Lenovo Smart Clock 2 beschikt over een draadloze telefoonoplader

Lenovo Smart Clock 2
Lenovo Smart Clock 2 © Lenovo

▲ Lenovo Smart Clock 2 © Lenovo

De Lenovo Smart Clock 2 is een iteratie in de lijn van slimme wekkers van het bedrijf. Zijn voorgangers zijn prima slimme wekkers die beschikken over wat smarthomefunctionaliteiten.

Lenovo Smart Clock 2 aangekondigd

Dit keer is de grote, nieuwe toevoeging dat de slimme wekker voorzien is van een optionele, draadloze smartphoneoplader. Je kunt die aangewezen plek ook gebruiken voor het opladen van smartwatches. In principe kun je allerlei apparaten opladen, mits ze over Qi beschikken (dat is draadloze oplaadtechnologie).

De wekker heeft natuurlijk wat nieuwe dingen gekregen. Zo is er een aangepast design en is de wekker in drie kleurenopties beschikbaar: blauw, grijs en zwart. Bovendien is het zo dat 85 procent van het gebruikte plastic bestaat uit gerecycled materiaal, ook niet geheel onbelangrijk.

Qua design ziet de het apparaat er minder uit als een klok voor naast je bed en meer als een smart display. Het apparaat is dit keer een stuk hoger gemaakt. Ook is het zo dat het apparaat beschikt over een grotere kin. Dat is het deel onder het touchscreen met een formaat van 4 inch. Op die plek zitten nu 3W-speakers die 1,5 inch groot zijn.

Wat technische specs op een rijtje:

  • MediaTek MT8167S-processor
  • 1 GB aan werkgeheugen
  • 8 GB aan opslagruimte
  • Wifi 4
  • Bluetooth 4.2
  • Microfoon

Inclusief dock moet de het apparaat negentig euro kosten. Waarschijnlijk komt de slimme wekker in augustus op de markt, al is nu nog niet duidelijk of dit ook voor Nederland geldt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts