Koken met Google Home: zo doe je dat

Google nest hub tips

▲ Google Nest Hub kan hulp bieden tijdens het koken © B.Tigchelaar/Smarthomeweb.nl

Google Home maakt het mogelijk om een smart home makkelijk te bedienen, maar wist je ook dat een speaker of display met Google Assistant als het perfecte keukenhulpje kan dienen? In dit uitgebreide weekend artikel zetten we de mogelijkheden met koken met Google Home op een rij.

Nee, in dit artikel voor koken met Google Home komen we niet met smakelijke gerechten waar smart speakers in verwerkt zijn, maar doelen we op de mogelijkheden van Google Home als keukenhulp. Zoals je weet kun je Google Assistant, de voice assistant van Google, vragen stellen of smart home apparaten bedienen.

In de keuken kun je bijvoorbeeld vragen om een wekker te zetten óf om stap voor stap informatie te krijgen voor het koken van specifieke gerechten. Laten we alle mogelijkheden voor koken met Google Home op een rij zetten.

Google Home: keukenhulpje voor koken

Laten we beginnen met de verschillende keukengereedschappen die je onder de motorkap van Google Home apparaten ontdekt. Je kunt Google Assistant bijvoorbeeld vragen om een timer te zetten. Sterker nog: je kunt er meerdere zetten, wat met een klassieke kookwekker een no-go is.

Timers, eenheden omreken en productinformatie

Er zijn drie interessante tools die in de keuken verdraaid handig kunnen zijn. We lichten ze toe.

  • Timer zetten: je kunt via Google Assistant (meerdere) timers zetten. Je kunt hiervoor gewoon vragen om op een specifieke tijd een wekker af te laten gaan, maar ook zeggen dat een timer voor 5 minuten ingeschakeld moet worden.
  • Omrekenen van eenheden: wil jij eenheden omrekenen? Dan kun je dat ook gewoon doen via Google Assistant. Vraag bijvoorbeeld hoeveel liter een gallon is.
  • Vragen naar ingrediënten: ben je benieuwd of er gluten in een specifiek product zitten? Deze en andere ingrediënt informatie kun je vaak opvragen via een Google Home apparaat.
  • Calorieën opvragen: op dieet of ben je gewoon benieuwd naar hoeveel calorieën er in een gerecht zitten? Dan kun je Google Home ook hiervoor inschakelen.

Een timer zetten kan in de toekomst mogelijk wat leuker worden op een Google Nest Hub, het smart display van Google. Op Smarthomeweb.nl schreven we namelijk over het nieuws dat timers via een Google Nest Hub mogelijk leuke effecten krijgen.

Stappenplan voor koken op Google Nest Hub

Je kunt een smart display, wat niet meer is dan een smart speaker mét een display, ook daadwerkelijk inschakelen als keukenhulp. Je kunt namelijk een compleet stappenplan krijgen van gerechten en stap voor stap geholpen worden bij het maken van een lekkere maaltijd.

En denk niet dat je een notitieblok bij de hand moet houden om zo snel mogelijk alles mee te pennen: je kunt stap voor stap luisteren hoe iets gemaakt moet worden. Je kunt zeggen ‘He Google, volgende stap’ om het koken met Google Home te vervolgen.

Video’s voor het koken van specifieke gerechten

Als je de Google Nest Hub installeert krijg je een rondleiding van de mogelijkheden. Als je deze af hebt gekeken ben je vast wellicht al bekend met de mogelijkheid om bij het vragen naar informatie antwoord te krijgen in de vorm van een YouTube video.

Zo kun je vragen hoe je een ananas het beste in stukjes snijdt, waarna je een video te zien krijgt hoe je dit kunt doen. Dit is natuurlijk veel leerzamer om het te zien, dan om te lezen of te horen.

We krijgen onderstaande video van Allerhande voor ogen via het smart display als we erom vragen (we hebben gemerkt dat de video’s kunnen verschillen).

https://youtube.com/watch?v=n5FCaTs5qsc%3Ffeature%3Doembed

Via Google Home vragen om inspiratie voor koken

Ook kun je Google Home ook vragen om inspiratie voor gerechten. Zo kun je vragen naar populaire recepten of wat je simpelweg vertellen wat je wil maken. We zetten wat mogelijke spraakcommando’s op een rij:

  • Hé Google, zoek een recept voor pasta
  • Hé Google, zoek een recept voor aardappelpuree
  • Hé Google, ik wil een pizza maken
  • Hé Google, ik wil een cake maken

Wist je trouwens dat we eerder een complete lijst met alle Nederlandse Google Home commands op een rij hebben gezet. Handig voor nog veel meer mogelijkheden binnen je smart home.

Receptenboek bijhouden via Google Assistant

Wat velen niet weten is dat je via Google Assistant je favoriete gerechten kunt opslaan. Ja, je kunt een eigen receptenboek samenstellen en je lievelingseten opslaan. Je kunt hiervoor tijdens een kookstappenplan zeggen: ‘He Google, bewaar dit recept’ of ‘He Google voeg dit recept toe aan mijn kookboek’. Vervolgens wordt het gerecht toegevoegd, waarna je dit vaker kunt gaan koken.

Opgeslagen recepten en stappenplannen kun je altijd weer bekijken door te vragen om je kookboek te bekijken door te zeggen: ‘Hé Google, laat mijn kookboek zien’.

Entertainment voor tijdens het koken

Natuurlijk wordt koken veel leuker met wat muziek op de achtergrond. Je kunt Google Assistant vragen om muziek af te spelen via Spotify. Een muziekvideo bekijken op de achtergrond? Dan kun je met een Google Nest Hub natuurlijk ook een YouTube video afspelen.

Meer doen met een Google Nest Hub?

Koken met Google Home is slechts een van de vele mogelijkheden met een Google Nest Hub. Zo schreven wij hoe je de Google Nest Hub als slimme wekker kunt gebruiken en dat Netflix kijken op Google Nest Hub nu mogelijk is.

Zelf een interessante mogelijkheid ontdekt met Google Assistant? Laat hieronder een comment achter of stuur onze experts een berichtje, vinden we leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
chromecast installeren stappen

Chromecast installeren

▲ Afstandsbediening © Pixabay Het kan verdraaid handig zijn: met z’n allen een video bekijken op een grote televisie…
Lees meer