📢WINACTIE: Doe mee en maak kans op een slimme robotstofzuiger (€429)




Lichten bedienen met smartphone

lichten bedienen met smartphone

▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay

Verlichting bedienen met een aan en uit schakelaar is niet meer van deze tijd, we hebben continu te maken met slimme verlichting. Een handige optie om je licht te bedienen is via je smartphone, wij lichten dit verder uit in deze blog.

Een van de allergrootste pluspunten van een smart home is dat je apparaten eenvoudig kunt bedienen middels een app op je smartphone. Hoewel het natuurlijk nog veel slimmer kan (apparaten die automatisch hun gang gaan zonder bediening) ben ik zeker te spreken van de toegevoegde waarde hiervan. Het wordt helemaal mooi als je meerdere smart home producten met een centrale app kunt bedienen op je smartphone. Met een centrale smart home spil als Google Home is dit zo gefikst.



Met name het bedienen van lichten kan erg makkelijk via je smartphone. Een topper in mijn ogen? Philips Hue! Met een Philips Hue lamp toevoegen aan de Hue bridge, kun je hem vervolgens bedienen via je smartphone. Zo kun je hem onder andere dimmen en aan- en uitzetten! In deze blog vertel ik je graag meer over lichten bedienen met je smartphone.

Redenen voor lichten bedienen met smartphone

Vaak krijg ik vragen als “Waarom zou ik mijn smartphone willen gebruiken voor het bedienen van lichten, een lichtschakelaar is toch veel makkelijker?”. Ja, in veel gevallen klopt dit. We moeten het vooral niet moeilijker willen maken, maar er zijn ook veel functies die de bediening via een smartphone mogelijk maken wat bij een lichtschakelaar onmogelijk is. Ik zet het wat interessante functies voor je op een rij:

  • Je kunt lampen met elkaar koppelen via de app op je smartphone: zo kun je bijvoorbeeld met Philips Hue 5 slimme lampen in de woonkamer met elkaar combineren en deze toewijzen aan de woonkamer. Met een druk op de knop kun je alle lampen in de woonkamer aan of uitzetten.
  • Meer dan 16 miljoen verschillende kleuren gebruiken: met slimme verlichting met kleur kun je eenvoudig de kleur van de lampen instellen. Sterker nog: middels je smartphone krijg je vaak een mooi kleurenpallet waar je lekker door heen kunt schuiven. Je hebt keuze uit meer dan 16 miljoen verschillende kleuren, die je dus eenvoudig kunt instellen via je smartphone!
  • Zie via de smartphone welke lichten nog aan staan: met een koppeling met je smartphone, kun je vaak kijken welke lampen er nog aanstaan. Zet deze eenvoudig uit als je je op dat moment bevindt in een andere kamer.
  • Bedien lichten op een afstand met je smarpthone: lig je al in bed, maar bedenk je je dat de lichten naast de bank in de woonkamer nog aanstaan? Blijf lekker in bed liggen en bedien de lichten via je smartphone!
  • Bedien de lichten met spraak via Siri op je smartphone: het kan nog veel mooier! Door de lichten bijvoorbeeld te koppelen met HomeKit, kun je Hue bedienen met Siri. Zo kun je met spraakopdrachten de lampen dimmen, wijzigen in de kleur of ze aan en uitzetten.

Aardig wat slimme functies! Laten we nu bekijken wat je in huis kunt halen om straks de lichten te bedienen via de smartphone.



slimme verlichting ad

 Aanbieding! 

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

Bekijk aanbieding!



Dit heb je nodig voor het bedienen van je lichten met je smartphone

Helaas is het niet mogelijk om je peertje met een Nokia 3310 te bedienen. Nee, we dienen hiervoor wel wat smart home producten in huis te halen. Ik zet hieronder voor je op een rij wat je in ieder geval tot beschikking moet hebben, en geef daarna voorbeelden van de beste keuzes in mijn ogen om te beginnen met smart home verlichting. Ik ga er trouwens vanuit dat je al in het bezit bent van een smartphone.

Slimme lampen die te bedienen zijn met een app

Natuurlijk heb je hiervoor slimme lampen nodig. Deze dienen bediend te worden via een bijhorende applicatie die geschikt is voor jouw telefoon. Kijk daarom altijd naar de mogelijkheid voor een app voor iOS of Android, afhankelijk van jouw smartphone. Een goed voorbeeld van slimme lampen zijn de lampen van Philips Hue.

Een lampen bridge, zodat je lampen kunt toevoegen aan de app

Om lampen te kunnen koppelen met de app, dien je gebruik te maken van een lampen bridge. Een bridge is aangesloten op het netwerk, waarbij je vervolgens op de bridge lampen kunt aansluiten. Ik heb een kennisbank artikel gemaakt voor bridge, waar ik meer vertel over dit type product. In het geval van Philips Hue dien je gebruik te maken van de Hue Bridge. Een bridge is bijna altijd merkafhankelijk, hoewel er ook vaak omwegen zijn. Zo schreef ik eerder over Innr lampen koppelen met Hue.



Met bovenstaande zaken is lampen bedienen met een smartphone strakjes mogelijk!

starterskit google home

Advies: Philips Hue & Google Home Mini starterpack

Wanneer je net kennis hebt gemaakt met slimme lichten en nog niets in huis hebt, kan het super slim zijn om te gaan voor dit starterpack van Philips Hue. In het pakket vind je namelijk de nodige slimme lampen met kleur, een Hue bridge die noodzakelijk is om ze te kunnen bedienen met je smartphone én een Google Home Mini. Je kunt dus ook direct de lampen bedienen middels spraak! Hiervoor kun je namelijk Hue koppelen met Google Home. Met dit pakket ben je in een klaar om te beginnen met je smart home.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts