we dieper ingingen op de mogelijke voordelen en de stappen die je moet zetten om ze succesvol met elkaar te verbinden.

FAQ: veelgestelde vragen over Lidl slimme lampen

Toen we met het smart home nieuws kwamen dat Lidl binnenkort haar schappen vol gaat leggen met smart home producten en dat hier met name slimme lampen terug te vinden zullen zijn, kregen we veel vragen. Werken de slimme lampen van Lidl met Philips Hue? Heb ik een bridge nodig om de lampen te kunnen bedienen? Zijn ze compatibel met Philips Hue?

We hebben de veelgestelde vragen opgenomen in onderstaande FAQ.

Welke slimme lampen zijn er te vinden bij Lidl

Op dit moment zijn er veel RGB LED lampen en LED lampen aangekondigd. Ook is er slimme kerstboomverlichting, een slimme LED ketting en diverse plafondlampen te vinden in het assortiment.

Werken de slimme lampen van Lidl met Philips Hue?

Ja, de slimme lampen communiceren via Zigbee, dezelfde frequentie als Philips Hue. Je kunt ze dus met elkaar koppelen en verbinden.

Ondersteunen de slimme lampen spraakbediening via Google Assistant?

De slimme lampen werken met Google Assistant. Je moet uiteraard wel in het bezit zijn van een smart speaker of -display met deze voice assistant.

Is een bridge/gateway vereist om optimaal gebruik te maken van de slimme verlichting van Lidl?

Ja, de lampen communiceren via Zigbee, waardoor er een brug gemaakt moet worden naar je wifi netwerk. Lidl heeft haar eigen bridge: de Lidl Gateway.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts