Home » Smart home blog » Koppelen Bol.com aan Kobo

Koppelen Bol.com aan Kobo

koppelen bol.com aan kobo

 Kobo Clara HD e-reader © Unsplash
Robbert Tigchelaar · Laatste update: 17 september 2019

Er zijn tegenwoordig steeds meer webshops die in plaats van échte boeken, e-books aanbieden. Deze zijn vaak niet alleen enkele euro’s goedkoper, maar zorgen ook voor veel voordelen. Zo kun je met een simpele e-reader honderden boeken meenemen op vakantie, zonder stapels mee te hoeven slepen.

Een van de bekendere e-readers zijn de varianten van Kobo, een merk van Amazon. Als ik echter kijk naar een van de populairste e-book verkopers, is dit Bol.com. Het is dan ook een vraag die ik veel binnenkrijg op Smarthomeweb.nl: koppelen Bol.com aan Kobo, kan dit? En zo ja, hoe doe ik dit? In deze blog zet ik de stappen op een rij om al je e-books in de complete Kobo bibliotheek te krijgen.

Waarom Bol.com koppelen aan Kobo?

Laten we eerst eens inzoomen op de vraag waarom koppelen Bol.com aan Kobo zo interessant kan zijn. Eigenlijk is dit heel logisch: Bol.com is een van de grootste aanbieders van literatuur. Vaak vind je er de grootste voorraad, heb je de e-books gelijk binnen via je e-mail en is er sprake van scherpe prijzen. Leuk weetje: op het moment van schrijven biedt Bol.com meer dan 3.000.000 e-books aan!

Echter kan het zijn dat je reeds een Kobo account hebt, waarbij je natuurlijk wenst om al je gekochte e-books van Bol.com overzichtelijk bij elkaar te hebben. Of wellicht heb je nog geen Kobo account, maar wil je je gekochte Bol.com boeken lezen op je nieuwe e-reader.

Je hoort het al: het is reuze interessant en handig om deze twee diensten met elkaar te koppelen. Ik zet de stappen op een rij voor als je nog geen Kobo account hebt én als je wel al een account bij Kobo hebt en je Bol.com account wilt koppelen.

kobo clara hd ereader

Kobo Clara HD e-reader

Nog geen Kobo e-reader voor al je Bol.com boeken? Dan is deze Clara HD een goede keuze in mijn ogen! Met een geheugen van 8GB voldoende ruimte voor eindeloos leesplezier.

Bol.com gebruiken als Kobo account

Als je nog geen Kobo account hebt kun je heel simpel inloggen met je huidige Bol.com om je e-books te lezen en te verzamelen in je Kobo e-reader.

 1. Ga naar de inlog mogelijkheid van Kobo
 2. Klik op ‘My Bol.com account’
 3. Meld je nu aan met je Bol.com accountgegevens

Bol.com koppelen als je al een Kobo account hebt

Heb je al een Kobo account? Dan is het nog steeds mogelijk (en handig!) om je Bol.com account te koppelen. Het grote voordeel hiervan is dat je dus alle e-books overzichtelijk bij elkaar hebt.

 1. Bezoek de website van Kobo, www.kobo.com
 2. Meld je aan bij Kobo (klik rechts in het scherm op inloggen)
 3. Gebruik nu je Bol.com gebruikersnaam, en je wachtwoord van je Kobo account
 4. Je krijgt nu waarschijnlijk een melding dat je Bol.com account gekoppeld is aan een bestaand Kobo account, waarbij er een nieuw scherm tevoorschijn komt om daarmee in te loggen
 5. Meld je vervolgens aan, waarna je terugkeert naar de homepagina van Kobo
 6. Ga nu naar je account instellingen (rechts in het scherm zie je Mijn account staan)
 7. Onderaan de instellingen zie je nu ‘Dit account koppelen’ staan
 8. Je kunt nu inloggen met je Bol.com gegevens, waarna je account succesvol gekoppeld zal worden

Let op: gebruik je hetzelfde e-mailadres voor Kobo als voor Bol.com? Dan is het noodzaak dat je je eerst aanmeldt bij Kobo.

Bol.com boeken lezen via Kobo ebook app

Om Bol.com e-books te lezen via Kobo, kun je goed gebruik maken van de Kobo ebook app. Met deze app kun je gewoon inloggen met je accountgegevens en genieten van een aantal mooie voordelen. Ik zet ze voor je op een rij:

 • Al je Bol.com boeken verschijnen in de app: na het inloggen met je Bol.com accountgegevens komen je reeds gekochte Bol.com e-books direct in de Kobo bibliotheek te staan!
 • Hulp bij lastige woorden met woordenboek optie: als je lekker aan het lezen bent en een specifiek woord niet begrijpt, hoef je niet de app af te sluiten om de betekenis van het woord op te zoeken. In de Kobo ebook app ontdek je namelijk een woordenboek!
 • Handige synchronisaties: ben je gestopt met lezen, dan wil je niet bij het gebruiken van een ander device weer de juiste passage in het e-book op te hoeven zoeken. Door goede synchronisaties worden al je instellingen en leesgegevens onthouden!
 • Pas het e-book aan naar jou wensen: zijn de lettertjes te klein of vind je de het scherm te vel tijdens de wat donkere avonduurtjes? Pas dit soort zaken eenvoudig aan via de Kobo app!

Tip: Kobo Plus abonnement bij Bol.com

Zelf noem ik het wel eens gekscherend ‘de Netflix onder de boeken’: Kobo Plus! Kobo Plus is een abonnement waarbij je onbeperkt boeken kunt lezen. Als jij een boekenwurm bent kan dit een voordelige zet zijn, gezien je voor een Kobo Plus abonnement slechts € 9,99 betaald. Dit is in veel gevallen goedkoper dan één tot twee e-books per maand.

kobo plus abonnement

Onbeperkt lezen met Kobo Plus

Met Kobo Plus heb je oneindig toegang tot duizenden titels en exemplaren. Nu de eerste 30 dagen gratis! Je kunt per maand opzeggen en ook weer makkelijk opnieuw activeren!

Meer smart home blogs

dahua imou slimme camera's
tink smart week smart home korting
lsc smart connect met google home koppelen
lsc smart connect met hue koppelen
ikea slimme producten
smarthomeweb.nl op ifa 2019 in berlijn