Kobo inloggen met Bol.com

koppelen bol.com aan kobo

▲ Ring Spotlight Cam © Ring

Op Smarthomeweb.nl schrijven we dagelijks berichten over slimme producten, denk aan slimme deurbellen, thermostaten of sloten. Allemaal apparaten die de “gewone niet slimme” apparaten vervangen. Ook een e-reader vinden wij behoren tot slimme apparaten. Zo vervangt een e-reader de papieren boek en kun je gemakkelijk honderden boeken mee nemen op vakantie, zonder dat je koffer vol zit en 100 kilo weegt.

Heel makkelijk natuurlijk zo’n e-book en helemaal wanneer je ook nog eens een Kobo Plus abonnement hebt. Met een Kobo Plus abonnement kun je oneindig veel boeken downloaden en zelfs beluisteren voor een maandelijks bedrag. Echter merken we dat veel lezers na het aanschaffen van een Kobo Plus abonnement niet weten hoe ze het account kunnen koppelen met hun e-reader. Om deze reden staat deze blog in het teken van Kobo Plus en hoe je moet inloggen met Kobo met je Bol.com account.

Inhoud van dit artikel

Wat is Kobo Plus?

Kobo Plus is een dienst van de webwinkel Bol.com in samenwerking met Kobo. Bol.com is je waarschijnlijk wel bekend, maar die verkoopt bijna alles en ook e-books. Kobo is een fabrikant van e-readers. Met de Kobo Plus dienst kun je ‘legaal’ e-books downloaden en lezen op je e-reader of via de Kobo Plus app.

Naast e-books is er ook een mogelijkheid om luisterboeken te beluisteren, hiervoor heb je wel een ander account voor nodig. Kobo en Bol.com bieden drie verschillende abonnementsvormen aan:

Op moment van schrijven kunnen we meer dan 350.000 e-books en 30.000 verschillende luisterboeken downloaden, bekijk hier het aanbod. Erg aantrekkelijk wanneer je een echte lezer bent, zo is een boek gemiddeld € 20,00 en dan heb je slechts één boek. Met dit een abonnement heb je toegang tot 350.000 verschillende e-books voor slechts € 9,99.

Waarom Bol.com koppelen aan Kobo?

Echter blijkt na het afsluiten van een Kobo Plus abonnement dan het inloggen met Bol.com niet helemaal duidelijk is. Om deze reden hebben we deze Kobo Plus inloggen Bol.com bericht geschreven. Wel is het belangrijk om te weten waarom Bol.com dient te koppelen met Kobo.

Het makkelijke van het koppelen van Bol.com aan je Kobo e-reader, is dat je e-book automatische gesynchroniseerd worden met je e-reader. Kortom het is erg omslachtig wanneer je een e-book gedownload hebt, je deze ook nog handmatig via je computer op je e-reader moet zetten. Met een koppeling met Kobo Plus en je Bol.com account hoef dit niet.

Wanneer je inlogt met je Bol.com account kun je namelijk via je e-reader, smartphone, tablet, of computer een boek downloaden en deze staat dan ook direct in je bibliotheek, daarnaast onthoudt Kobo Plus ook op elk apparaat waar je bent gebleven met lezen.

Let op: wel dien je een Kobo e-reader te hebben voor het inloggen met Bol.com.

kobo clara hd ereader

Kobo Clara HD e-reader

Nog geen Kobo e-reader voor al je Bol.com boeken? Dan is deze Clara HD een goede keuze in mijn ogen! Met een geheugen van 8GB voldoende ruimte voor eindeloos leesplezier.

Bekijk

kobo inloggen met bol.com

Met Bol.com inloggen op je Kobo e-reader

Dan zijn we eindelijk aan gekomen bij de stappen voor Bol.com inloggen met je Kobo e-reader. Mocht je geen Kobo e-reader hebben dan kun je wel gebruik maken van Kobo Plus met je smartphone, tablet of computer. Bekijk hier de stappen voor het inloggen met Bol.com:

  1. Zorg dat je Kobo Plus e-reader de laatste update heeft: dit check je door naar de instellingen te gaan en op het kopje “synchroniseren en updates” te klikken.
  2. Ga naar de inlogmogelijkheid op je e-reader: dit doe je door op het menu te klikken (drie horizontale lijnen) linksboven te drukken. Het eerste kopje is accounts, klik hier op. Log hier in met het Bol.com account waarmee je het Kobo Plus account hebt geactiveerd.

Na deze twee stappen staat je Kobo Plus gekoppeld met je e-reader.

Bol.com boeken lezen via Kobo ebook app

Om Bol.com e-books te lezen via Kobo, kun je goed gebruik maken van de Kobo ebook app. Met deze app kun je gewoon inloggen met je accountgegevens en genieten van een aantal mooie voordelen. Ik zet ze voor je op een rij:

  • Al je Bol.com boeken verschijnen in de app: na het inloggen met je Bol.com accountgegevens komen je reeds gekochte Bol.com e-books direct in de Kobo bibliotheek te staan!
  • Hulp bij lastige woorden met woordenboek optie: als je lekker aan het lezen bent en een specifiek woord niet begrijpt, hoef je niet de app af te sluiten om de betekenis van het woord op te zoeken. In de Kobo ebook app ontdek je namelijk een woordenboek!
  • Handige synchronisaties: ben je gestopt met lezen, dan wil je niet bij het gebruiken van een ander device weer de juiste passage in het e-book op te hoeven zoeken. Door goede synchronisaties worden al je instellingen en leesgegevens onthouden!
  • Pas het e-book aan naar jou wensen: zijn de lettertjes te klein of vind je de het scherm te vel tijdens de wat donkere avonduurtjes? Pas dit soort zaken eenvoudig aan via de Kobo app!

Tip: Kobo Plus abonnement bij Bol.com

Zelf noem ik het wel eens gekscherend ‘de Netflix onder de boeken’: Kobo Plus! Kobo Plus is een abonnement waarbij je onbeperkt boeken kunt lezen. Als jij een boekenwurm bent kan dit een voordelige zet zijn, gezien je voor een Kobo Plus abonnement slechts € 9,99 betaald. Dit is in veel gevallen goedkoper dan één tot twee e-books per maand.

kobo plus abonnement

Onbeperkt lezen met Kobo Plus

Met Kobo Plus heb je oneindig toegang tot duizenden titels en exemplaren. Nu de eerste 30 dagen gratis! Je kunt per maand opzeggen en ook weer makkelijk opnieuw activeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts