Kruidvat Smart Home met Amazon Alexa koppelen

Rob Tigchelaar Laatste update: 17-11-2020

Onlangs kwam Kruidvat met het nieuws naar voren dat zij haar eigen smart home assortiment gaat verkopen. Heb je een Amazon Alexa speaker in huis staan? Dan kun je verschillende apparaten bedienen met spraak. In dit artikel lichten we uit hoe je Kruidvat Smart Home met Amazon Alexa koppelen kunt.

kruidvat smart home met amazon alexa koppelen

Kruidvat Smart Home stekker met Alexa app © B.Tigchelaar/Smarthomeweb.nl

Sinds enige tijd kun je bij Kruidvat smart home producten kopen. Het gaat verder dan enkele slimme lampen: zo is er een slimme stekker te vinden en ontdekken we zelfs slimme sensoren binnen het Kruidvat Smart Home assortiment. Naast een zeer voordelige prijs is er nog een groot voordeel: de smart home producten ondersteunen spraakbediening.

Je kunt hiervoor gebruik maken van Google Assistant of Amazon Alexa. Deze laatste spraakassistent staat centraal in dit artikel. Laten we eerst eens kijken waarom het interessant om Kruidvat Smart Home met Amazon Alexa te koppelen.

Redenen voor Kruidvat Smart Home met Amazon Alexa koppelen

Wanneer je smart home producten in huis hebt gehaald, zul je al snel na gaan denken om ze nog slimmer te gaan gebruiken. Zo wil je slimme verlichting wellicht niet alleen met je smartphone bedienen, maar wil je ze ook met spraak aansturen. Hier hebben we gelijk al een reden te pakken om na te denken over een koppeling met Amazon Alexa: als je bijvoorbeeld een Amazon Echo smart speaker in huis hebt staan, kun je verschillende Kruidvat Smart Home producten verbinden!

Een andere reden om na te denken over een koppeling met Amazon Alexa is het volgende: stel dat jij reeds smart home apparaten in huis hebt hangen en deze ook werken met Alexa, dan kun je ze centraal bedienen. Zo voorkom je dat je voor diverse smart home merken allemaal verschillende applicaties moet gebruiken (wat natuurlijk helemaal niet slim is).

Ben jij al wat verder in de wereld van slimme producten? En wil je niet alleen Kruidvat Smart Home apparaten met elkaar laten praten, maar ook andere smart home producten? Dan kun je Amazon Alexa als centraal smart home systeem gebruiken. Je kunt dan complete smart home scenario’s maken met diverse gekoppelde apparaten.

In het kort de grote voordelen van een koppeling met Amazon Alexa op een rij:

 • Centraal bedienen van al je smart home apparaten
 • Kruidvat Smart Home aansturen met spraak via Alexa
 • Diverse smart home producten opnemen in Alexa smart home scenario’s

Kruidvat Smart Home producten die Alexa ondersteunen

Niet alle smart home producten van Kruidvat lijken spraakbediening te ondersteunen. Zowel bij de productbeschrijving als op de verpakking vermeldt Kruidvat welke producten wél met spraak aangestuurd kunnen worden middels Amazon Alexa. Het gaat om de volgende slimme apparaten:

 • Kruidvat Smart Plug: de slimme stekkers bieden ondersteuning. Zo kun je klassieke apparaten die er op aangesloten worden aansturen met een gesproken opdracht.
 • Kruidvat Smart LED lampen: de slimme lampen (ook RGB varianten) kunnen ook met spraak bediend worden. Zowel met Amazon Alexa als Google Assistant.

Stappenplan: Kruidvat Smart Home met Amazon Alexa koppelen

Voor je begint met onderstaand stappenplan, is het goed om eerst al een Kruidvat Smart Home account te hebben aangemaakt en de producten succesvol te hebben toegevoegd. Ook gaan we ervan uit dat je reeds in het bezit bent van de Amazon Alexa app en hier een account voor hebt aangemaakt. Alles paraat? Dan kunnen we beginnen!

 1. Open de Amazon Alexa app op je smartphone of tablet
 2. Ga naar het hoofdmenu en selecteer Skills
 3. Zoek daar naar de Kruidtvat Smart Home app en klik op Inschakelen
 4. Bevestig dat je in Nederland woont en log in met je Kruidvat Smart Home accountgegevens
 5. Amazon vraagt nu in een nieuw scherm om toestemming om gebruik te mogen maken van je account, geef toestemming
 6. Keer nu terug naar je Amazon Alexa app en selecteer daar de Kruidvat Smart Home apparaten die je wil verbinden
 7. De koppeling is nu succesvol gemaakt

Voeg je op een later moment nieuwe apparaten toe aan de Kruidvat Smart Home app die ook Alexa ondersteunen? Dan kun je ze in enkele ogenblikken automatisch laten toevoegen aan de Amazon Alexa app. Je hoeft hiervoor alleen maar te zeggen: “Alexa, discover devices”.

Voorbeeld Alexa Skills voor Kruidvat smart home producten

Na het maken van een succesvolle koppeling, kun je de smart home producten van Kruidvat bedienen met spraak via Alexa. Om je een beeld te geven van de mogelijkheden, hebben we enkele Alexa Skills – zoals Amazon de spraakopdrachten noemt – op een rij gezet:

 • “Alexa, turn on the livingroom light”
 • “Alexa, turn off the bedroom light”
 • “Alexa, set the livingroom light to 50%”
 • “Alexa, set the bathroom light to cool white”

Zoals je in bovenstaande Alexa Skills kunt zien is het van belang dat je de producten toewijst aan de juiste kamers binnen je smart home. Ook het hernoemen van je producten – bijvoorbeeld de slimme stekker veranderen naar de naam van het aangesloten apparaat – is hierbij aan te raden. Hou er rekening mee dat Alexa geen Nederlands ondersteunt.

Kruidvat Smart Home in het Nederlands bedienen met spraak

Wel belichten we nog een nadeel van een koppeling met deze voice assistant. Helaas is Amazon Alexa nog niet in het Nederlands beschikbaar, zoals we daarnet aangeven. Wel zien we dat Amazon steeds meer haar pijlen op de Nederlandse markt lijkt te richten. Zo introduceerde ze onlangs internationale versies van de Amazon Echo Dot in Nederland.

Wil je liever Nederlandse spraakopdrachten gebruiken? Bekijk dan hier Kruidvat Smart Home met Google Home koppelen!

FAQ: Veelgestelde vragen over Kruidvat smart home bedienen met Alexa

Is het mogelijk om de verschillende smart home apparaten van Kruidvat te bedienen met een Amazon smart speaker? En kan dit dan ook in het Nederlands? We zetten deze en andere gerelateerde veelgestelde vragen in onderstaande FAQ.

Kan ik Kruidvat Smart Home koppelen met Amazon Alexa?

Ja, er zijn verschillende smart home producten van Kruidvat die Alexa ondersteunen als spraakasssitent.

Waarom is Kruidvat Smart Home verbinden met Alexa interessant?

Je kunt dan apparaten bedienen met spraakopdrachten (Alexa Skills) en ze centraal bedienen in een app.

Welke Kruidvat Smart Home producten werken met Amazon Alexa?

Op dit moment werken slimme stekkers (smart plugs) en slimme verlichting (smart (RGB) LED lampen) van Kruidvat met Alexa.

Kan ik via Alexa de Kruidvat Smart Home producten in het Nederlands bedienen ?

Nee, helaas is Amazon Alexa nog niet in het Nederlands ondersteund. Wel werken de Kruidvat Smart Home producten ook met Google Assistant, die wél Nederlands communiceert.

Heb jij een vraag of loop je vast bij het maken van een koppeling? Laat dan een reactie achter of stuur ons een berichtje, zodat we met je mee kunnen kijken.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *