KRO lanceert gratis luisterboek voor smart speakers

luisterboek voor smart speakers

KRO-NCRV lanceert een nieuw gratis luisterboek voor smart speakers. Het interactieve luisterboek heet ‘Verhalen uit het Nest’ en is bestemd voor jonge luisteraars tussen de 4 en 7 jaar. De luisteraars kunnen zelf een sturing geven aan het verhaal, door antwoord te geven op vragen die gesteld worden. Om het gratis luisterboek te activeren dienen gebruikers te zeggen “Hé Google, praat met ‘Verhalen uit Nest”.

luisterboek voor smart speakers

▲ © Smarthomeweb

Gratis luisterboek op smart speakers ‘Verhalen uit Nest’

Verhalen uit Nest is de naam van de interactieve luisterboek wat KRO-NCRV gelanceerd heeft. Het luisterboek is gratis te gebruiken door eigenaren van een smart speaker of smart display van Google die Nederlandse ondersteuning biedt. Hierbij kun je denken aan een Google Home Mini of een Google Nest Hub.

Gericht op jonge luisteraars die zelf verhaallijn bepalen

Er is sprake van een interactief luisterboek, waar ‘interactief voorgelezen’ wordt. Hierbij krijgen de luisteraars steeds vragen, waarmee zij richting geven aan het verhaal. KRO-NCRV richt zich op de jonge luisteraars tussen de 4 en 7 jaar met het gratis luisterboek.

Ook via Google Assistant app op smartphone

Hoewel ‘Verhalen uit Nest’ geschikt is voor smart speakers of -displays, is er ook gewoon de mogelijkheid om te luisteren via de Google Assistant app op smartphones. Op die manier kunnen ook mensen zonder zo’n slimme luidspreker genieten van het interactieve verhaal. Het verhaal begint met een pratende boom die vraagt wat je naam is en – als je te ver van de speakers af zit – dichterbij komt zitten.

Luister hieronder een fragment van ‘Verhalen uit Nest’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts