Lampen op afstand bedienen met smartphone

▲ Lampen bedienen met je smartphone via een app © Canva

Tegenwoordig is de markt van smart lampen die op afstand te bedienen zijn met je smartphone erg groot. Deze lampen kunnen vaak ontelbare kleuren weergeven en zijn een echte sfeermaker in je huis. Op deze pagina vind je alle informatie over waarom het handig is om lampen op afstand te bedienen met smartphone, hoe je lampen op afstand kunt bedienen met smartphone en buitenverlichting die je op afstand kunt bedienen met smartphone. Naast dat het leuk is, zorgt dit ook voor een beetje meer veiligheid.

Waarom is het handig om verlichting te bedienen op afstand

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom wij op afstand bedienbare verlichting aanraden. Ten eerste kun je met deze verlichting altijd zorgen voor de juiste sfeer in huis. Omdat deze lampen vaak ontelbare kleuren kunnen projecteren kies je met één druk op de knop voor een warmere of juist koelere setting.

Daarnaast besparen slimme lampen vaak een hoop stroom. In tijden waarin de energieprijzen door het dak schieten is dit een aangename meevaller. Dit komt onder andere door het zuinige led licht dat deze lampen gebruiken. Ook kun je in iedere kamer een sensor ophangen zodat je puber nooit meer per ongeluk zijn licht vergeet uit te doen.

Verder hoef je met smart lampen nooit in een donker huis aan te komen (met een sensor buiten) en hoef je, wanneer je lekker lui op de bank onder een dekentje zit, niet meer van de bank af. Wat ons betreft genoeg voordelen!

Kom je helemaal niet thuis, maar wil je wel dat het lijkt of er iemand thuis is? Dan kunnen slimme lampen ook een uitkomst zijn. Zo kun je op afstand de lampen met app aanzetten, waardoor het lijkt of er iemand thuis is. Dit kan bijvoorbeeld inbrekers afschrikken wanneer je op vakantie bent of nog op werk.

Hoe lampen op afstand bedienen met smartphone?

Om je slimme lampen op afstand te bedienen met je smartphone is er niet meer nodig dan de juiste lampen en een wifi netwerk. In onze top 10 beste smart lampen hebben wij een duidelijk overzicht gemaakt van de beste smart lampen die nu op de markt zijn. Eén van de populairste en meest bekende merken is Philips Hue, maar er zijn ook veel Philips Hue alternatieven.

philips nue white color startpakket

Philips Hue Ambiance starterset

De perfecte start om te beginnen met slimme verlichting. Bij deze Philips Hue Ambiance startset krijg je een drie White and Color Ambiance lampen, een dimmer switch om de lampen aan of uit te zetten of een scene te starten en natuurlijk ook een Hue bridge.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Er zijn verschillende soorten slimme lampen, lampen die je in een bestaande armatuur kunt draaien of complete armaturen met daarin slimme lampen. Om zo’n slimme lamp in een bestaande armatuur te gebruiken, moet je deze simpelweg in een normale lamp fitting draaien. Daarna kun je de lamp verbinden met het wifi netwerk. Met de juiste applicatie op je smartphone kun je vervolgens de lamp besturen.

Ook heb je de mogelijkheid om bestaande lampen in je huis op een slimme manier te gebruiken, hiervoor kun je een slimme stekker gebruiken. Dit principe werkt hetzelfde als een slimme lamp, alleen kun je hiermee de stekker in het stopcontact bedienen. Lees hier meer over hoe deze slimme stekkers werken.

philips hue smart plug

Philips Hue smart plug – Slimme stekker

Met de Philips Hue smart plug kun je “domme” lampen of apparaten slim maken. Doe de stekker van een oude lamp in de plug en je kunt de plug met je smartphone aan- of uitzetten. Kan handig zijn wanneer je een armatuur in huis hebt waar geen Philips Hue lamp in. Met deze plug kun je de lamp alsnog op een slimme manier bedienen en meenemen in je Philips Hue scenario’s.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Ook handig: buitenverlichting met app bedienen

Als je binnenverlichting slim kan, waarom dan niet buiten? Ook buitenverlichting kun je op een slimme manier bedienen. Het is erg handig om buiten verlichting in te stellen op bepaalde tijden. Met Philips Hue lampen kun je bijvoorbeeld de lampen automatisch aan laten gaan wanneer de zon onder gaat.

Eén keer hoef je dit in te stellen in de app. Je kunt dan aangeven welke lampen er aan moeten. Ook geef je aan in welke setting en in welke kleuren. Zo kun je de lampen automatisch feller laten schijnen naarmate het donkerder wordt. Lees hier alles over de mogelijkheden voor slimme buitenverlichting.

Extra tip: kies voor één systeem

Hierboven hebben we Philips Hue veel als voorbeeld gegeven, maar er zijn veel meer merken waarvan je gebruik kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een goedkoper alternatief: Innr. Naast Innr zijn er nog tal andere merken die slimme lampen aanbieden. Wel is het belangrijk dat je kiest voor één systeem, want zo hoef je ook maar één app te gebruiken om je lampen te bedienen en zo houdt je beter overzicht van alle lampen.

Ook is het mogelijk om lampen van verschillende merken met het systeem van Hue te koppelen. Wij raden dan aan om het besturingssysteem van Philips Hue te gebruiken en daaraan kun je dan aan koppelen van andere merken. Je kunt bijvoorbeeld IKEA TRADFRI lampen koppelen met Philips Hue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts