Lampen bridge

Advies voor een lampen bridge kopen

lampen bridge kopen
Home » Lampen bridge

Voor het opbouwen van een smart home verlichting systeem is een bridge noodzakelijk. Met name bij het koppelen en bedienen van verschillende lampen op afstand is een bridge een must, die als het ware het centrale punt is van het verlichtingssysteem. Een lampen bridge maakt het mogelijk om lampen te bedienen via bijvoorbeeld je smartphone. Op deze pagina ontdek je de populairste lampen bridges voor diverse merken en geven we je advies zodat jij de juiste bridge kopen kunt.

Populaire lampen bridges van dit moment

Selectie van populaire lampen bridges

trust smart home bridge
Trust
Zigbee
Bridge
innr bridge
Innr
BG 110
Bridge
philips hue bridge
UITGELICHT
Philips Hue
Bridge versie 2
arlo lights bridge
Arlo
Lights
Bridge
sonof lampen bridge
Sonof
Bridge
Systeem

Functies van een lampen bridge

Een bridge voor verlichting maakt het mogelijk om bijvoorbeeld meerdere lampen eenvoudig op een centrale plek te kunnen bedienen via je smartphone. Een bridge voor slimme lampen heeft daarnaast nog wat eigenschappen die we even voor je op een rij zetten.

De 3 belangrijkste eigenschappen van een lampen bridge:

 1. Bridges zijn merkspecifiek: een belangrijke eigenschap van een bridge is dat ze ‘merkspecifiek’ zijn. Dit houdt in dat bijvoorbeeld een Philips Hue bridge bedoelt is voor Hue lampen. Echter zijn er altijd wel met kleine omwegen koppelingen te realiseren. Zo schreef ik een handleiding voor IKEA slimme verlichting koppelen aan Philips Hue. Echter zitten hier altijd wel wat haken en ogen aan.
 2. Koppelen van meerdere lampen: wanneer jij meerdere lampen wilt groeperen is een bridge noodzakelijk. Met sommige bridges kun je wel tot 500 lampen koppelen, erg handig en vooral efficïent. Zo houd je het overzicht!
 3. Maakt het mogelijk om op afstand te bedienen: wanneer jij lampen op afstand wilt bedienen, is een bridge noodzakelijk. Stel dat jij al vanaf de bank de lampen aan en uit wilt kunnen zetten via een bijgeleverde applicatie, gaat dit altijd met behulp van een bridge.

Geen lampen bridge is ‘goed’ of ‘minder goed’. Elk merk heeft vaak zijn eigen bridge. Zo is er een speciale bridge voor de Tradfri lampen van IKEA en heeft Philips voor de Hue lampen ook weer een aparte bridge.

Voordelen van een lampen bridge

Door gebruik te maken van een bridge bij verlichting geniet je pas van de voordelen van bijvoorbeeld slimme lampen. Je koopt slimme lampen juist om deze op afstand te bedienen, iets wat zonder tussenkomst van een bridge praktisch onmogelijk is. Laten we de voordelen eens opsommen.

 • Op afstand bedienen van slimme lampen: een van de mooiste voordelen van smart home producten is dat je deze op afstand kunt bedienen. Met lampen bereik je dit voordeel door gebruik te maken van een bridge.
 • Veilige verbinding met jouw netwerk: door de tussenkomst van een bridge zijn slimme lampen niet direct aangesloten op jouw netwerk. Hiermee wordt de veiligheid van jouw netwerk gewaarborgd.
 • Altijd up to date lampen: wanneer een leverancier van lampen een update doorvoert (wellicht het dichten beveiligingslek of een nieuwe functie), dan wordt deze automatisch doorgevoerd bij je lampen middels de bridge.
philips hue bridge

★★★★★ – “Philips Hue is een van de betere keuzes voor een smart verlichtingssysteem. Met de bridge kun je de lampen op afstand eenvoudig bedienen!

Uitgelicht: Philips Hue bridge versie 2

Als je nog geen verlichtingssysteem in je smart home hebt, raden wij je aan om eens te kijken naar Philips Hue lampen. Met deze Philips Hue bridge wordt het bedienen van de lampen ontzettend simpel! Daarbij kun je er wel 50 koppelen en kun je ook nog eens 12 soorten Philips Hue accessoires koppelen met deze bridge.

Eigenschappen

 • 50 Philips Hue lampen koppelen
 • 12 Philips Hue accessoires koppelen
 • Lampen besturen via app

Onze tips voor een lampen bridge kopen

Zoals ik al eerder beschreef in deze handleiding is geen bridge voor verlichting ‘goed’ of ‘slecht’. Je kunt wel een goede keuze maken door een bridge te kopen die aansluit op de door jou wellicht eerder aangekochte lampen. We zetten alle tips op een rij, zodat we jou helpen bij een bridge kopen die past bij jouw wensen en smart home verlichtingssysteem.

 • Let altijd goed op het merk van de bridge: een bridge is merk afhankelijk. Het is daarom altijd belangrijk om te kijken van welk merk jij een verlichtingssysteem wilt opzetten. Ga je bijvoorbeeld voor Philips Hue lampen, dan is een Hue bridge noodzakelijk.
 • Lees ervaringen en reviews van specifieke lichtsystemen: voor je gelijk slimme verlichting en een bridge gaat aanschaffen is het slim om ervaringen te lezen van eerdere kopers. Heb jij Innr lampen op het oog vanwege de aantrekkelijke prijs? Lees dan eens wat anderen hierover zeggen en vinden.
 • Bekijk de mogelijkheden met de app/bridge koppeling: veel bridges werken op smartphones vanaf een bepaalde software. Het laatste wat je wilt is dat je een peperduur verlichtingssysteem aanlegt wat vervolgens niet te bedienen is via jouw telefoon of tablet. Ga daarom altijd op onderzoek uit naar wat compatible is!
 • Kijk altijd naar de kosten van een bridge voor je een slim product koopt: wil jij een slim deurslot kopen? Kijk dan ook altijd naar de prijs van de bridge die ‘noodzakelijk’ is om pas te genieten van de voordelen. We zijn helaas voorbeelden tegengekomen bij smart home producten, waarbij de bridge de helft van de prijs van het smart home artikel was.
 • Ga op onderzoek uit naar meer koppelmogelijkheden: hoewel een bridge altijd merkspecifiek is, zijn er altijd wat omweggetjes om alsnog diverse merken van producten in dezelfde productgroep te verbinden met een bridge. Denk aan mijn eerdere voorbeeld, waarbij ik IKEA verlichting koppelde met een Hue bridge.

Mocht je een specifieke vraag hebben over een bridge of op zoek zijn naar een bepaalde oplossing voor bijvoorbeeld jouw verlichtingssysteem, dan kun je ons altijd een berichtje sturen, zodat wij met je mee kunnen denken.

Lampen bridges vergelijken

Vergelijk de beste lampen bridges op relevante factoren

Smart home bridgeGeschikt voor productgroepAantal te koppelen productenGeschikt voor merkPrijs indicatie
Trust Smart Home Zigbee BridgeLampen200Trust Smart Home
Philips Hue
€ 29,99
Innr BG 110 BridgeLampen100Innr€ 59,95
Philips Hue bridge versie 2Lampen50Philips Hue€ 52,95
Arlo Lights BridgeLampenOp bereik (30 meter)Arlo Lights€ 60,95
Sonoff BridgeLampen/SensorenOnbekendDivers€ 24,95

Populaire bridges voor lichtsystemen

Van deze merken kun je het best een bridge kopen voor lichtsystemen

innr bridge systeem

Innr Bridge voor lampen

Om slimme lampen van Innr te kunnen bedienen via je smartphone of tablet ben je genoodzaakt om een Innr bridge aan te schaffen. Deze bridge werkt super simpel en maakt het toevoegen van nieuwe lampen onwijs simpel. Ook kun je naast de Innr-app gebruik maken van een makkelijke afstandsbediening als je dit wenst.

philips hue bridge systeem

Philips Hue bridge voor lampen

Op het gebied van slimme verlichtingssystemen is Philips Hue een topper. Met name de makkelijke koppelingen met andere smart home producten zijn interessant. Door gebruik te maken van de Philips Hue bridge kun je eenvoudig meerdere slimme lampen toevoegen en deze bedienen via de Hue-app!

Lampen bridge ontwikkelingen en nieuws

hue bridge installeren
hue bedienen met siri
hue koppelen met homekit
innr lampen koppelen met hue
smart+ switch
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)