LG: webOS voor smart home apparaten, robotica & auto’s

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Het opensourceplatform van LG, webOS, zal hoogstwaarschijnlijk ingezet gaan worden voor smart home apparaten, robotica en auto’s.

lg webos smart home

© LG

Om dit te realiseren heeft LG opnieuw een overeenkomst gesloten met The Qt Company, een Fins softwarebedrijf. De twee bedrijven werken sinds 2014 samen aan webOS. Hiervoor was het platform in handen van HP.

Overeenkomst zorgt voor efficiëntere samenwerking

Volgens LG zal de nieuwe overeenkomst zorgen voor een nog efficiëntere samenwerking tussen de bedrijven, met een betere gebruikerservaring van klanten als uiteindelijk resultaat. Zo meldt LG dat dankzij de nieuwe overeenkomst webOS voort kan laten bestaan en makkelijker naar nieuwe apparaten gebracht kan worden. Met de name de combinatie van LG’s productkennis en de UX ervaring van QT zorgen voor een prachtig resultaat in de toekomst: “Our vision to create highly innovative, AI-powered and content-ready smart embedded devices using the webOS platform is more attainable with Qt as a partner“, aldus Dr. I.P. Park, CTO en President bij LG Electronics.

QT zal een sleutelrol gaan spelen in webOS auto

De samenwerking tussen de twee techbedrijven is niet nieuw: al sinds 2014 werkt LG samen met QT. Het opensourceplatform webOS was tot op heden met name te vinden in smart tv’s en op slimme informatiedisplays. Echter zal QT nu een grotere rol gaan spelen in webOS auto, gericht op infotainmentsystemen in auto’s: “Qt will also play a key role in the development of webOS Auto, planned for deployment in future automotive infotainment systems“, aldus LG in het persbericht.

webOS naar smart home apparaten, robotica en auto’s

LG is al jarenlang een toonaangevende speler op het gebied van consumentenelektronica. Ook innoveert het merk constant door: zo loopt het merk voorop met een slimme koelkast. Met de stap van LG om webOS uit te breiden naar smart home apparaten, robotica en auto’s, onderstreept het Zuid Koreaanse bedrijf het enorme vertrouwen in QT.

QT laat weten de samenwerking interessant te vinden om hiermee de ‘slimme’ stempel waarde te geven: “By collaborating with LG on this initiative, we’re able to make it easy as possible for our customers to build devices that bring a new definition to the word smart“, Juha Varelius, CEO van QT.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *