Kruidvat Smart Home met Google Home koppelen

kruidvat smart home koppelen met google home

▲ Kruidvat Smart Plug met Google Nest Audio © R. Tigchelaar

Kruidvat heeft haar eigen smart home assortiment gelanceerd. Verschillende smart home producten, waaronder een slimme stekker en verschillende slimme lampen, ondersteunen Google Assistant. Je kunt ze dus bedienen met spraak. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je Kruidvat Smart Home met Google Home koppelen kunt.

Een slimme stekker, verschillende slimme lampen en zelfs een slimme bewegingsmelder. Je vindt het vandaag de dag gewoon bij de lokale Kruidvat in de winkelstraat. Bij de lancering van Kruidvat Smart Home, zoals de winkelketen haar assortiment noemt, werd al snel bekend dat onder andere Google Assistant ondersteund wordt door diverse smart home producten. Laten we kijken waarom een koppeling met Google Home interessant is en hoe je dit kunt realiseren.

Waarom Kruidvat Smart Home met Google Home koppelen?

Het is interessant om eerst eens te kijken naar de redenen om Kruidvat Smart met Google Home te koppelen. Zoals je waarschijnlijk wel weet biedt Google Home de mogelijkheid om gekoppelde apparaten met spraak te bedienen. Dit is mogelijk met de voice assistant van Google Nest: Google Assistant. Met diverse spraakopdrachten (bekijk hier een lijst met alle Google Home commands) kun je gekoppelde apparaten aansturen.

Daarnaast is het interessant om diverse smart home apparaten op te nemen in geautomatiseerde smart home scenario’s. Heb jij bijvoorbeeld al een slimme lamp van Philips Hue en wil je deze tegelijk met een slimme lamp van Kruidvat activeren, dan is een koppeling met Google Home noodzaak.

Tenslotte kan je natuurlijk ook de wens hebben om verschillende smart home producten op een centrale plek te bedienen. Want niemand zit te wachten om slimme apparaten in een smart home via verschillende applicaties te bedienen.

De redenen voor het koppelen nog een keer kort op een rij:

 • Je kunt Kruidvat apparaten met spraak via Google Assistant aansturen
 • Je kunt diverse Kruidvat smart home producten in bestaande Google Home scenario’s opnemen
 • Je kunt al je smart home producten in één app bedienen in plaats van meerdere

Let er wel op dat je een smart speaker of smart display mét Google Assistant nodig hebt om de gekoppelde apparaten met spraak aan te kunnen sturen. Denk bijvoorbeeld aan de Google Nest Hub of deze nieuwe Google Nest Audio.

Deze Kruidvat smart home apparaten ondersteunen Google Home

Niet alle smart home producten die we in de schappen zien liggen bij Kruidvat ondersteunen Google Home. Althans, het wordt niet specifiek genoemd bij bijvoorbeeld een slimme bewegingsmelder of een raam- en deursensor. De apparaten waar Kruidvat wel vermeldt dat ze werken met Google Assistant zijn:

Let goed op de verpakking als je strakjes Kruidvat smart home producten gaat kopen. Wanneer deze werkt met Google Home staat er ‘Works with the Google Assistant’ op vermeldt.

kruidvat smart home werkt met google assistant

Op de verpakking staat de mogelijke ondersteuning voor Google Assistant vermeld. © M. Reijneveld/Smarthomeweb.nl

Stappenplan Kruidvat Smart Home koppelen met Google Home

We gaan er voor nu vanuit dat je reeds een Google Home account hebt én dat je de apparaten al geactiveerd hebt via de Kruidvat Smart Home app. Beiden gereed? Dan kun je onderstaand stappenplan gebruiken om Kruidvat Smart Home met Google Home te koppelen.

 1. Open de Google Home app op je smartphone of tablet
 2. Klik linksboven op het plusje en klik op Apparaat instellen
 3. Druk vervolgens op Heb je al iets ingesteld?
 4. Selecteer de Kruidvat Smart Home app (tip: gebruik het vergrootglas om te zoeken)
 5. Bevestig dat je in Nederland (of België voor onze Zuiderburen) bent en log in met je Kruidvat smart home accountgegevens
 6. Klik nu op Link account en klik vervolgens op Authorize
 7. Je krijgt nu alle toegevoegde Kruidvat Smart Home producten te zien; selecteer degenen die je wil koppelen met Google Home
 8. Kies het huis waar jij de Kruidvat Smart Home apparaten aan wil koppelen binnen de Google Home app

Je hebt nu een succesvolle koppeling gemaakt met Kruidvat Smart Home en Google Home! Loop je ergens vast of kom je er niet uit? Laat dan direct een berichtje achter onderaan de pagina of stuur ons gerust even een berichtje.

Extra tips voor een goede integratie met Google Home

Na het succesvol koppelen van Google Home en de verschillende Kruidvat smart home producten, kun je nog wat extra stappen zetten om te zorgen voor een nóg betere integratie. Je kunt de verschillende Kruidvat smart home producten namelijk een naam geven, zodat je ze makkelijk via Google Assistant met spraak aan kunt sturen. Bekijk deze en onze andere tips voor een top-koppeling:

 • Wijs de apparaten toe aan de juiste kamer, zodat je strakjes de juiste apparaten in de goede kamers aan kunt sturen
 • Verzin een duidelijk uitspreekbare naam en wijzig de naam van de apparaten in de Google Home app
 • Groepeer de verschillende Kruidvat apparaten met andere smart home apparaten in de Google Home app om ze samen te laten werken in smart home scenario’s.

FAQ: Veelgestelde vragen over Kruidvat met Google Assistant bedienen

Toen we schreven over de lancering van Kruidvat Smart Home kregen we enkele vragen binnen over een mogelijke koppeling met Google Home. Welke smart home producten van de winkel ondersteunen namelijk Google Assistant spraakbediening? En is het koppelen met nog meer voice assistants mogelijk? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen in onderstaande FAQ.

Werkt Kruidvat Smart Home met Google Home?

Ja, verschillende Kruidvat Smart Home producten ondersteunen Google Home, waardoor je ze via Google Assistant met spraak kunt aansturen.

Welke smart home producten kan ik koppelen met Google Home?

Op dit moment ondersteunen slimme stekkers en diverse slimme lampen van Kruidvat Google Assistant. Deze kun je dus koppelen.

Hoe weet ik welke Kruidvat smart home producten ik kan koppelen?

Op de verpakking van smart home producten van Kruidvat die werken met Google Assistant ontdek je een symbool en de tekst ‘Works with the Google Assistant’.

Is het koppelen met Google Home makkelijk?

Ja, het is zeer makkelijk om een koppeling te maken. Hou er wel rekening mee dat je de apparaten reeds geactiveerd moet hebben en dat je ook een Google Home account hebt!

Heb jij een aanvullende vraag of heb je feedback op ons stappenplan? Laat dan gerust een reactie achter onderaan de pagina of stuur ons een berichtje.

2 comments
 1. Vraagje: ik heb een kruidvat camera “works with google”, maar ik kan met de hub iig niet streamen. Het aan/uitzetten van de camera lukt ook niet via de assistent. “Het lijkt erop dat dit apparaat niet gekoppeld is.”, Is er bekend wat een commando is die wél zou moeten werken?
  “Stream camera-naam” werkt niet…

 2. Ik heb ook een “Kruidvat Smart Dual Plug” bestel, maar ik kan niet via google home koppelen (alleen via de kruidvat app). Ik heb drie kruidvat lichten en werken wel met allebei apps, maar de dual plug niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Speakers rechtstreeks op tv aansluiten

Speakers rechtstreeks op tv aansluiten

Niet alle luidsprekers kunnen rechtstreeks aan je televisie worden gekoppeld, in veel gevallen is een versterker noodzakelijk. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om je luidsprekers direct met je televisie te verbinden.
Lees meer