LG komt met HomeKit en AirPlay 2 ondersteuning voor oudere smart TV’s

lg update apple homekit airplay 2

▲ LG Smart TV, ter illustratie © Unsplash

Heb je een oudere LG smart TV uit 2018, dan hebben we mogelijk goed nieuws voor je. LG komt namelijk met een update voor tv’s uit 2018 voor ondersteuning van HomeKit en Airplay 2.

Diverse gebruikers op Reddit melden dat LG is begonnen met het uitrollen van een update waarbij smart TV’s uit 2018 ondersteuning krijgen voor HomeKit en AirPlay 2. Het kan hierbij gaan om verschillende smart TV’s.

Tóch HomeKit en AirPlay op LG smart TV’s uit 2018

Eerder kwam LG met het nieuws naar buiten dat oudere smart TV modellen uit 2018 geen ondersteuning zouden krijgen voor Apple HomeKit, het smart home systeem van Apple. Ook voor AirPlay 2 werd de ondersteuning van de baan geschoven.

Wel bracht LG in 2018 een speciale Apple TV applicatie uit voor haar smart TV modellen, maar een ondersteuning bleef uit. LG televisies werden vanaf 2019 wél uitgevoerd met ondersteuning voor AirPlay 2 en HomeKit.

Apple HomeKit en AirPlay 2

Waarom deze ondersteuning zo interessant is? Met ondersteuning van Apple HomeKit kunnen LG smart TV’s opgenomen worden in smart home scenario’s. Ook kunnen de tv’s dan bijvoorbeeld bediend worden via voice assistant Siri van Apple.

Met AirPlay 2 kunnen gebruikers makkelijk content streamen vanaf bijvoorbeeld een iPhone of iPad naar de LG televisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts